В Куба акостираха четири руски бойни кораба

Москва определи визитата като "неофициална"
Обновена: 12 юни 2024 22:43 | 12 юни 2024 22:43, Инна Ангелова
399
В Куба акостираха четири руски бойни кораба
Снимка: Pixabay

Под внимателния поглед на Вашингтон четири руски бойни кораба са акостирали в Хавана, столицата на Куба, съобщава БНТ.

Визитата се възприема като демонстрация на сила от страна на Москва на фона на напрежението със Запада заради войната в Украйна. Руската флотилия пристигна на карибския остров след ракетни учения в Атлантическия океан и хвърли котва само на 145 силометра от Флорида. В състава ѝ влизат фрегатата адмирал Горшков и ядрената подводница "Казан", които носят хиперзвукови ракети "Циркон".

От Москва определиха визитата за “неофициална” и е част от почивка на екипажите. Според Хавана, никой от корабите не носи ядрено оръжие и петдневният им престой в Куба не представлява опасност за региона.

Според BBC руските кораби дават ясен сигнал на Кремъл към столицата Вашингтон за това  какво се смята за влизане в задния двор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
7
 
3
 
! Отговори
Ха преди 4 месеца
Американският флот изстреля в небето ловеца на подводници P-8 Poseidon. P-8 Poseidon Sub hunter на ВМС на САЩ лети над бреговете на Флорида в търсене на руската подводница, пише в акаунта на US Civil Defense News X.Експерти посочват, че САЩ си сътрудничат тясно с Кралския канадски флот в търсенето. В подкрепа на усилията Отава изстреля самолета Lockheed P-3 Orion, който работи заедно с американския P-8 Poseidon.
189
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-провшлно е да се каже Акостираха и ЧЕТИРИТЕ руски бойни кораби.То други нема...
188
6
 
11
 
! Отговори
до 233 преди 4 месеца
Ако един ден имаш щастието да летиш над или обикаляш с катамаран въросните морета може и да ме разбереш колко са жалки ***?Ако имаш очи да видиш какво е сътворил нормалния човек за удоволствия,наречени круйзи,тогава ще ме разбереш колко са пропаднали гемийте им?Факта че могът да акостират само в Куба и Венесуела е повече от унизителен!Факт е и че преди войната шепа олигарси бяха превзели тези територии с яхтите си и засрамваха дори арабелите създали този ,,стандарт"
187
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Смехове Не съм и очаквал да живееш другаде освен в блок тип панелка. Опитай да пишеш на Зеленски. Може пък да вземе част от милионите на жена си за бижута, и да ти даде за свястно жилище! Успех!
186
21
 
10
 
! Отговори
Долара преди 4 месеца
Долара ще падне това вече е решено. Икономическата мощ на Русия, подкрепяна и от най-силната и най-богата страна в света -- Китай са достатъчни да изритат Запада в ъгъла. Те го и правят в момента. Русия и Китай доминират САЩ и Запада откъде и да го погледнеш. За пореден път ще Ви го кажа. България отново няма никаква дипломация и сме пак на грешната страна. Поредна национална катастрофа, този път и с територии, защото Сърбия е с Китай и с Русия и вече са се разбрали да си вземат Сливница. ФАКТ!
185
9
 
18
 
! Отговори
Хи хи преди 4 месеца
Я да видим сега, американските оръжия ще поразяват ли цели в Русия ?? Дали им стиска ?
184
13
 
14
 
! Отговори
Шолц преди 4 месеца
Имам прекрасна новина за поддръжниците на Зеленски. Г-н Зеленски ще остане завинаги в историята! Всички ще го сочат с пръст и във всички учебници ще бъде изписано за него, като човекът сложил края на съществуването на Украйна.
183
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наркомани,, много рано сте се надрусали, Дори Наркоманът в Киев не започва толкова рано. Що така, да не ви е гадно от новината в статията?
182
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За 5-я кораб има няколко версии 1. Кораб- призрак- Може и да е "Корабът с алените платна" или "Черната перла" само че без платна. Не е сигурно. 2.Идва от друго измерение или от друго време или от Бермудския триъгълник. Не е сигурно на чия страна е. 3.Абе може и да е фотошоп с мултипликационен подход-по тази логика корабите могат да бъдат и 44. Както и да е. Молете да се да не стане издънка и някой от тези кораби да не поеме към дъното!
181
7
 
9
 
! Отговори
Смехове преди 4 месеца
Току що прочетох коментара на болнявия русофил и огласих блока с един истеричен бурен смях. По-голяма смешка не бях чел скоро. Но те са болняви завалиите, неизлечимо болнички са и няма лечение за тях. Но поне могат да забавляват нас нормалните хора. Хихи
180
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да уточним, акустирали са в Куба защото американците са им разрешили, това е! а иначе тролейбусите от депото на Митрофанова може да си пишете каквото искате, и без това никой не ви чете безмислиците
179
8
 
13
 
! Отговори
До 244 преди 4 месеца
Ние българите долара няма как да го бутнем. Това ще го направи БРИКС. Въпрос на време е да бъдат доутонени и изгладени детайлите по новата им валута, базираща се на суверенните валути на всеки един член на съюза им. Пък след като я пуснат, то ще си покаже.
178
16
 
11
 
! Отговори
Охоо преди 4 месеца
Русия в момента се гъбарка със САЩ. Тези кораби зад гърба на пишам хегемона са ясен сигнал, че Русия взима инициативата и официално вече е най-великата страна в света. Колегата е прав, че Русия е поне 20 години пред САЩ във всяко едно отношение що се късае до ВПК. В икономически план в последните няколко години Русия също изпреварва в САЩ. По ръст на икономиката е на ПЪРВО място в света. Какъв САЩ какви пет лева. Русия е новият световен хегемон. Разберете го това. Само с Русия ще сме богати иние
177
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хе хе, наркоманите, дето подкрепят Наркоманът в Киев са се събрали да измият срамът на американците. Руснаците им набутаха 4 кораба в задният двор, ама наркоманите си пишат по опорките, дето им ги спускат по медиите на Наркоманът в Киев.
176
11
 
9
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
краварите са толкова заухати, че и пред белия дом да идат кораблите, няма да ги забележат. щом СИтайците с един балон прелетеА половин Америка и тия не разбраха, значи смятай руснаците дето имат в пъти по-добри технологии от САЩ и Китай взети заедно. Това, което Русия има като разработки във ВПК - никой няма да го има в следващите 20 години поне. Дайне да си кажем истината и да не се заблуждаваме с НАТО и други такива глупости. Русия е най-силната военно държава в света. Това е неоспорим факт!
175
12
 
13
 
! Отговори
Хи хи преди 4 месеца
В Куба акустираха 4 кораба, които не носят ядрено оръжие. Петия кораб обаче носи и за останалите 4. За тия дето питат за руски телефончета, да им напомня, при ядрено оръжие няма да им трябват телефончета. Изобщо нищо няма да им трябва.
174
13
 
15
 
! Отговори
те затова преди 4 месеца
Те затова кубинците са в каменната ера още. Имали са потенциал да дръпнат ама ерата на Кастровците и приятелството им с Просията ги държи на дъното. Нимой си на 100км от САЩ и да не кяриш! Ето ние сме абсолютни ***, но се набутахме в ЕС. Да, крадеме си, но пък и нещо остане на фона на кубинците сме доста по-добре. Ама това благодарение, че разкарахме и Просията. Иначе с тях само пробаташ и обедняваш. Няма държава в света, която да е била с Рашистан и да е прокопсала! Това е абсолютен факт!
173
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До То и по времето Тръгнаха си, така е. Само че след като краварите си изтеглиха ракетите от Турция!
172
1
 
5
 
! Отговори
малее преди 4 месеца
да не се напукАт с ром само колхозниците, че кубинците имат хубав такъв, а и пурички и да вземат да объркат Азимута и да тръгнат тия легети към Маями. Че станА сакатлъка и Трета световна. Дано не се напоркат!
171
4
 
5
 
! Отговори
Супер Селтак преди 4 месеца
Аз виждам 5 кораба, пак ще покледна след няколко часа че вчера утиках една троянска сливова отлежала и днеска чувам камбанен звънннн.