Русия осуетила украински опит за отвличане на бомбардировач Ту-22М3

Опитали да вербувта пилота, обещали пари и италианско гражданство
8 юли 2024 11:56, Елка Василева
20
Русия осуетила украински опит за отвличане на бомбардировач Ту-22М3
Снимка: архив, БГНЕС

Служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) са попречили на опит на Украйна да организира отвличането на руски стратегически бомбардировач Ту-22М3, съобщиха от службата, цитирана от Ройтерс.

"Украинското разузнаване възнамеряваше да вербува руски военен пилот срещу парично възнаграждение и предоставяне на италианско гражданство, за да го убеди" да откара в Украйна самолета, се казва на сайта на ФСС.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в състояние да провери подробностите от независим източник. Засега няма коментар от страна на Украйна.

По време на операцията Русия е получила информация, която е помогнала на руските сили да нанесат удар по летище Озерне в Северозападна Украйна, се казва още в изявлението на ФСС. Кога е била извършена операцията и кога са били нанесени предполагаемите удари по летище Озерне, намиращо се в украинската Житомирска област, остава неясно.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
333 преди 2 месеца
Един избяга с хеликоптер при укритата за пари. След година го направиха на решето в подземен паркинг в Испания и за по-сигурно го бяха газили с кола. Нерадостна е съдбата на продажниците. Между другото летището в Озерне е ударено и днес. Май доста нацисти са попълнили харема на Бандера.
13
5
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Велите руски безаналогови пилоти героично се продават за чувал картофи и европейско гражданство.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ту-22М3 е бомбардировач за далечна зона на действие, носител на ядрено оръжие. Осуетен е извънредно сериозен опит.
11
11
 
22
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
украйна трябва да спре да съществува.... имаха шанс, и за 34 г единственото им постижение е да предизвикат по поръчка на сащ, Русия да нахлуе. 8 г плюха през телената ограда като си мислеха, че няма да има отговор. Ще платят пълната цена на глупостта си, точно като израел, там още няма отговор, но се трупа. Вече никой няма илюзии за израел, що за терористи са
10
7
 
3
 
! Отговори
uha преди 2 месеца
Малко и дошло пиьенето та са сабудили докато им дърпат с магрье фърчилото. То на цветни суровини *** бая рубла щяха да избацат, ама на . Кто скръндзат разходите и мужиците изтрезнели...
9
21
 
7
 
! Отговори
Инж+ преди 2 месеца
Болшевишката пропаганда не може да измисли нищо оригинално.
8
8
 
27
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Днес е лош ден за хунтата в Киев...
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нацистите пак се провалиха!
6
6
 
25
 
! Отговори
БПФ преди 2 месеца
Укpите са по принцип крадливи. Успяха да направят тая схема веднъж, и нашият роден дегeнерат грозев помогна, ама тоя дето отвлече самолетът и застреля колегата си, скоро го намериха в Испания...на решето !!!
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ударите бяха нанесени миналата седмица, когато бяха очукани 4 украински СУ-та. Ич се не правете на улави, че не е неясно.
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той един продаде Руски вертолет на Украйна,но отдавна се превърна на тор!
3
15
 
10
 
! Отговори
Отчитат дейност преди 2 месеца
Щото заплатите и военновременните премии трябва да се отработват някак. А през това време с кесия пуканки в ръка можете да гледате клипчета как на фронта дебел руски поп благославя за последно сащисани мигранти от Средна Азия с дръпнати очички на фона на китайски кросови моторчета вместо бронетранспортьори. Благолепие и благоденствие.
2
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. и вижте как урките стават на парчета
1
11
 
12
 
! Отговори
Kим ир сен преди 2 месеца
Верваме им хахаха