Русия атакува Киев, двама души са ранени

Шест многоетажни жилищни блока са повредени
23 юни 2024 12:30, Нели Христова
77
Русия атакува Киев, двама души са ранени
Снимка: БГНЕС

Русия започна въздушна атака срещу Киев и околната област, принуждавайки ангажирането на системи за противовъздушна отбрана за отблъскване на ударите, съобщи кметът на украинската столица и по-широката администрация на Киевска област в приложението за съобщения "Телеграм".

Двама души са ранени, а шест многоетажни жилищни блока, както и други сгради, са повредени при руската ракетна атака, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Украинската противовъздушна отбрана е прехванала две от общо трите руски ракети, изстреляни срещу Киевска област, написа в "Телеграм" командващият ВВС на Украйна Николай Олешчук.

Двама души са пострадали от падащи отломки, но състоянието им не налага хоспитализация, съобщи началникът на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко.

Отломки от прехванатите ракети са нанесли щети по шест многоетажни жилищни блока, като засегнатите апартаменти са над 20, допълни Кравченко. Поражения има и по бензиностанция, аптека, административна сграда и по три автомобила.

Системите за въздушна тревога бяха задействани в 4:50 ч. местно време в Киев и околностите му, както и в още няколко града. Местни жители разказаха пред Ройтерс, че в рамките на около един час в украинската столица и околностите ѝ са се чули няколко взрива.

По-рано тази нощ Украйна изстреля десетки дронове, насочени към няколко руски области, но няма съобщения за щети, казаха днес руски официални лица, предаде Ройтерс.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили пък съобщи, че са унищожили командния пункт на руски мотострелкови полк. "ВВС на Въоръжените сили на Украйна, във взаимодействие с други компоненти на Силите за отбрана, нанесоха успешен удар по пункта за управление на мотострелковия полк на противника, който се намираше в село Нехотеевка, Белгородска област. Според резултатите от бойната работа целта е поразена успешно", съобщи Генералният щаб, цитипат от УНИАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от Русия
Велизар Шаламанов: Русия ескалира напрежение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
8
 
! Отговори
терористите от запад преди 1 седмица
предварителмно пишат за тероризъм като се готвят да направят някоя мизерия!
29
6
 
9
 
! Отговори
крварника иска война преди 1 седмица
световна - затова е сритал урките-терористи да извършва терористични диверсии по мирното население. МОЖЕ ли със касетъчни бомби по плажовете с жени и деца? А вашта нацистака?
28
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди час Севастопол беше атакуван от 4 ракети ATACAMS, на плажа и в града са убити две деца и една жена, около 100 ранени. Сутринта в Грайворон хохлите са ударили паркинг пред жилищен блок с три дрона, един убит. А тук ми ревете за двама ранени хохли? Нещо мълчите като детероден орган за обстрелите на хохлите, що така? Да не би шефът ви да е американца Стюард Тил?
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аре, ве, майна! Три години чакаме и нищо още не сте направили, а уж бехте най-силната (по джуджетни изхвърляния) армия. Резил до коленете и даже по-нагоре, та чак до стерео апаратите. Целият свят видя пpъдлuвaтa ви сила. :):):) Дерзай, и се моли на бог Ленин!
26
8
 
18
 
! Отговори
Игра на полове преди 1 седмица
Да припомня на plitкоумтите, че Русия беше за една седмица пред Киев и заради Минските споразумения се оттегли. Украйна по заповед на Лондон не подписа и мирните споразумения в Анкара и сега Русия бавно и методично пак ще е пред Киев, но вече с други намерения. След войната Зеленски ще го разкъсат на парчета и ще жо хвърлят на уличните кучета самите украинци. Разбира се, може да се застреля в бункера и да го изгорят след това.
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ами толкова могат. За три години - толкоз."За тези три години Украйна си върна окупирани територии от 2014 или руснаците превзеха още? Елементарен въпрос който дава отговора на това коя страна има преимущество. Ама едва ли твоята тиква може да разсъждава логично.
24
16
 
6
 
! Отговори
До БАМко преди 1 седмица
Ами толкова могат. За три години - толкоз.
23
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Над 30 сгради са пострадали от една ракета!? Леле, ако другите две бяха паднали и те без да са свалени... Интересно, как така украински села и градове са изравнени със земята след като пво не позволява нищо да прелети?
22
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много злоба тука знаци не работят но минус за алекс.
21
18
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Хубавото е че вече руския тероризъм не остава безнаказан.Командният пункт на руска територия-разбомбен.
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това на снимката искате да вярваме, че е Киев??????
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След като се вижда че ракетите са четири дано са достигнали целите си и войната да върви към края си. Украйна да поиска мир. Зеленски да се маха.
18
18
 
14
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Антихристът Путин може само от дистанция да мята ракети по панелки,защото ако се приближат ордите му,ще стане като в Харков. Опожарени панцердивизии и хиляди руски фашисти в плен на ВСУ.
17
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знам от къде преписвате тези лъжи но преди един час гледах в Телеграм канала Сводки Аналитика как Украинка снима преминаващите ракети а те бяха 4. И нито една не беше свалена то бива лъжи ама вие надмихте Украинците. Поне ангажирайте някой от вас да влезе в някой Телеграм канал да попрегледа какво става вместо да преписвате Украински лъжи. За невярващите влезте във Сводки Аналитика и ще видите как безпрепятсвенно си летят ракетите.
16
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руски тероризъм. Нищо ново.
15
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От три свалили 2 а пораженията ще речеш че цяло ято дронове е преминало. Туй украинците ще се самоунищожат с такава ПВО-успеваемост
14
8
 
13
 
! Отговори
Чудя се преди 1 седмица
Какви ще тези "отломки" ? Попиляли са сумати и сграден фонд. А за изпуснатата ракетка, нещо много "компетенто мълчим", да не би да е гръмнала на някое летище... или да?
13
8
 
13
 
! Отговори
July преди 1 седмица
Слаба работа, при последната атака на Израел бяха убити 22-***.
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зелника още да чака и да лови случайно излъгали се украйнци по улиците за фронта, вместо да отива да преговаря. То и както какъв да преговаря е друг въпрос, пълен нелегитимник.
11
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съвременните терористи!