Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия

Белоусов иска противодействие на дроновете на САЩ в Черно море
28 юни 2024 21:00, Елка Василева
317
Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на отбраната Андрей Белоусов е наредил на Генералния щаб на армията да внесе предложение за оперативно реагиране на "провокации" от страна на американски стратегически дронове, които действат над Черно море, съобщи днес в изявление ведомството, цитирано от ТАСС.

В изявление на министерството се казва, че е забелязана повишена активност на полети над Черно море на американски стратегически дронове, които извършват разузнаване и обозначения на цели за насочване на доставяни от западните страни на въоръжените сили на Украйна оръжия с голяма точност за нанасяне на удари срещу Русия.

"Това свидетелства за нарастващото участие на САЩ и държавите от НАТО в конфликта в Украйна на страната на киевския режим", се казва в още изявлението.

"Такива полети засилват вероятността от инциденти във въздушното пространство със самолети на руските военновъздушни и космически сили, което увеличава риска от пряка конфронтация между алианса и Русия", допълва Министерството на отбраната.

Според руското ведомство страните членки на НАТО ще носят отговорност за всякакви такива инциденти.

В изявлението не се споменава полуостров Крим в Черно море, който през 2014 г. Москва анексира от Украйна. Но руски военни съоръжения в Крим многократно са били обект на нападения от страна на украинските въоръжени сили, включително със западни ракети, отбелязва Ройтерс.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от Русия
Доверието на руснаците към Путин расте, вече е 81%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
1
 
! Отговори
слезте от клона ! преди 2 часа
268
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
тоя е по некадърен и от еленовъда
267
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
До 82 ОМБР в тая 82 Отделна Механизирана бригада всички ли сте толкова слабоумни бе ефрейторе?
266
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
А от колко държави и народности е съставена сиромашка рашка? Най-добре ще е русия да се разпусне на отделните държави.
265
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
НИЩО ДОБРО НЕ СЕ ОЧАКВА ЗА ГЪСТО НАСЕЛЕНАТА ЕВРОПА
264
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Войната е най-голямото зло за човечеството. Тя се води за ресурси, най-вече земя и нейните богатства. Бих искал да спре веднага. В Украйна живеят много националности, като в бивша Югославия и може би правилното решение е да се раздели на отделни държави.
263
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Ропи, ако познаваше историята, щеше да знаеш, че Руската Империя е единствения законен наследник на Римската империя ;)
262
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Тоя белоусов е прехапал устни. Явно путин му е показал вече как може и той да си разтяга аналната халка.
261
2
 
11
 
! Отговори
Правилно преди 1 ден
Крайно време е. Я да видим как ще стои псевдоалианса във война на земята срещу превъзхождащ го противник. Резултатът е крах и разпад на НАТО.
260
32
 
4
 
! Отговори
На Жужакот преди 1 ден
му потъна путинският фашистки флот. Останали са 3-4 кораба, които скоро ще станат подводници. В момента путинският фашистки флот няма потенциал да тероризира чуждите кораби в Черно море. Украинският морски износ върви без проблеми.
259
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ако Путин не дейставаше меко, днес нямаше да има окраина, а всичко от Харков до Лвов щеше да бъде "изораната целинА". А можеше и да няма човечество.
258
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Русия печели войната безусловно колкото и да пръцкате тук,продажници. Голями западняци станахте. Само където не ви знаят къде сте на картата американците. Идва новият световен ред. Гответе се пак да се пребоядисате.
257
12
 
14
 
! Отговори
рушки курви преди 1 ден
Ако ви стиска опитайте с НАТО, за да ви довършат веднъж завинаги
256
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Аве кАпейки за 2,5 год на путинарко кумира който копира постоянно - Хитлер беше превзел Европа ве, жужето не може да се оправи със само 1 държава 25 пъти по-малка ве. Ама иначе големо постижение за кАпейките било, че колхозниците успяват да превземат по някое село ххаха. Щатите за 2 месеца беха отупали Ирак и извадиха диктаторчето им от землянката ве. Тука един комедиант вече 2,5 год прави путинарко на клоун пред целия свят и оня нищо не може да му направи.
255
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Виждам, че кАпейките от 2,5 год пишат как колхозниците напредват и превземат и самая могучия, голема работа срещу 25 пъти по-малка държава на която се помага със старо НАТО вско оръжие и пари. Вече от 2,5 год кАпейките обясняват как чебурашките аха са пред Киев ама реално само тук таме по някое село превземат за успокоение поне на кАпейките. Ама сега ше се засилят вече с подводния си черноморски флот хахах
254
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Русия ке се разпадне!
253
12
 
10
 
! Отговори
82 ОМБР преди 1 ден
Оригиналната руска армия при нахлуване от 2022 г. е унищожена по отношение на материали и персонал. Войната на Русия е постоянна импровизация. Има видеоклипове на руски пехотинци, които напредват на мотоциклети, четириколки и колички за голф, без никаква броня. Армия, която прави това, има проблем
252
5
 
17
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 ден
Виждам че тия, дето пишеха преди за победата на Украйна сега пишат, за победата на НАТО, САЩ, извънземните и т.н. Имам новини за вас. Нито Украйна , нито НАТО, нито извънземните ще победят. За последното денонощие, руската армия е превзела само две села и половина. Дай Боже се така към победата на Русия. От началото на войната Русия е превзела две Българии по територия. Е , тя България не е толкова голяма.ПП. да го четат мислещи хора, не еврогеьове.
251
14
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 ден
На Ердоган му писна от руснаците и току виж си взел Крим.
250
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Земите около черно море са на римската империя и на гърците. Айде кремлистите да си ходят на северния полюс.