Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия

Белоусов иска противодействие на дроновете на САЩ в Черно море
28 юни 2024 21:00, Елка Василева
325
Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на отбраната Андрей Белоусов е наредил на Генералния щаб на армията да внесе предложение за оперативно реагиране на "провокации" от страна на американски стратегически дронове, които действат над Черно море, съобщи днес в изявление ведомството, цитирано от ТАСС.

В изявление на министерството се казва, че е забелязана повишена активност на полети над Черно море на американски стратегически дронове, които извършват разузнаване и обозначения на цели за насочване на доставяни от западните страни на въоръжените сили на Украйна оръжия с голяма точност за нанасяне на удари срещу Русия.

"Това свидетелства за нарастващото участие на САЩ и държавите от НАТО в конфликта в Украйна на страната на киевския режим", се казва в още изявлението.

"Такива полети засилват вероятността от инциденти във въздушното пространство със самолети на руските военновъздушни и космически сили, което увеличава риска от пряка конфронтация между алианса и Русия", допълва Министерството на отбраната.

Според руското ведомство страните членки на НАТО ще носят отговорност за всякакви такива инциденти.

В изявлението не се споменава полуостров Крим в Черно море, който през 2014 г. Москва анексира от Украйна. Но руски военни съоръжения в Крим многократно са били обект на нападения от страна на украинските въоръжени сили, включително със западни ракети, отбелязва Ройтерс.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от Русия
Доверието на руснаците към Путин расте, вече е 81%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
До Филип Киркоров: Що бе, нека си седи там, да си правите компания..
144
11
 
8
 
! Отговори
Развеселен преди 1 седмица
Яко са го загазили крепостните, щом вече риват и за дроновете на американците. Заиграха се веднъж с един, обаче знаят, че вече лети един Глоубъл Хоук и "там някъде" летят още 2 Ф-35 и чЕкат някой руски пилот на безаналогова руска консерва да се "обърка" :))))
143
8
 
7
 
! Отговори
Много кофти преди 1 седмица
За руските льольовци
142
2
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
малко като петък вечер, в кварталното барче, раЗСте риска да ми поискат сметката, а май са вдигнали уискито на 12 лева малкото...
141
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ ще трябва да ни вкарат във войната и те да бъдат виновни. Не можаха да намерят друг виновен. Боко и Пеевски много търсеха някой да ги замести в евроатланизма и плътната подкрепа зад Зеленски, някой русофил и миротворец. Понякога се провалят в игрите си. Не всички са Просто Киро и Кокорино, Танас Генирал, Христо Перестройката, Спаси София от ПП.
140
6
 
9
 
! Отговори
До 136 преди 1 седмица
До Анонимен"Русия е силна ядрена държава" А дали е единствената? Защото се държи като такава. Някои плиткоумници, като например Дима Медведев, сипят ядрените заплахи наляво и надясно, ставайки за смях пред нормалните хора. А всъщност никой не взема техните закани насериозно, защото те са страхливци и никога няма да го направят.
139
2
 
4
 
! Отговори
someone преди 1 седмица
До АнонименMeчтай си за Хага и си лягай да си пиеш хапчетата.
138
7
 
10
 
! Отговори
Украйна преди 1 седмица
ще загуби още територии и излаз на Черно море...............Одеса и Николаев ще станат част от Русия.................и Украйна остава държава без излаз на море ..............като Сърбия и Унгария!!!!
137
4
 
6
 
! Отговори
Украйна преди 1 седмица
ще бъде разделена ................50 % от нея (Източната и Южната част) отива към Русия...................другите 50 % отиват към Запада и НАТО..................друго решение няма!!!
136
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сащ навлиза във велика депресия 2.0 и може да направят по голяма война . Растежа пак е по малък от инфлацията въпреки увеличението надълга и печатането . Няма кой да плаща данъци в САЩ . Банките им спират кредитните карти и другите американци на опашката го виждат и ги е страх и техните карти да не спрат .Ако стигнеш лимита направо умираш . Повечето магазини в САЩ не приемат пари в брой .Само карти а катото те блокират 7 години не ти дават никакъв кредит дори да върнеш парите. Потреблението пада
135
3
 
7
 
! Отговори
До 136 преди 1 седмица
Отговорете на следният не сложен въпрос: кой на кога напада? Кой обяви СВО и защо? Европа? Байдън?
134
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чета коментарите и се чудя на безоотговорните евро атлантически коментари. Русия е силна ядрена държава с най голям брой ядрени заряди във света. При една евентуална ядрена война и отговорните и безотговорните ще станем на пепел, дали ще остане нещо живо ?
133
5
 
2
 
! Отговори
До 128 преди 1 седмица
Аха. Много бой ли ще има? А за руснаците какво има? Ти имаш ли познати в Русия ? Приятели, чиито деца и мъже са тръгнали да заработят от недоимък? Или за да не излежават присъда? Имаш да? Поговори с тях тогава, как те мислят по въпроса. Ако пък въобще нямаше представа за какво говориш, то тогава не пиши глупости.
132
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия" И кой е виновен за това? Дали ако не бяхте нагазили в Украйна такъв риск изобщо щеше да го има? Плиткоумието в геополитиката често е не само опасно, но и фатално.
131
3
 
8
 
! Отговори
Украйна преди 1 седмица
е много разделена държава...............руснаците в източната част, Крим, Донбас, Донецк и Луганск не могат да живеят заедно с бандеровците, фашистите, нацистите и полските католици в западната част, например около Лвов..............затова Украйна не може да продължи да съществува като единна държава..................а подлежи на разпадане!!!
130
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 124 И като си сложиш плюсове с VPN единствено нещо което ще постигнеш е да се набутал ,защото ние българите си се познаваме и мога да ти кажа,че до ония ден 1000 човека срещна 1000 не харесват украинската простотия
129
1
 
4
 
! Отговори
виновни преди 1 седмица
за войната в Украйна са западните масони, ционисти, глобалисти, генерали, гео-политици и професори!!!!
128
2
 
5
 
! Отговори
До 138 преди 1 седмица
Да, правилно. Хора умират. Но отговорете моля на един кратък въпрос: кой на кога напада? Щурмит? Градове, които трябваше да бъдат спасени от освободителите, са сринати до основи. Погледнете в интернет снимки, видеа на градовете, които спасява руската армия преди и след СВО. И как така ви се струва, че не става въпрос за територия? Погледнете на картата, кой чия територия присвоява?
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 125 Ами за такива като теб дето ще се пишат след време разчленен
126
3
 
5
 
! Отговори
сво преди 1 седмица
Ще има още много бой за фашистите, нацистите в Киев и хунтата на зеления наркоман!!!Ще загинат и невинни хора................като във всяка война................много жалко!!!