В Куба акостираха четири руски бойни кораба

Москва определи визитата като "неофициална"
Обновена: 12 юни 2024 22:43 | 12 юни 2024 22:43, Инна Ангелова
399
В Куба акостираха четири руски бойни кораба
Снимка: Pixabay

Под внимателния поглед на Вашингтон четири руски бойни кораба са акостирали в Хавана, столицата на Куба, съобщава БНТ.

Визитата се възприема като демонстрация на сила от страна на Москва на фона на напрежението със Запада заради войната в Украйна. Руската флотилия пристигна на карибския остров след ракетни учения в Атлантическия океан и хвърли котва само на 145 силометра от Флорида. В състава ѝ влизат фрегатата адмирал Горшков и ядрената подводница "Казан", които носят хиперзвукови ракети "Циркон".

От Москва определиха визитата за “неофициална” и е част от почивка на екипажите. Според Хавана, никой от корабите не носи ядрено оръжие и петдневният им престой в Куба не представлява опасност за региона.

Според BBC руските кораби дават ясен сигнал на Кремъл към столицата Вашингтон за това  какво се смята за влизане в задния двор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
6
 
! Отговори
До Питащ преди 4 месеца
Викаш телефони. Кво каза Урсула - чипове от перални. Шегата на страна. Ти за Пазарна икономика чувал ли си? Айде запознай се набързо. Има го в нета.
169
2
 
12
 
! Отговори
Хи хи до 231 преди 4 месеца
Че направи ти телефон бе, кво чакаш другите да ти направят ?? Направи наш, български телефон !
168
4
 
9
 
! Отговори
До Кънчо преди 4 месеца
Ама то кранчето от Африка вече спря! Тепърва и кранчето от БРИКС ще става все по-тясно и скъпо за Европа.
167
8
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 4 месеца
И какво като са акостирали?Плашим гаргите с атома?Телефон не могът да направят,с кораби тръгнали да плашат?Абе един безплатен ваучер на круизърите на лузърите дето минават наоколо и оставят без екипаж!Жалки бедняци!Че то кораб на Карнивал круйз струва повече,да не говорим за *** слугинчета екипаж и слугинаж!
166
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Очевидно Русия мести това което остана от военноморския си флот в Куба. Ако остане в русията, украинците ще го пратят на дъното.
165
3
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 4 месеца
Най ме кефи, когато няма аргументи на база умствен капацитет, а се стигне до обиди и псувни. И разбира се такъв коментар да е харесан от 2-3, демек троловете са се преброели. Хахахах
164
5
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 4 месеца
хахах гледам повтаряте любимата опорка на русофобите за това,че всички бягали на запад, а не на изток..да, запада все още е по-силен икономически, но и това почва да се променя малко по малко с любезното съдействие на санкциите. Отделно да не забравяме,че в запада трупа своето благосъстояние благодарение на колониално пирамидалния си статут.т.е изсмукват ресурсите на колониалните държави.Така че до голяма степен запада е агресор и завоевател,но парите не миришат,когато си взимаш грантовете
163
4
 
5
 
! Отговори
До 220 преди 4 месеца
А ти видя ли, колко големи фирми се изнесоха от Европа в САЩ и Китай? Защо ли? Няма да те питам защо партията НС води двойно на втората във Франция. Прекалено си ми елементарен, така че смислени отговори не очаквам ;)
162
6
 
6
 
! Отговори
То и по времето преди 4 месеца
На Кенеди акостираха ...после нещо си тръгнаха
161
4
 
7
 
! Отговори
До хейтърите преди 4 месеца
Жалко, че няма един умен умен от вас тук, с който човек да влезе в интересен дебат. Макар, че не сте повече от 1-2 тук. За това, че сте плиткоумни не носите много вина. Материала, който ви е създал е бил лош. Сори.
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 212 Би ли ми посочил в кой брой на коя медия? Ще го намеря. Само да не е руско издание на английски, каквито има за руската общност там. Чакам названията на тези водещи икономически медии..Лесно ще се сетиш, надявам се. Медията и кой брой, нали? И хартиен да е, в библиотеките има услуга да ти го получиш сканиран по електронна поща. Я, то нямало такъв! Кротко с лъжите! Значи Раша има големи успехи, но те се отразяват само в американски медии.))) Сценаристе, ти ли си? Познах те.
159
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно, колко ли ще успеят да се върнат?
158
1
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 4 месеца
Днес.бг, алоо, ***, до къде паднахте, че да цензурирате култувия герой на великия български писател Алеко Константинов? Нямате угризения, като взимате американски пари за пропаганда, но се срамувате от героя на Константинов. Що бе? Хахаха
157
4
 
5
 
! Отговори
До 207 преди 4 месеца
Ден да можеше и САЩ да имат твоето мислене, че БРИКС е едно нищо. Да си "спят" и да са спокойни. Ама, не би. Ври и кипи вътрешно при тях.Но стой си с твоето мислене. Бай *** от тарикатлък, та винаги е последен на опашката.
156
8
 
6
 
! Отговори
До 205 преди 4 месеца
Кой ти говори за официална статистика от Русия. Пак ти казвам - вземи чети! Данните са в американските водещи икономически медии. Разбирам, че ти е трудно да го намериш и са си го преведеш и прочетеш, но в нашите медии лакеи и пропагандатори на евтина евроатлантическа помия за плитки мозъци, няма да го чуеш.
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 208 Защо? Да не би някой да е нападнал съседен остров и Раша иска да ги защитава от фашизма? Ама че т.ъ.п.ня си фантазираш! Тук е друго: Раша нападна Украйна и въпреки всичко, никой не разполага ядрени оръжия наоколо. Няма такива откачалки. Даже Путин се сеща, че твоята идея няма как да стане. Болен фантазьор си.
154
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Абе днес 4,утре 3 ...????Знае ли човек с това тотюнопушене?
153
6
 
10
 
! Отговори
До 199 преди 4 месеца
Та САЩ и Европа чакат вече трета година Русия да фалира, особено след наложените й санкции, а тя милата нИ ще и нИ ще. А то кво стана? Нейната икономика сега расте, а на "санкционерите" е надолу. Или казано, Европа си направи харакири! Пак кара на руски суровини, но купувани в по-малки количества от прекупвачи, на двойна и тройна цена. Четете не хора, четене му е майката.
152
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е Русия да разположи и ядрени оръжия в Куба, така както САЩ, под егидата на НАТО разположиха в Европа. Трябва да има реципрочност на действията, за да има възпиране на агресора.
151
10
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ЗНАЧИ ЦЕЛИЯ МОРСИ БОЕН ФЛОТ НА ТЕРОРАШКА МИЗЕРАШКА!