Путин от Пхенян: Русия се бори срещу американската хегемония

Ким посрещна руския президент с помпозна церемония
19 юни 2024 08:36, Елка Василева
40
Путин от Пхенян: Русия се бори срещу американската хегемония
Снимка: БГНЕС

Русия се бори срещу десетилетната "хегемонистична и империалистическа политика" на САЩ и съюзниците им, заяви президентът Владимир Путин, цитиран от руските агенции.

Още по темата
Той каза това в началото на разговорите със севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Пхенян.

"Имам предвид нашата борба срещу натрапваната ни от десетилетия хегемонистична, империалистическа политика от САЩ и сателитите им по отношение на Русия", каза Путин.

Той благодари на севернокорейския лидер за подкрепата на КНДР за Русия, включително по въпроса за Украйна.

"Високо ценим вашата последователна и твърда подкрепа за руската политика, в това число и на украинското направление", посочи Путин и добави, че взаимодействието между двете страни е основано на принципа на равноправието и взаимното зачитане на техните интереси.

По думите му Русия и Северна Корея са свързвани от много десетилетия на истинско приятелство и добросъседство.

Преди началото на срещата Путин беше посрещнат днес с помпозна церемония от Ким на централния площад в Пхенян, който беше украсен за случая с голямо пано с портретите на двамата ръководители, показва видео, публикувано от Кремъл.

Хиляди жители на севернокорейската столица, сред които множество деца с цветя и балони, приветстваха Путин и Ким под музикалния съпровод на военен оркестър, посочват Ройтерс и Франс прес.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Русия
Путин пристигна в Северна Корея, посрещнаха го плакати с лика му
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как Лилипутин бори американската хегемония? НАТО се разшири, ОДКБ се смали. Казахстан замина при Китай. Армения и Грузия пътуват към САЩ. НАТО удвои границата си с Русия. Съсипа ВКП на Русия. Съсипа икономиката на Русия. Газпром е на загуба. МИГ фалира преди 5 години. Доларът струва 200 рубли... Да пожелаем на Лилипутин все така да бори американската хегемония.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин го е яд от както се разпадна СССР. Ама като са про сти руснаците, ще е така ...
30
3
 
5
 
! Отговори
аз преди 1 седмица
Северна Корея не е бедната треторазредна страна каквато беше преди години.В случая преди месеци тя даде мин един милион снаряда на Русия и това е голямо предимство.А цялата Европа и цялото Нато не можаха да съберат повече от 500 000 снаряда.Е кой е по ценен партнъор? Корея или Нато? Защо не разбирате че времената са други вече и това което беше вече не е
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия и КНДР са свързвани с истинско приятелство и добросъседство от десетилетия.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия се бори срещу наглия хегемон за равни права на Изтока.
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия да пуска атома по сащ и да ходят при извънземните сащ фашистите
26
5
 
5
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 1 седмица
От срещи с европейски и световни лидери към такива с треторазрядни диктатори, аятоласи и терористични групировки! Шах и мат от стратега пОтин! Очакваме посещението в Еритрея и Внецуела. Преди 24 години таткото му се молеше за ориз, сега отиваш да се молиш на синчето за снаряди. вИлик стратеК е пОтин!
25
5
 
10
 
! Отговори
Джони Браво преди 1 седмица
Така де, иска да има руска хегемония, ама Тази московско-азиатска орда не може да измисли нищо съществено в технологиите. Нито пък са способни да създават качествени машини, софтуер и тн. Имат ресурси и армия. Ама само с това не става. Китай ги превъзхождат многократно и няма да се учудя Русия да им предостави някаква територия доброволно, за сметка на някакво фалшиво идеологическо обединение.
24
14
 
17
 
! Отговори
Хи хи до 22 преди 1 седмица
Хората са над 600 хиляди които се подписаха за запазване на ЛЕВА! По закон , над 400 хиляди референдума е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ! Къде е референдума ???
23
8
 
17
 
! Отговори
Путлер преди 1 седмица
Нещо различно от познатите ни втръснали клишета ще каже ли някога?
22
11
 
12
 
! Отговори
Козите преди 1 седмица
Пак са активирали недоспали тролеи.. Светът е вече друг! Свиквайте!
21
15
 
15
 
! Отговори
Хи хи до германец преди 1 седмица
А чувал ли си за допитването на Възраждане да не се въвежда еврото, и да се остави лева ??? Което допитване трябваше по закон да стане РЕФЕРЕНДУМ ?! Хората искат ЛЕВ, не щат евро !
20
4
 
6
 
! Отговори
Гландрагор преди 1 седмица
Световните империи се борят помежду си,а собствените им граждани им нямат доверие,понеже делата на всички са такива че става все по-трудно да различиш добрия от лошия и почтения от лъжеца.
19
17
 
11
 
! Отговори
Значи преди 1 седмица
в най-голямата до скоро, и с най-много персонал в света административна сграда - Пентагона, разработваха в продължение на година украинското контранастъпление. В резултат укрите загубиха още територии...Уникално!
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Германец Ти пък на к,ъв се направи? На милионер в долари и евра ли? И кой си ти, и какъв си, че трябва да видиш? Имаш не пари, а богато въобръжение.
17
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
добре че е Ким, че да даде на Путин оръжия, че завалията яко го беше закъсал
16
10
 
20
 
! Отговори
Германец преди 1 седмица
Един рушофилистик не съм видял да обърнат спестяванията си от евро/долари в рубли или юани. Защо? Защото всички те са дънни риби и нямат един лев спестен. А и да имат, сами не си вярват на кремълските мантри, които повтарят по цял ден.
15
21
 
18
 
! Отговори
И преди 1 седмица
то много успешно. Светът вече е многополюсен. Световното господство на краварите е вече в историята. Все повече държави от всички континенти им показват среден пръст. Включително СА, най-верният съюзник на САЩ в региона. Включително Турция. Ердоган направо преди време им заяви, че такъв османски шамар ще изядат, че няма да се опомнят. А за Китай, РФ, СК и Иран да не говорим. Даже едни хути унижават янките всеки ден!
14
16
 
19
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 седмица
Нали уж некви фашисти имаше? Путл3р си мени мнението през ден.
13
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дори руснаците са потресени. Мракобесие, Средновековие!fontanka.ru