Шолц: Предложенията на Путин за мир не са сериозни

Целта е да се отвлече вниманието от конференцията в Швейцария
15 юни 2024 13:21, Елка Василева
186
Шолц: Предложенията на Путин за мир не са сериозни
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерите на страните от Г-7 не обсъдиха предложенията за мир на руския президент Владимир Путин за мир в Украйна, тъй като всички знаят, че те не са сериозни, каза германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Шолц каза това в Италия, малко преди да замине за Швейцария, където днес и утре се провежда конференция, посветена на мира в Украйна.

Германският канцлер каза, че предложенията на Путин за мир в Украйна, които включват искания към Киев да се откаже от четири свои области в полза на Русия и от стремежа си да стане член на НАТО, целят само да отвлекат вниманието от мирната конференция в Швейцария.

"Всички знаят, че това предложение не е сериозно и че е свързано по някакъв начин с мирната конференция в Швейцария", каза Шолц в интервю за телевизия Цет Де Еф.

Световни лидери се събират на конференцията в Швейцария, с която се цели да бъде оказан натиск върху Русия да сложи край на войната си в Украйна, отбелязва ДПА.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
12
 
! Отговори
До 82-ОБМР преди 2 седмици
Абе слабоумния ,кой разправяше след изборите в Украйна,че няма да спазва Минските споразумения,кой на срещата в Мюнхен иска да му дадат ядрени оръжия.Путин или Зеления просяк.На кой армията му е обучавана от НАТО и защо Меркел и Оланд казаха,че Минските споразумения са били лъжа да се печели време да направят Украйна по-силна и си мислиха,че Русия няма да се намеси,а сега Олеле що така стана
125
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като чета проекта на проваления мирен договор от април 2022 и сравнявам с вчерашните предложения на Русия, тръпки ме побиват. Представям си следващите възможности за Украйна. Надолу, надолу, все по-зле.
124
1
 
0
 
! Отговори
Фитока преди 2 седмици
Усмихнат е като руснак след първата бутилка водка.
123
12
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 седмици
"Зелето си вярваше,че ще си постреля малко" Незнам от де я имаш тази информация? Според мен тя е плод на фантазията ти... По скоро обратното Лудия в кремъл си въобразяваше,че ще си постреля малко,това схващане е мое,и на стотина(да не казвам повече)държави,като доказателство нека послужат руските парадни униформи намерени в избомбената руска техника в подстапите на Киев.
122
2
 
9
 
! Отговори
Референдум преди 2 седмици
Шолц що не пита самите украинци, може да са на друго мнение.
121
4
 
9
 
! Отговори
До 82 ОБМР преди 2 седмици
Е той и зелето си вярваше,че ще се простреля малко с руснаците,ама се оказа,че е излъганото овчарче или по-точно казано се е вярвал и се е самозалъгвал и сега го яде четвъртит
120
3
 
4
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 седмици
Е,кой каквато си направи и Господ не може да го поправи.Най-много да има още едно предложение,но за 8 области след което няма да има повече предложения.
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изненада от Швейцария. Ермак заяви: Украйна е готова за преговори с Русия. Нацисткият внук каза, че бил готов да преговаря лично с Путин.
118
1
 
7
 
! Отговори
До 82-ОБМР преди 2 седмици
Айде бе ,като ,какви ще се месят НАТО като световен полицай ли?Айде казах ти научи се да мислиш щото,ако НАТО може да се намеси без да предизвика Трета световна война ,да я бяха приели Урколандия в НАТО на срещата във Вилнюс миналата година,а не британския министър да нарича Зеления Клоун жалък неблагодарник
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За руслямия е ясно какво следва след войната, но по-важно е какво ще се случи с колаборационистите и тук и в Европа. Най-вероятно същото като тези на нацистките след 2св. Та мислете, като пишете по "анонимни" форуми. Админите пазят архива... А и Аржентина вече не приема бегълци от режими, като путлеровия.
116
4
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 седмици
До 117 Не е нужно някой да е член на НАТО за да бъде защитено международното право,тогава когато една нация е заплашена от силата(прехвалена)на своя съсед! Въпреки инвазията на САЩ и Англия в Ирак никой не е посегнал на земята им,а ресурсите на Ирак се продават днес,на пазарни цени според международните борсови индекси.
115
1
 
6
 
! Отговори
До 82 ОБМР преди 2 седмици
А научил си се,че се пише Афганистан,а не Авганистан.Сега може и да се научиш и да мислиш или това е трудно нещо
114
2
 
8
 
! Отговори
До 82-ОБМР преди 2 седмици
Абе ти първо се научи правилно да пишеш на български,щото се пише Афганистан, а не Авганистан пък после се изказвай "умнико" неграмотен.На никой не му трябва акъл от Зелена тиква
113
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вие рузьолизите, знаем че сте любовници на повикване. Но чак пък коли да ви дават нме вярвам... В краен случай масквиииииййййч :)
112
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво прави един бизнесмен,ако любовницата му ,на която е подарил кола, му изневери и си хване друг любовник??? Прибира си колата! Е същото е с областите,които Путин си иска от Украйна. Те са подарък от ЦК на КПСС на Украинската ССР. И тъй като сегашното украинско ръководство изневери на Русия ,тя си иска обратно подаръка...
111
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е. Нашите контрапредложения са:Ростовска, брянска Кьонигсбергска и карелска области към Финландия, Германия и Украйна, а раззийката да сведе армията си до 10000 еленовъда и да не членува в шис, мос, брикс и т. Н. Все ще се срещнем някъде по средата. :)))
110
7
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 седмици
Тая "специалната" се разточи повече от Отечествената бре! Рекорда от 9г.война с Афганистан донесе на руснаците икономически срив последван от разпад,та приближавайки се към "рекорда"почва да им избива пот.
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че кое е Шмолц да се изказва?Нито някой го пита нито пък Путин му е искал мнението.А що за Северен поток мълчи като за него и германските данъкоплатци също са дали пари да има Германия евтин газ
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да се приема,докато не е добавил и Одеска област, а остатъка да се разпредели между Полша,Румъния и Унгария
107
4
 
13
 
! Отговори
До 82 ОБМР преди 2 седмици
И от къв зор да се намесват бе жмольо неграмотен,да не би Урколадия да е член на НАТО,а?Да то напомня ли кво стана на Евроизборите с партията на Макарон дето той много се натискаше да праща войници в твоята Урколандия