Русия ще повишава боеспособността на военноморския си флот

Москва прави това предвид заплахата от страна на Запада
16 авг 2024 07:55, Елка Василева
39
Русия ще повишава боеспособността на военноморския си флот
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще работи за повишаване на боеспособността на военноморските си сили (ВМС) на фона на нарастващите заплахи от страна на Запада, заяви в интервю за в. "Известия" съветникът на руския президент Николай Патрушев, който отговаря за националната морска политика, предадоха руските агенции.

"Нарастващите заплахи от страна на Запада ни принуждават да повишим бойната готовност и нивото на техническата обезпеченост на флота, като обърнем специално внимание на проблемите на корабостроенето, разработването и производството на нови образци военноморска техника, както и на подготовката на специалисти за ВМС", каза той.

Представителят на Кремъл също така обясни какво представлява Морската колегия на Руската федерация, създадена с указ на президента Владимир Путин. Според него органът "предстои да анализира правната и регулаторната рамка в сферата на морските дейности и да актуализира редица документи, като отчита постигането на утвърдените от президента национални цели за развитие на страната ни, както и неутрализирането на външните заплахи".

"По-специално новосъздаденият Съвет за стратегическо развитие на ВМС ще се превърне в "мозъчен център", който ще се съсредоточи върху подготовката на стратегията за развитие на ВМС", добави Патрушев.

По-рано тази седмица президентът Владимир Путин подписа указ за създаването на Морска колегия на Руската федерация, оглавявана от Николай Патрушев, бивш секретар на Съвета за сигурност и съветник на държавния глава.

Съгласно указа в колегията се включват съвети по стратегическото развитие на руския военноморски флот, по защитата на националните интереси на Русия в Арктика, както и по развитието и подкрепата на морските дейности на Русия.

Сред задачите на колегията, посочени в документа, са укрепване на отбраната и сигурността на Руската федерация в Световния океан, развитие на Северния морски път като средство за национална транспортна комуникация на Руската федерация и осигуряване на гарантиран достъп на Русия до световните транспортни комуникации, както и предотвратяване на замърсяването на морската среда и опазване на нейното биологично разнообразие.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Русия
Ходът на Украйна с навлизане на руска територия промени бойното поле
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СКОРО И САМОЛЕТЧЕТАТА ЩЕ СВЪРШАТ.
29
0
 
6
 
! Отговори
Токмаков преди 3 седмици
НЕ ГАВАРИ ГЛУПАСТИ. ХАХАХАХАХАХАХАХ
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Патрушев както и началника му Путин живеят в някакъв измислен свят в който всички се страхуват от Русия.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аркадаш, а имате ли още флот? Ако броите и корабите на дъното на Черно море може и да имате
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И пак трябва да викат норвежците да им вадят потъналите падводници.
25
2
 
8
 
! Отговори
Русобил преди 3 седмици
Като се сетя че галерата Кузнецов е флагман на флота ме обзема смях.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През дългия си житейски опит съм се убедил, че корабоплаването моряшката работа са може би най-сложното нещо в цялата човешка дейност. Този Патрушев е един застаряващ милиционер, той хабер си няма от възли, платна, фордевинд, бакщаг, и прочие. Какъв адмирал ще бъде тоя Петрушка, не видяха милиционерът Путин докъде ги докара, сега и флота дават на неква мицифайка да се упражнява...
23
2
 
7
 
! Отговори
Повдигач преди 3 седмици
Кузя е в доковата камера за вечен ремонт, след като крана се сгромоляса връз самальотоносача, а кранджията бълбукна и замина на дъното карашик с управлявания от него великосветски кран. Офертата на щатски бизнесмен е 20 000 000 долара, за да направи от Кузю казино.
22
1
 
8
 
! Отговори
Moscow's преди 3 седмици
уор шип е многофункционална падводная лодка, може да плава - даже и да плува - като същевременно и лети, а с един залп на паравоз "Кузялник/офф" цялата Щатско-НАТОвска флотилия отива на дъното за броени минути. Западът трепери от Могучая и Не/пабедимая. УжасТ. Муа-ха-ха....
21
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
В този флот май останаха само стационарно базирани подводници.
20
4
 
13
 
! Отговори
Малеи,и,и,и.... преди 3 седмици
Рашките ще задръстят Ч. Море със скрап, бе....ХАХАХАААА....
19
3
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 седмици
Обичайното дрънкане на оръжие, напъни да развиваме нещо си военно, а хората? Хората ли? Че тях кой ги пита?
18
4
 
16
 
! Отговори
Русофил преди 3 седмици
Те онази путлеристка талига Адмирал Кузнецов вече 30 години се опитват да я подкарат и още са на ниво парни котли на въглища и все се пали или кран и пробива корпуса, гордостта на путлероджендърският флот е толкова зле, че трябва да влачат траулери с него които да го теглят всеки път когато умре в морето и един път не е пътувал на собствен ход. И тези путлеропитеци щели да правят модерен флот, хаха от какво? От раци и скариди ли?
17
13
 
4
 
! Отговори
Рамбо с Калашник преди 3 седмици
15, тя войната почна от САЩ. САЩ откакто са обявили независимост и са имали население колкото днешна Македония, водят завоевател и войни. Войните на САЩ никога не са спирали. Сринаха така наречения соц.блок и пак продължиха с войните. Панама, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Украйна...САЩ не са се спирали да водят войни и да си продават безаналоговите бклуци като Патриот.
16
3
 
15
 
! Отговори
Русофил преди 3 седмици
Хаха, всички путлерофашисти дружно ще се гмурнат до подводница Масква и ще надуват балончета докато я изкарат от дъното и завлачат до сухия док където както Кузнецов я чакат години на пожари, инциденти и паднали кранове докато накрая Украйна я нареже за скрап като я получи като репарации за фашисткото нахлуване на путлероджендърите в суверенна държава.
15
4
 
11
 
! Отговори
Хе хе преди 3 седмици
Ще има нови мишени, по-бързо да ги правят, че стана скучно.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Болни мозъци, освен тях никой не иска война. Те все отговарят на Нищо.
13
2
 
16
 
! Отговори
Братска помощ преди 3 седмици
С братската помощ на Украйна , Русия намали черноморския си флот на половина.Ссега Путин ще внася ултрамодери кораби от терористичните държави - Иран и Северна Корея задвижвани с конска тяга
12
4
 
16
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Рушки флот е модерен, мина на подводен режим.
11
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До IQ 3.14 Ми що не си вземат Курилите тогава, щом са толкова ,,велики'' жълтурите?