Песков: Русия регистрира опит за чуждо влияние на местните избори

Путин "не е заинтересован" да дава интервю на Гершкович
9 сеп 2024 14:08, Инна Ангелова
23
Песков: Русия регистрира опит за чуждо влияние на местните избори
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От Кремъл съобщиха, че Русия е регистрирала опити на чужди сили да повлияят на вътрешната ѝ политика, но че тридневните регионални и местни избори са преминали безпроблемно, предаде Ройтерс.

Според предварителни резултати поддръжниците на Владимир Путин и водената от него война в съседна Украйна ще спечелят изборите за губернатори.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предприетите по-рано мерки означават, че способността на чуждестранните сили да влияят на такива избори е значително по-малка и че властите полагат усилия да защитят вътрешната политическа сцена от чуждестранна намеса.

Кремъл също така уточни, че президентът Путин не е заинтересован да дава интервю пред репортера на "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович, който бе освободен наскоро от руски затвор, нито пред репортери на други западни медии.

Гершкович, осъден в Русия по обвинения в шпионаж, които той, "Уолстийт джърнъл" и Вашингтон категорично отричат, поиска да вземе интервю от лидера на Кремъл, когато бе освободен в рамките на размяна на затворници през август, отбелязва Ройтерс. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от Русия
Кара-Мурза: Смъртта би била твърде снизходително наказание за Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Тръмп спира войната преди 1 седмица
Тръмп обеща 24 неща ако бъде избран: 9. Спира войната в Украйна. При 100 долара за барел петрол Русия воюва. При 40 долара за барел Русия не може. САЩ имат петрол и ще задължат ОПЕК чрез контрола си върху МеждуБанковия Разплащателен SWIFT код, както блокираха банковата търговия на Русия. 14. САЩ не участва във войни. 18. Ще разследва училища втълпяващи на деца расови, транссексуални и политически теории. Тръмп разследва администрацията на Джо Байдън за подтикване на Русия да нападне Украйна.
21
0
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 1 седмица
Има и руски телефон,но е настолен с шайба кабел и розетка в стената.
20
0
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 1 седмица
Сао името му е руско.Иначе всичко друго му е вносно-телефон,костюм,кола.Дъщеря му живее в Париж.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След десетина години Русия ще е най бедната,най голяма по площ и най малка по население китайска провинция.На мястото на всички западни фирми избягали от Русия се настаниха китайски. Сега на практика руските заводи са китайски.Например "Москвич" е изцяло китайски.
18
1
 
1
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 1 седмица
Как да влияят чужди сили на избори в Русия, след като там избори няма?.. Има имитация на избори, като всички знаят какви ще са резултатите -- само трябва да ги обявят официално. Какви избори в условията на диктатура, и то по време на война? Путин и придворните му наистина минават границите на наглостта и арогантността дори на своите не по-малко нагли и арогантно предшественици. Но има и нещо вярно: наистина народът си ги избира. Харесват си руските робски традиции ...
17
2
 
4
 
! Отговори
песков преди 1 седмица
С амверикански телефон на снимката но иначе сме велики русияните
16
3
 
3
 
! Отговори
БГ РУСОФИЛИТЕ преди 1 седмица
ВЛИЯЯТ НА ИЗБОРИТЕ В РУСИЯ.......НАВСЯКЪДЕ СА ЧУЖДИ, НИКОЙ НЕ ИСКА ПРЕДАТЕЛИ....
15
4
 
5
 
! Отговори
Сега преди 1 седмица
Чуждо влияние има само в Курск но може да стане и по нататък че чак до маскве
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези клоуни здраво взе да ги гони параноята, ще кажеш пък некой е заритал да им влияе на местните избори :)))
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Песков е с айфоун. Дечицата му са учили на Запад и си някои от тях все още живуркат там. Синчето му кара Бентли из московските улици, а би трябвало Москвич или Волга, или Жигула за да е патриотично. Не иска да ходи на СВО татовото.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега Песков е още по-изсъхнал чирос - От алкохола е, ако го кремират ще гори 3 дни
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има много заинтересовани за помешчици в тайгата!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Червен иФон ли бе Песък! Ама той стар модел", че тя и тази снимка се публикува тук от 10 години. Сега Песков е още по-изсъхнал чирос.
9
4
 
3
 
! Отговори
Президентът преди 1 седмица
Путин ни най-малко не е заинтересован да дава интервю пред репортера на "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович, който бе осъден за шпионаж срещу Русия.
8
3
 
9
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 седмица
Писков що с тея американски гадни айфони бе човек?Няма ли да пускате някой руски Путифоун да имат и нашите копейки нещо качествено от вас
7
3
 
4
 
! Отговори
Най-важното е, преди 1 седмица
че тридневните регионални и местни избори в Курска област преминаха безпроблемно и при много висок % на упражнили своето право на глас.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е как Вова да се съгласи на интервю с Гершкович?! Той нали не е Карлсън Такър, ще задава неудобни въпроси и Вова ще се нерви и ще се поти. Относно избори - такова животно в путинска Русия няма.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С вашите камъни по вашата глава (куха!).
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Охо! Червен иФон ли бе Песък! Ама той стар модел, днес трябва да представят нов иФон, вади кашона с рубли да си го купиш
3
2
 
7
 
! Отговори
Миклухо маклай преди 1 седмица
До Анонименв русия няма избори какви избори може да има в Украйна при военно време