Шолц: Предложенията на Путин за мир не са сериозни

Целта е да се отвлече вниманието от конференцията в Швейцария
15 юни 2024 13:21, Елка Василева
186
Шолц: Предложенията на Путин за мир не са сериозни
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерите на страните от Г-7 не обсъдиха предложенията за мир на руския президент Владимир Путин за мир в Украйна, тъй като всички знаят, че те не са сериозни, каза германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Шолц каза това в Италия, малко преди да замине за Швейцария, където днес и утре се провежда конференция, посветена на мира в Украйна.

Германският канцлер каза, че предложенията на Путин за мир в Украйна, които включват искания към Киев да се откаже от четири свои области в полза на Русия и от стремежа си да стане член на НАТО, целят само да отвлекат вниманието от мирната конференция в Швейцария.

"Всички знаят, че това предложение не е сериозно и че е свързано по някакъв начин с мирната конференция в Швейцария", каза Шолц в интервю за телевизия Цет Де Еф.

Световни лидери се събират на конференцията в Швейцария, с която се цели да бъде оказан натиск върху Русия да сложи край на войната си в Украйна, отбелязва ДПА.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо пишеш за него като не ти пука? самозалъгваш се ? -- на нас не ни пука за теб.
105
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бункерното джудже си живее в собствен свят. На никого не му пука за него.
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Долар = експлоатация. Долари? -- не, мерси.
103
4
 
9
 
! Отговори
е, преди 2 седмици
следващото ще е още по-несериозно - областите няма да са четири,а шест.
102
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кремълското кърваво джудже никой вече не го бръсне за нищо. Даже не му обръщат внимание...
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как ще се намесят ? -- ще влязат в украйна и после няма да се върнат, макрон е никой, просто един ***. Пьотр Толстой му каза -- вкарайте си танковете и ще ги изгорим.Русия има много мощно оръжие и не само атомно. Шутки плохи. Пробвайте се.
100
13
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 седмици
До 104 Това не може да се случи поради една простичка причина,случи ли се голям пробив на фронта ще се намесят натовски войски,Макрон бе достатачно ясен по този въпрос!
99
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не вярваме на сащ и сме щастливи. Триковете им са разкрити и вече не струват -- те знаят и това ги вбесява. Знаят, че триковете с долара, с демокрацията, с тероризма вече са разкрити и няма да функционират. Нека измислят нови. Брикс се разраства -- 50-тина страни имат вече интерес да се включат. Почвата под краката на сащ почва да се изплъзва. Или ще играят по правилата или ще отидат в историята.
98
0
 
0
 
! Отговори
ЦЦЦЦ преди 2 седмици
До АнонименТИ СИ ЯЛОФ
97
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин след като претендира за някакви исторически територии, първо да върне Калининград (Кьонигсберг) на Германия, Курилските острови на Япония, част от големите сибирски простори на Монголия. Може да поиска Аляска обратно, но да върне парите, които са заплатени за нея от американците по сегашния курс. Убеден съм, че сред населението там ще има бунт. Луди желаещи да живеят в русский мир няма.
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко още боя Ви трябва за да разберете, че или сядате на масата или след някой друг месец вече ще преговаряте за територията на половин Украйна!
95
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей шолц ли си що си как мислиш ,че Русия ще позволи под носа и САЩ деменцията и НАТО да си разиграват коня.Море ще хвърчат швабски перушини ,че пушилка ще се вдига.
94
10
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Няма логика Русия да иска тези територии от суверенна държава.Украйна сама трябва да реши със кои да бъде.Всички знаем какъв е животът в Русия,все още никой не бяга да емигрира в Русия
93
0
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 2 седмици
Ми то и Адолф Хитлев до последно е убеждавал германските граждани как победата идва . И само те могат да обърнат хода на войната и да победят СССР и техните съюзници .
92
7
 
3
 
! Отговори
До агента преди 2 седмици
На Путин жена му го напусна и замина да живее при един арабин в пустинята, дето има повече пари и по-голям х. Сега джуджето избива комплекси. Света му крив.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе тия от Г7 ли са във война с Русия, че да обсъждат условията за мир ?
90
10
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Оставете Путин да си мечтае, какво друго му остава. Поне мечтите са безплатни. След като изгуби всякакъв авторитет и уважение сред водещи световни лидери, какво друго му остава освен бленуването, че все още е някакъв фактор.
89
1
 
6
 
! Отговори
нац..ка германия преди 2 седмици
няма право да се изказва по каквито и да е военни теми след оня с мустачките.ферстеен.
88
7
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 седмици
В крайна сметка Русия държи прекалено много земя, която не им трябва. Те не могат да разработят икономика извън Москва за 250г. В същото време искат Украйна. За какво питам? Обикновения руснак как живее? Като куче?!? За какво се бият, какво целят?
87
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вярата в сАвеЦки оръжия е бетонирана здраво в чугунените кратунии на ростролеитте. Уви..