Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна
14 авг 2024 19:45, Гергана Попова
237
Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна обмисля няколко сценария за внезапна атака срещу Русия, пише Bloomberg. Според офицер от западното разузнаване, пожелал анонимност, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и Европейският съюз (ЕС) са одобрили плана на Украйна за агресия срещу Русия.

В същото време, добавя той на Bloomberg, украинското ръководство дълго време не е споделяло със Запада конкретна информация за тази операция.

Отклоняването на опитни войски от битката, докато руските сили се приближават до стратегически позиции, може да направи украинците по-уязвими.

И все пак, докато атаката на Курск остави Москва и западните партньори неподготвени, планирането на такова нахлуване предполага, че този ход е част от по-широк стратегически план.

Украинските сили започнаха атаки срещу енергийни съоръжения в руска територия, което предизвика предупреждения от Вашингтон да не се използва американска техника за дълбоки удари. Киев също е наблюдавал нападения в руската Белгородска област, близо до Курск, макар и с руски антикремълски доброволци.

Атаката от този месец е в съответствие с политиката на Вашингтон относно използването на доставени от Украйна оръжия за защита на Украйна, каза заместник прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг пред репортери миналата седмица. ЕС също нарече операцията легитимна защита срещу агресивна война, пише още изданието.

„Ние подкрепяме Украйна във война, която е отбранителна и тук няма какво да обсъждаме“, каза полският премиер Доналд Туск пред репортери във Варшава във вторник. „Наясно съм и всички знаем какви са рисковете.“

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна. Зеленски, който в понеделник потвърди атаката за първи път, каза, че Киев вече контролира райони, от които Русия е нанасяла удари по североизточната Сумска област, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гьзове, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, бе сценарий под шипковия храст! То така се обсъждат сценарии пред целия свят. Тези за врабчета ли ни имат? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Тези се подиграват с нас, бе!
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките са долни родоотстъпници. Малко по малко ще почната да разбират позора, на който са станали съпричастни. ( не ввсички)
73
7
 
7
 
! Отговори
Путин е велик преди 1 месец
10 години откакто укронацистите подпалиха Дома на провсъюзите в Одеса, където изгоряха живи 43 човека, 6 бяха убити на улицата и 200 бяха ранени. Там между другото имаше българи жертви. Преди началото на СВО Путин каза, че всички престъпници се знаят поименно и ще понесат своите наказания. Путин е мъж и си изпълнява обещанията. Слава на Путин, той е Велик!!!
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрофашистите нагазиха в киреча.
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе, някой тук знае ли какво означава името Украйна - у край на, у края на какво? Каква е тази държава която си избира такова име "у края" на нещо?
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти русофобе зареждаш трошиняка си с Путински бензин. Ти русофобе спонсорираш Русия! Ти русофобе си ееебааатии е слааб0умния цръвул момче! Без Путин ти русофобе щеше да се возиш на магаре, русофобе ти си негоден да си направиш даже талига
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ги прецакаха Укрите само. ХАХА. Да се смея ли, да плача ли? Вкараха ги във война,сваляха им звезди и накрая ги онодиха и захвърлиха като мръсно куче. Едно от многобройните доказателства ,че на САЩ не трябва да се вярва, не трябва и да съществуват защото са вредни за човешкия вид !!
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Москва е на 300 км ... Руските пияници имат само една възможност -- да бягат приз глава ,към Монголия ,откъдето са дошли русите ром навремето ...
66
4
 
4
 
! Отговори
35 години ги ебат преди 1 месец
българите, и им спукаха гьзовете, а българите още се надяват да заживеят като западняци и да карат биемдаблю и мъъсинис-бенц.
65
4
 
3
 
! Отговори
Обикновен рашизъм преди 1 месец
В "Телеграм" разни мужици, които доскоро обясняваха разпалено също като тукашните матрьошки какъв щял да бъде новият световен ред начело с Путин и Си, сега хленчат защо сред руските генерали "няма нови Жуков и Рокосовски" да смажат врага, рийш ли. Руските шовинистични зомбита не са против агресията срещу Украйна, само не искат да бъдат унижавани на своя територия. Приятно е да виждаш опечалени клоуни.
64
5
 
5
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Путин подарил 447 кози на Северна Корея от благодарност за военната помощ. Предлагам, всички червени козели от България да изпратим там, за чифтосване и създаване на идеалната порода пу..ти..тин..ки:))))))))))))))))))))))))))
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"България с нищо не заплашва националната сигурност на Русия, няма абсолютно ниаква причина Русия да унищожава България. Няколко хиляди американски войници на територията на България не са никаква заплаха за Русия. Русия ще удря само там, къдет има ядрено оръжие." --- На този етап от войната - да!
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе знае ли някой тук какъв е този украински език, някой тук чувал ли е за украински език преди 1991г. Каква е тая държава, която няма даже дума за "език", ами използва полската дума мова (mowa - на полски: обикновена, селска реч, реч от окрайнините) Изобщо да е чувал някой за украински писатели, поети, драматурзи които са творили на така наречения украински език?
61
6
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
НАТООВЦЕТЕ СЕ РАДВАТ НА УБИТИТЕ МИРНИ ГРАЖДАНИ В РУСИЯ И ПАЛЕСТИНА !!! ПОЗОР СТЕ ОВЦИ !!!
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хотелиерите няма ли поканят евакуираните от Куркс?
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - България с нищо не заплашва националната сигурност на Русия, няма абсолютно ниаква причина Русия да унищожава България. Няколко хиляди американски войници на територията на България не са никаква заплаха за Русия. Русия ще удря само там, къдет има ядрено оръжие.
58
3
 
0
 
! Отговори
АНОНИ преди 1 месец
До Родолюбец ЩЕ ТЕ НАМЕРЯ И ОБЕЗГЛАВЯ
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ги пише тези сценарии? Сценаристката Олена Зеленска или Ми6? Какви сценарий? Филм ли ще снимат?