Броят на бездомните граждани в Украйна се е увеличил

Точният брой на бездомните в Украйна не е известен
24 сеп 2024 21:30, Гергана Попова
51
Броят на бездомните граждани в Украйна се е увеличил
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна е предизвикало значително нарастване на бездомните, според нов доклад, пише The Guardian.

Точният брой на бездомните в Украйна не е известен, но благотворителната организация Depaul International анкетира повече от 200 души, живеещи на улицата или в приюти.

Констатациите подчертават дълбоките щети на войната върху цивилните в Украйна, като повече от 3,5 милиона души са вътрешно разселени от началото на конфликта. 6,2 милиона украински бежанци в цяла Европа също са изложени на риск от бездомност.

Анна Скорик, временен изпълнителен директор на Depaul Украйна, каза пред Guardian: „Всеки ден все повече хора губят домовете си поради окупация, обстрел или защото са близо до фронтовата линия. Не можем да помогнем на всички сами.”

ООН съобщи през февруари, че 2 милиона домове са били разрушени или повредени . Междувременно руските сили продължават да напредват в Източна Украйна, което наложи евакуацията от Покровск на около 20 000 души през последния месец.

Британският външен министър Дейвид Лами предупреди на конференцията на Лейбъристката партия в Ливърпул в неделя, че предизвикателствата, породени от войната, може да се задълбочат значително през следващите две години.

Нарастващият брой бездомни хора натовари ограничените ресурси за най-уязвимите слоеве на обществото; има само един администриран от правителството приют за бездомни в Киев, който обслужва Централна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от Русия
Западът е загрижен за заграбването на властта в енергийния сектор на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Можем да ги поканим на Сл. бряг! Извън сезона леглова база от един милион легла пустеят! (Русофилите дан са обаждат, знам че са против, но никой няма да ги пита!)
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
Жилищата , които се раздават от руснаците, жителите сами си ги избират, обикновено, жилищата са с квадратура малко по-голяма от квадратурата на старите им разрушени жилища, не само това, но им дават и пари за мебели. Около жилищата се облагородява с градинки, паркове, детски и спортни площадки , училища, детски градини, болници и др. сгради. И никой за нищо не ги натиска! Престанете с тази злобна и лъжлива пропаганда!
49
1
 
1
 
! Отговори
Важното е преди 15 минути
Че са свободни и демократични, а не тоталитарни роби! И без това в Украйна няма ток и газ за отопление.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
Който живее в трафопост, смята ли се за бездомен? Който живее в землянка, смята ли се за бездомен?
47
3
 
1
 
! Отговори
Спасението е преди 18 минути
Бездомните да отиват на фронта, там раздават безплатно тристайни жилища. Е, има и голям оборот. За ново жилище просто чакаш един -два месеца, докато собственика не отиде при Бандерас.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 19 минути
До Амчи това е Towa e SWO, na drugarq ti ***, a ne demokraciqta! Kolko vili]a razru[i URRODYT mi mr.ysen!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
До Анонимен"Аз вече казах , жилищата на местните се продават на руснаци а тези се изпращат в трета глуха да се оправят както могат" , това абсолютно не е вярно, защото тези, чиито жилища са разрушени, сами си избират жилищата; след като мине комисия по завършения строеж да проверят дали няма дефекти, жилищата се издават; в офиси, се предоставят планове в кои райони и блокове има свободни жилища с подобни на техните стари квадратури и те сами си избират жилището.
44
2
 
3
 
! Отговори
Амчи това е преди 27 минути
Пустата демокрация. А и за кво и са на Украйна жилища, важното е, ч забраниха комунистическата партия и руския език. Както и българския. Скоро и те ще влязат в НАТУто и свръхбогатия Евроге.йски сбор.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
kokаин изсмукан от маса чрез тръпичка, минал през носа в мозъчните кластери може да предизвика чудеса в изговаряне на мисленето ако влитайки в мозъка не е повлкъл със себеси ЦифкоСополни ЗасъхналиХремоиди
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 34 минути
Абе там пълно с изоставени жилища, те бездомни били.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
Разрушенията и щетите са огромни, в пострадалите райони от войната, тези строежи, ремонти и възстановяване, ще отнемат доста години, поне около 20-25 години, за да ги възстановят, проблеми може да се случи да има, но ще си ги решат стъпка по стъпка!
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
До Анонимен -39- Аз вече казах , жилищата на местните се продават на руснаци а тези се изпращат в трета глуха да се оправят както могат .
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
До мнението на местнитеМи влез, виж дали са им опряли автомат, това са семейства, двойки, тинейджъри и други хора, дори една италианска(или испанска) журналистка и журналисти от други държави предаваха за новите сгради и ги снимаха!
38
4
 
0
 
! Отговори
мнението на местните преди 49 минути
До Анонимен - Като ти опря автомата на врата и ти ще говориш каквото искам аз .Толкова за мнението на местните.
37
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 51 минути
Е и? Нали гласуват за ЕС и НАТО?
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
До АнонименАма моля , отвори Тубата и виж какво построиха руснаците през последните 2-3 години, строи се мащабно и всичко, от нулата до цял ремонтиран град стъпка по стъпка, даже и под земята остарелите тръби подменяха. Виж там и мнението на местните , как се радват на новото, а на някои частници, им раздават пари и материали да си строят разрушените къщи.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
До Анонимен 30 - Виж защо митингуват жени в Мариупол хвърлили са им някаква мизерна сума за собственоста и им казват отивайте на други места да си купувате жилище ,а техните вече са продадени . Eй учудва ме наивноста на някои тук не знаете с какви хора си имаме работа .
34
1
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 57 минути
Всъщност правилният израз е "гражданите номади евреи". Украинците са руснаци,тоест евреи. Цел им е превземане на Европа ,тиест Канаан,Ханаан. Със шизофреническите си еврейски мозъци измислят всякакъв тип mibbing далавери,само и само да се засилят към нас и живевт п..а..р..а..з..и.т..и..ч. н..о..Същото се прави и от евреите около Путин.Все пак Зеленски е вицепрезидент на Путин в евеейският СССР.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 57 минути
Автоматите са дървени да не избият някой еврей милионер или някой милиционер. Но на фронта ще им дадат истински може би... Нямаме информация какво става там.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 59 минути
До АнонименРуснаците не могат за един ден да построят на всички всичко, не един квартал , а много нови блокове , квартали или ремонтирани здания правят всеки божи ден, отделно обществени сгради и инфраструктура, пътища, хиляди работници са ангажирани от цялата РФ и немци(австрийци) дори участваха с една мащабна сграда.