Орбан: Китай е ключова сила за разрешаване на конфликта в Украйна

"Мирна мисия 3.0", написа в социалната мрежа
8 юли 2024 12:04, Инна Ангелова
46
Орбан: Китай е ключова сила за разрешаване на конфликта в Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Китай е ключова сила в създаването на условия за мир в руско-украинския конфликт“, написа Виктор Орбан в социалната мрежа Х. Унгарският премиер беше на посещение в Китай, който беше определено като неочквано. От Пекин обаче отдават голямо значение на пътуването на унгарския премиер.

Министър-председателят Виктор Орбан се срещна с китайския президент Си Дзинпин, само дни след разговорите си за потенциално споразумение за мир в Украйна с руския президент Владимир Путин, подразнили силно някои лидери в ЕС, съобщава Reuters.

Орбан и Си  Дзинпин се срещнаха в резиденцията "Дяоюйтай" в Пекин.

"Мирна мисия 3.0", написа още Орбан в официалния си профил.

Откакто Унгария пое временното председателство на ЕС, Орбан се срещна с украинския президент Володимир Еленски и руския президент Владимир Путин.

Орбан нарече посещението си продължение на „мирната мисия“, публикувайки снимка от  летище „Внуково“ . Европейският  съюз остро разкритикува Унгария за това посещение, а Германия поиска страната да се оттегли от председателството на Съвета на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
3
 
! Отговори
Инж+ преди 2 месеца
Подстрекателят на войната(КНР) сега е миротворец???
15
5
 
3
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 2 месеца
Президента Егоист на Унгария !Седиш на два стола Русия и ЕС , но скоро ще паднеш ! Така както на времето падна и Югославия !Третият крак е Китай но е много далеч ....!
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пишете за някакъв нов украински президент Володимир Еленски. Просроченият се вкисна, така ли?
13
9
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
Орбан е унгарския Пеевски. Завладя Унгария, изсмука я ,а сега я разпродаде на китайците . Вече е китайски васал в Европа.
12
5
 
4
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 2 месеца
Мисията " КАК ДА СПАСИМ КРАДЕЦА " .
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има нещо сбъркано в НАТО и ЕС ,след като са оставили такъв не нормалник като Орбан да се вихри свободно...
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А беее, Орбан лети за Вашингтон за срещата на НАТО 9-11 ЮЛИ
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Opбaн geйcтвa c Penyблukaнckaтa napтuя нa CAЩ зag rъpбa cu, зaтoвa copocouguтe caмo ro cъckaт, нo нe cмeят ga ro зakaчaт... Oт gpyra cтpaнa nъk, нukoй нe мoжe ga oбвuнu CAЩ зa тeзu geйcтвuя...
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пъзливите американски койоти винаги знаят кой какво иска. Много ги е страх някой да не поиска нещо различно от зависимост от техните господари! Който не иска да е в съюз със САЩ е заплаха за световния ред, установен от самите щати. Параноя... Путин искал това, Орбан искал онова, Китай търсел нещо си... Брей, че капацитети. После сами си оборват хипотезите и са велики!
7
3
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
НАТООВЦЕ , ЗАЩО ТАКАВА РАДОСТ ВИ СПОХОЖДА АКО ВОЙНАТА НА ЧВК НАТО СРЕЩУ РУСИЯ ПРОДЪЛЖАВА ??? НАРОДИТЕ НА НАТОВСКАТА СКАПАНА ЕВРОПА ИСКАТ МИР !!!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро в Унгария ще има народни вълнения. Не може да се остави една държава да си прави каквото си иска. Трябва да им се покаже, че много пбичат демокрацията. Те в момента не знаят колко обичат щатите и ЕС. Орбан като някакъв самостоятелен лидер обикаля да търси мир. Кой иска мир? Никой! Ще му спретнат една цветна революция, само че тогава няма да дойде съветската армия, а вселенския борец и защитник на демокрацията-САЩ, заедно с лакеите от ЕС! Тежко му!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Kuтaй ucka ga paзчuта нa Pycuя зa nogkpena, a ako ce нaлoжu u noмoщ зa Taйвaн. C noзuцuятa u geйcтвuятa cu CAЩ peaлнo oтpязaxa шaнcoвe нa Kueв, a мoжexa ga nocтъnят u no-yмнo, kakтo нanpuмep BБ c XoнKoнr...
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя поне да му паднало да се разходи като турист, последна дупка на кавала
3
8
 
11
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Много ми е интересно дали Орбан или Си Дзипин ще се съгласят на мирни преговори , ако част от териториите им са окупирани и окупатора иска те да да за него! Срамно е в 21 век да се преразпределение на териториите на страните чрез война!
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сорсоида отдолу е подивял да драска коментари във всички сайтове, след като преди час "Куив" беше изтърбушен с ракети... :D
1
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мдаа...Точно , ключова сила е в това да снабдява блатная с оръжия. Така г-н Си , си представя "разпешаване" на конфликта. Снабдяваш с оръжие точно аглесора - окупатор и чакаш МИР.