Моди към Путин: Смъртта на деца е много болезнена

Двамата лидери се срещнаха в Москва
9 юли 2024 21:32, Инна Ангелова
61
Моди към Путин: Смъртта на деца е много болезнена
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Индийският премиер Нарендра Моди заяви пред руския президент Владимир Путин, че смъртта на невинни деца повече време на война, конфликт или терористична атака, “е много болезнена”, предаде Ройтерс.

Моди добави, че решението на войната в Украйна "не може да бъде намерено на бойното поле, трябва да постигнем мир чрез преговори". Русия отрече да е атакувала детската болница в украинската столица.

От своя страна, Владимир Путин заяви пред индийския премиер, че страните им имат специално стратегическо партньорство и му благодари за усилията му да намери мирно решение на войната в Украйна.

Според очакванията, двамата лидери ще разговарят да включват руските енергийни доставки за Индия и икономическите и стратегическите връзки, допълва БТА. Руската държавна компания за ядрена енергия "Росатом" заяви, че води преговори за възможността за изграждане на още шест ядрени енергоблока в Индия.

Сътрудничеството между Индия и Русия осигури стабилност на световния енергиен пазар, подчерта Нарендра Моди преди началото на официалните разговори между руската и индийската делегация в Кремъл. "Целият свят трябва да признае, че индийско-руското сътрудничество в областта на енергетиката осигури стабилност на световния пазар", каза той.

Моди подчерта, че целият свят е изправен пред криза с горивата, но благодарение на сътрудничеството между двете държави, са избегнати всякакви трудности за обикновените граждани на Индия, на които са осигурени бензин и дизел.

"Енергийните договорености спомогнаха за осигуряването на гориво за гражданите и за контролирането на инфлацията, като по този начин осигуриха стабилност", допълни още индийският премиер.

Индийският министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар заяви през май, че широкото енергийно сътрудничество с Русия и увеличаването на индийско-руската търговия са подхранили растящата икономика на републиката. Той заяви, че е имало опити Индия "да бъде принудена" да не купува петрол от Русия, но Делхи е настоял на своето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: срещаРусияИндия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Смъртта на деца преди 2 месеца
е само локум тема - без поне една снимка.
56
2
 
1
 
! Отговори
Фактите говорят преди 2 месеца
а още- фактите са написани : американофилите освен да лъжат и да пишат глупости - друго не могат!
55
4
 
3
 
! Отговори
Фактите говорят преди 2 месеца
Руските *** избиват деца нарочно.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имало опити Индия "да бъде принудена" да не купува петрол от Русия, но Делхи не се е поддал. Сътрудничеството между Руската Федерация и Бхарат осигури стабилност на световния енергиен пазар.
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой оплака ли децата които загинаха в Донбас убити от Украйна??? 650 деца загинаха в този период , а Запада дори и не ги спомена
52
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Индиецът къде я видя тази криза с горивата,не е ясно.Специално в ЕС такава няма.Кеф ти бензин,кеф ти дизел или LPG.Путин и Модри големи приятели.Обаче обикновените индийци нещо не я разбират тази дружба.Лондон и големите градове в САЩ и Канада са окупирани от индийци.Москва я избягват.Защо така,не мога да разбера.
51
9
 
7
 
! Отговори
До 49 преди 2 месеца
И Урколандия каква е в НАТО
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хората сякаш са устроени така, че ги е страх да кажат в очите на насилника, убиеца и злодея: Ти си чудовище, не се приближавай! Ето го и този седи до Путин и го гледа като препариран, а изражението на последния е толкова самодоволно.
49
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много е деликатен е Моди. На това чудовище не му пука за човешкият живот изобщо. Дали са млади или не руски мъже, които той праща да умират или осакатяват на фронта, дали са опонентите му (изби безброй), дали са жени (Политковская, Старовойтова), дали са деца, той е безсърдечен, напълно е лишен от импатия, комплексиран и страхлив.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква е тая вода това вчера ли. Постановки.
47
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Време е НАТО да действа много, много твърдо!
46
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия трябва да бъде унищожена! Това Си пиша от доста време! Това не е държава! Това в мафия с подчинен робски народ, който или е зомбиран от пропагандата или страхлив! За съжаление Запада не иска да се жертва! Поне да даде всичко оръжие на Украина и да не им прави ограничения! Трябва Индия и Китай да бъдат санкционирани! Както и Иран!
45
12
 
20
 
! Отговори
Валери преди 2 месеца
Руснаците са зомбита.Без алкохол и диктатор не могат.Добре,че им се измъкнахме навремето
44
9
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 2 месеца
дали урките дето безмислено си подаваха бутилирана вода са се разотишли вече? Требе си много умен при наличие на път и всичко функциониращо наоколо да си подхвърляш стекове ...
43
8
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Невинни в Русия няма.Всички са ***
42
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уточн. украйна уби и рани 150 невинни в Севастопол със съдействието на САЩ и с техните ракети АТАКМС .
41
9
 
15
 
! Отговори
Гарга преди 2 месеца
Путин си позволява да целува публично чужди деца по коремите пред камери. Това повдига много въпроси , какъв е този човек и какво става в главата му . Представяте ли си Шолц или Макрон да целуват чужди деца по коремите пред камери ?
40
12
 
15
 
! Отговори
Хрр преди 2 месеца
Аз не бих отишъл на среща с този руснак. Нямаш гаранция какво ще ти сипят в чая или дали стоиш на радиоактивен стол.Далече от тия , те не са нормални хора.
39
10
 
6
 
! Отговори
западни медии преди 2 месеца
*** са обяснявай ,че няма деца и че болницата я думнаха американците с пейтриът!
38
12
 
9
 
! Отговори
западната пропаганда преди 2 месеца
до какви висоти стигна! А представяте ли си ако руснаците бяха ударили наистина болницата и наистина имаше деца!