Премиерът: Няма да сме безсрочен донор на Украйна

Позицията ни е ще бъде изложена и на срещата във Вашингтон
5 юли 2024 14:10, Инна Ангелова
367
Премиерът: Няма да сме безсрочен донор на Украйна
Снимка: Правителствена информационна служба

"Няма как България да се превърне в безсрочен донор на Украйна, най-малкото защото трябва да бъдат предвидени средства в държавния бюджет, които да бъдат приети от народните представители. Ако те ги отхвърлят, не само без безсрочен, а въобще няма как да е донор", заяви министър-председателят Димитър Главчев пред медии в парламента по повод поредните спекулации относно предстоящата Среща на върха на НАТО.

Премиерът беше категоричен, че финансови ангажименти от българска страна могат да се поемат, само след като се предвидят такива в закона за държавния бюджет. "Ако не бъдат утвърдени такива суми в държавния бюджет, няма как да бъдат отпуснати", заяви Главчев.

Министър-председателят посочи, че в българската позиция за форума във Вашингтон е посочена индикативна сума от 80 млн. евро., но тази или каквито и да било суми могат да станат факт, само след като бъдат гласувани от парламента.

"Отиваме на Срещата на върха във Вашингтон с решенията на Народното събрание, които са приети досега, поемам ангажимент българската делегация да не излиза от рамките на тези решения", потвърди премиерът. Той припомни, че именно съобразно решенията на парламента страната ни предоставя военнотехническа помощ на Киев. По повод друга спекулация, за пореден път Главчев заяви категорично, че няма да бъдат изпращани български войски в Украйна.

Премиерът приветства отправените в пленарна зала предложения България да бъде посредник в мирни преговори или в инициативи за мир. Единственото, което трябва обаче да се подчертае е, че тези мирни преговори трябва да бъдат съобразени с международното право, отбеляза Главчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
4
 
11
 
! Отговори
Кофеин преди 2 месеца
Започнахте да се събуждате,де.или.Събуждането е бавно и мъчително,прилича на тежък махмурлук.Колкото по-малко време остава на Укра,толкова по-бързо ще ви се оправят главите.
265
4
 
14
 
! Отговори
Идват други времена! преди 2 месеца
Ще дойде време, когато друг парламент и други политически партии ще решават въпроса за помощта на Украйна.
264
5
 
15
 
! Отговори
мишо преди 2 месеца
За да се покаже на Задокеанският господар готов е на всичко за него не е важно Националните интереси за тоя лицемер предател е важно неговите интереси .Тези пари вместо да ги дадат на пенсионерите той е готов да ги дава на Украйна ако имаш твои лични пари дай ги но и не парите на Българският народ.
263
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
докога ще хрантутим хиляди представители на този мързелив, нагъл и неблагодарен народ?
262
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докога нашите пари ще потъват в тази черна дупка?!
261
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Донор за Америка е България ,мръсниГадове .
260
4
 
15
 
! Отговори
БокУ - Тиквата преди 2 месеца
Козарите са наредили на намагнитения *** - Шиши да разцепи ДПС. ... После щели да го размагнитят. ... И той стана най-ревностния евроатлантик и най-върл враг на Русия. ... Нишо лично, просто бизнес - "Интереса клати феса" !!!
259
3
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 2 месеца
ГЛАВАНАКА - доказан национален предател !!! Дядо ми казваше: "Видиш ли човек с тънки устни, знай че той е подъл човек",... Ами те при Главанака са само една дебела линия!
258
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно не разбирам как е възможно да има пари за Украйна колкото искат и когато искат,а е голям проблем и няма никакви пари нито за образование,нито за здравеопазване ,болните от рак са оставени на милостта на съдбата и милосърдието на българите...ето това искам Главчев да ми обясни.
257
9
 
1
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 2 месеца
От НАТО - Може да Пуснат Една Бомба Над София - И Ще Разбиратм - Кой е Донар, Кой е НАТО и Кой е Пууттинист......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА.....Комунизъма Умря Преди 40 Години.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
256
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руската армия започна да използва нови въздушни бомби, врагът губи скъпи оръжия на НАТО. Руснаците пробиват отбраната на противника край Торецк, Часовой Яр, Волчанск. По фронтовете на Северния военен окръг се планира катастрофа на въоръжените сили на Украйна едновременно в три направления.
255
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ние събираме капачки за кувьози....Българи, нека се обедини и оставим тези 80 милиона наши данъци за нашите Семейства! Линч за тези, които подпишат дарението!
254
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще даваме всяка година По 80 милиона евро на Украйна до гроб или докато тя не се разпадне. Хайде Путин да побърза, че да минем само с една вноска.
253
3
 
30
 
! Отговори
До 258 преди 2 месеца
Е кво да очакваме от човек (Зеленски) когото британския министър на отбраната нарече нагъл неблагодарник,а сега тук някакви просяци се опитват да ни кажат,че сме били длъжни,Ами никой българин не е длъжен да се занима с Уколандията и нейните наглари
252
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не можем правителство да съставим, а украинският въпрос постоянно на тезгяха и го обсъждаме сякаш е нещо много важно за нас. Какво очакваме да получим в замяна под някаква украинска благодарност?
251
2
 
15
 
! Отговори
До 256 преди 2 месеца
Ами за това ,че той е никой и не може да взима решения и за това никой от вън не може да му каже ,какво и да е, защото от него нищо не зависи Агент Мръднал
250
6
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
228,а за какво точно спориш? Нещо невярно ли писах? Хубаво е да четеш, преди да пишеш, ако може да четеш.
249
1
 
11
 
! Отговори
До 253 преди 2 месеца
То е ясно,че е от нас.Но от кое перо?Защото в бюджета не са заложени.
248
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България дава.. дава, ама няма да е "безсрочнен" донор. Само докато мърда и диша! След като България издъхне , или се изпразни напълно от пари и оръжия, помощите ще спрат.
247
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До А,беГлавчев Aми от вашите джобове, бе! Как от къде ги взима? Ето.. днеска е обявена още 80млн. помощ за фашистка и западаща Украйна. Като ядете довечера се замислете за какво си давате парите. Главчо се подсмихва загадъчно няккъде.