Премиерът: Няма да сме безсрочен донор на Украйна

Позицията ни е ще бъде изложена и на срещата във Вашингтон
5 юли 2024 14:10, Инна Ангелова
356
Премиерът: Няма да сме безсрочен донор на Украйна
Снимка: Правителствена информационна служба

"Няма как България да се превърне в безсрочен донор на Украйна, най-малкото защото трябва да бъдат предвидени средства в държавния бюджет, които да бъдат приети от народните представители. Ако те ги отхвърлят, не само без безсрочен, а въобще няма как да е донор", заяви министър-председателят Димитър Главчев пред медии в парламента по повод поредните спекулации относно предстоящата Среща на върха на НАТО.

Премиерът беше категоричен, че финансови ангажименти от българска страна могат да се поемат, само след като се предвидят такива в закона за държавния бюджет. "Ако не бъдат утвърдени такива суми в държавния бюджет, няма как да бъдат отпуснати", заяви Главчев.

Министър-председателят посочи, че в българската позиция за форума във Вашингтон е посочена индикативна сума от 80 млн. евро., но тази или каквито и да било суми могат да станат факт, само след като бъдат гласувани от парламента.

"Отиваме на Срещата на върха във Вашингтон с решенията на Народното събрание, които са приети досега, поемам ангажимент българската делегация да не излиза от рамките на тези решения", потвърди премиерът. Той припомни, че именно съобразно решенията на парламента страната ни предоставя военнотехническа помощ на Киев. По повод друга спекулация, за пореден път Главчев заяви категорично, че няма да бъдат изпращани български войски в Украйна.

Премиерът приветства отправените в пленарна зала предложения България да бъде посредник в мирни преговори или в инициативи за мир. Единственото, което трябва обаче да се подчертае е, че тези мирни преговори трябва да бъдат съобразени с международното право, отбеляза Главчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
1
 
! Отговори
Klaus Schwab преди 2 часа
Europa: The Last Battle - Гледайте това и ще разберете кой са вашите врагове . Дотогава сте просто едни донори .
335
3
 
3
 
! Отговори
аяяяяя преди 7 часа
отрязаха главата на главчев и я дадоха на кучето
334
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Всички "помощи" за украйна са кражби от бюджета извършени от американските прислужници -- няколко лидери на партии, които работят за свои частни интереси и в ущърб на националните интереси и държавата. Трябва да бъдат съдени и вкарани в затвора.
333
3
 
11
 
! Отговори
ЕВРО-АТЛАНТИТЕ В БГ преди 14 часа
НИТО ДАВАТ ПОМОЩИ ЗА УКРАЙНА ОТ ДЖОБА СИ, НИТО НА ФРОНТА ОТИВАТ
332
2
 
5
 
! Отговори
МИЛИАРДЕРА ДОГАН преди 14 часа
ДАДЕ ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ТУРЦИЯ 100 000 Т.ЛИРИ = 2 800 ЕВРО
331
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Този е дал цели 80 млн.!!! на украинците да си купуват нови коли и да ходят на плаж и екскурзии. Ако не сме глупави не знам какви сме да го търпим! Всеки ден ни вътри както си иска. Какво ще вземе България от тази среща на НАТО?
330
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
До Анонименфалшивият генерал Румен Радев също трябва да отиде там. Дали ще се бие за Русия или Украйна ще е негово решение.
329
2
 
18
 
! Отговори
АМА ВЕРНО БЕ преди 19 часа
ЗАЩО ДОСЕГА НЕ Е ОТВОРЕНА СМЕТКА ЗА ДОБРОВОЛНИ ПОМОЩИ ЗА УКРАЙНА > ДА ВИДИМ БЕЯ, БЕЕВСКИ, ЛОЙКО, КАНАДЕЦА, ГНОМА, МРАВОЯДА, МОЛЕЦА, УЧИТЕЛКАТА ПО РУСКИ И ДРУГИТЕ ИЗЯВЕНИ ЕВРО-АТЛАНТИЦИ КОЛКО ЩЕ ДАДАТ > защото имам лошо предчувствие
328
1
 
11
 
! Отговори
Само да уточня: преди 19 часа
До Анонимен===Гробарите и другите продажници около тях харизват не милиони,а милиарди на САЩ! И пак по тяхна заповед слугинажа,който ни управлява харизва стотици милиони на фашистките хохли! А тези,които си плицуркат зад**Ц*те по морето ни правят по 1 милиард на година! Ние събираме капачки за болни БЪЛГАРСКИ дечица,защото МАЩЕХАТА държава не дава пари за лечението им,въпреки ужасната демографска катастрофа,възрастните ровят по кофите за *** за да оцеляват,РОДИНАТА и НАРОДА ни умират!!!
327
2
 
10
 
! Отговори
ДА СЕ ОТВОРИ преди 20 часа
ДОБРОВОЛНА СМЕТКА ПОМОЩИ ЗА УКРАЙНА > ДА ВИДИМ НАЙ-ЗАПАЛЕНИТЕ ЕВРО-АТЛАНТИЦИ ДАЛИ ЩЕ ДАДАТ И 1 ЛЕВ !
326
1
 
7
 
! Отговори
ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД преди 20 часа
Е ДОБРОВОЛНО ДА СЕ ПРЕДАДЕМ НА ТУРЦИЯ, ЗА ДА СПРЕМ ПЛАЩАНИЯТА ЗА УКРАЙНА
325
1
 
13
 
! Отговори
УКРИТЕ СА НАЦИСТИ преди 20 часа
ЗАБРАНИЛИ СА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ЗА НАШИТЕ БЪЛГАРИ ТАМ > А НИЕ ПОМОЩИ !
324
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Ние вече СМЕ безсрочен донор на Украйна!
323
1
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 22 часа
току-що гледах едно видео в ютуб:"Украина! Толпы народа! Очереди! Что происходит в Киеве?"...ЗАВИ МИ СЕ СВЯТ !...Такова ИЗОБИЛИЕ и разнообразие от евтини земеделски стоки на цени,за които ниеможем само да мечтаем,че се запитах:..-КОЙ АДЖЕБА има нужда от помощ?..-Укрите,или ние ?
322
1
 
21
 
! Отговори
този главанак преди 1 ден
отново лъже народа си. Това трябва да се накаже
321
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ще бъдем! Ще бъдем! Докато господарите ти не ти заповядат да "обърнеш палачинката". И така... Докато ви изтърпим.
320
1
 
6
 
! Отговори
СС преди 1 ден
До Коко По същия начин, по който се довлякоха краварските ***! Нали така!
319
1
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 ден
твоето лице коги на фона на татарите румънците изглеждат като мъже на место.
318
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 ден
имайки предвид, че един път пробваха да пратат хуманитарна помощ кревати и одеяла от ковид отделенията, и че до момента нема 1 бтр от обявените да е пристигнал в украйна, много ми се види че главоча току що ни изкара за тричане. нали, тва че пъкват български боеприпаси при хамас и сепаратистите в донецк, нема да го коментираме
317
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Повдига ми се от този човек буквално и всякак! Чудно е как унищожава държава само за 2 месеца. Всички явно сте мазохисти да търпите.