Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна
14 авг 2024 19:45, Гергана Попова
237
Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна обмисля няколко сценария за внезапна атака срещу Русия, пише Bloomberg. Според офицер от западното разузнаване, пожелал анонимност, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и Европейският съюз (ЕС) са одобрили плана на Украйна за агресия срещу Русия.

В същото време, добавя той на Bloomberg, украинското ръководство дълго време не е споделяло със Запада конкретна информация за тази операция.

Отклоняването на опитни войски от битката, докато руските сили се приближават до стратегически позиции, може да направи украинците по-уязвими.

И все пак, докато атаката на Курск остави Москва и западните партньори неподготвени, планирането на такова нахлуване предполага, че този ход е част от по-широк стратегически план.

Украинските сили започнаха атаки срещу енергийни съоръжения в руска територия, което предизвика предупреждения от Вашингтон да не се използва американска техника за дълбоки удари. Киев също е наблюдавал нападения в руската Белгородска област, близо до Курск, макар и с руски антикремълски доброволци.

Атаката от този месец е в съответствие с политиката на Вашингтон относно използването на доставени от Украйна оръжия за защита на Украйна, каза заместник прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг пред репортери миналата седмица. ЕС също нарече операцията легитимна защита срещу агресивна война, пише още изданието.

„Ние подкрепяме Украйна във война, която е отбранителна и тук няма какво да обсъждаме“, каза полският премиер Доналд Туск пред репортери във Варшава във вторник. „Наясно съм и всички знаем какви са рисковете.“

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна. Зеленски, който в понеделник потвърди атаката за първи път, каза, че Киев вече контролира райони, от които Русия е нанасяла удари по североизточната Сумска област, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Младите русначета и младите българчета искат да карат биемдаблю и мъсидис. Само застаряващите русофили си спомнят с умиление за бай Тошо и се подмокрят пред портрета му, а младите българчета и младите русначета дори не са били родени тогава.
55
6
 
6
 
! Отговори
Възрожденец преди 1 месец
Време е за национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофоби как ще обясн*** фоб? от фобия страх? хехе мислите че ни е страх от вас ли ?
53
5
 
2
 
! Отговори
Ватник Нагъл преди 1 месец
Pуcopoби, как ще обясните на децата си, че най-спинозната нация в северното полукълбо е пPocия? Как да им кажете, че бичът на ***- ХИВ, е на такива високи нива в московските блата?
52
0
 
3
 
! Отговори
Руслан преди 1 месец
Удържаха ми 20%, за подпомагане на евакуираните от Курск!
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В държавата 404 (украйна) изтече срока за регистрация във военната мобилизационна служба. Всеки нерегистриран е вече престъпник. Властите започват да ги издирват уклонистите, а инуществото им ще бъде конфискувано. Укропитеците изтеглиха късата клечка още през 2014 г. с американския им майдан. Това са най-прецаканите хора. На всички вече е ясно, че ще я караме до последния укропитек. След това следващите наред за нато-джендерите и БГ русофобите.
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След около 10 г. децата на русофобите ще се кълчат като парижките олимпиици по баровете тук и назапад. Ще си сменят половете и ще правят иZвращения. Аз не се страхувам, моите деца са в Москва и си живеят прекрасно в стабилна държава с традиционни християнски ценности.
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ядрената война в Европа ще бъде ограничена. Англия, Франция и Германия ще бъдат унищожени и изтрити от лицето на земята " ---- Сигурен ли си? Дали преди това няма да бъде унищожена България (да не дава Господ!), защото бяха казали руснаците, че ще ударят по командните центрове, а в момента удрят по тяхна територия. Генералният щаб очевидно не знае какво да прави, ама ти, генералисимус Анонимен знаеш, нали?
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По полетата на Руските Курск, Донбас, Луганск, Запорожие и Харковь мирише на гниещи трупове на укронацистти и натовски наемници. Гюбрето гние и руската земя става още по-плодородна.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ и Русия са наясно, че размяна на ядрени удари между двете страни ще бъде ядрен апокалипсис, не за целия свят, но за САЩ и Русия, и най-вече за САЩ които са малка територия и гъсто населени, но и Русия ще понесе големи загуби. Затова театърът на военните действия ще се развива на територията на Европа, с тактическо ядрено оръжие, до стратегически ядрени удари между САЩ и Русия няма да се стигне.
45
1
 
0
 
! Отговори
Плъх преди 1 месец
Кораба потъва!
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофоби как ще обясните на децата ви, че жените нямат бради? Назапад масово се развива иZVратения, пееедерастия и дджендерия, което се видя от откриването на олимпийските игри в Париж. Жена ти русофобе и тя ли е с брада ?
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще бъдат унищожени коренно САЩ, ще бъдат изтрити от лицето на земята, като и Китай и Северна Корея ще вземат активно участие, и ЕС ще бъде унищожено, а Русия също ще понесе тежки поражения, но в предвид на огромната и територия ще оцелее. А останалата част на света никъде няма да ходи, Южна Америка, Африка, Азия ще трябва да понесат последстивята от радиацията, но там никой няма да умира. А радиацията бързо ще изчезне.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махмут Абас отказа да помага на Путин! Няма излишни ракети!
41
4
 
6
 
! Отговори
Родолюбец преди 1 месец
Пригожин с 5 хиляди предизвика Код "КАФЯВО" в Кремъл и си разкопаха всички пътища към Москва... Та викаш украинците с 25 хиляди си граят на самоубийствени рейдове?? Kажи бе, копейка гнууcнa?
40
2
 
1
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Де са са скрили аналдолскити кинефи и не помагат на укрити срещу Путин? Найти ли чи никога еврейските фашисти ф окрайната не обявиха на нито една област евакуация.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние истинските джендери, пеераси, скопени 4икибойци, бесовци и сатаняги от олимпийските игри питаме "какво по дяволите става с укронациското контранастъпление"? Взеха ли Курската АЕЦ? Превзеха ли вече Крим? А Москва кога?
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сценарият е, че когато Русия реши да им обърне внимание тези терористи или ще избягат, или ще бъдат избити." --- "Когато, ще, ей СЕГА, ама сега след малко " - това го слушам от 3 години! И сега какво, ще ги нападнат с армия ли? Че те от 3 години го правят. Ти ли си писал сценария, та го знаеш? Защото сценарии много четох, но досега не видях сценарий, че войната ще се пренесе на руска територия.
37
4
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Холивуд пикчърс,представя:1000срещу 70000,с един пълнител,600 войника,*** лудости те,където съчиняват.Всичко приключи,язък,за войничетата.Всичко е потушено.