Зеленски убеден: Близо сме до края на войната

В САЩ президентът представи “план за победа”
Обновена: 24 сеп 2024 09:49 | 24 сеп 2024 09:49, Инна Ангелова
211
Зеленски убеден: Близо сме до края на войната
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски даде интервю за ABC News и сподели, че войната с Русия е “по-близо до завършване”. В интервюто участие взе и първата дама Олена Зеленска.

“Планът за победа е укрепване на Украйна“, каза Зеленски по време на интервю с ко-водещия на “Добро утро, Америка“ Робин Робъртс. "Ето защо ние молим нашите приятели, нашите съюзници, да ни укрепят. Това е много важно."

Зеленски разговаря с Робъртс по време на посещението си в Ню Йорк в понеделник за Общото събрание на ООН тази седмица като част от пътуване до САЩ, където той обеща да представи това, което той нарича своя “План за победа“, на президента Джо Байдън, както и на други ключови американски политически лидери.

Медията отбелязва, че Зеленски многократно е призовавал САЩ и Великобритания да премахнат ограниченията върху използването на ракети с голям обсег, които те предоставиха на Украйна за поразяване на цели дълбоко в Русия.

Междувременно руският президент Владимир Путин предупреди, че използването на западни оръжия за удари по руски цели ще се разглежда като сериозна ескалация на войната и пряко предизвикателство от страните от НАТО.

Пред телевизионния кана Зеленски допълни, че Путин се “страхува“ от операцията Курск. “Вярно е. Той много се страхува“, каза Зеленски. "Защо? Защото хората му видяха, че той не може да ги защити... че не може да защити цялата си територия."

Украинският лидер каза, че само от "силна позиция" Украйна може да "натисне Путин да спре войната".

По-късно тази седмица се очаква Зеленски да пътува до Вашингтон, за да се срещне с Байдън, както и с кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от Русия
Зеленски: Действията на САЩ сега могат да ускорят края на руската агресия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
5
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 час
Споко,искате/ме,не искате/ме давате/ме,литър гориво,кутия цигари и т.н. данак,акциз,покупки в хранителен или друг магазин ето ти данак печалба,а от там процент за Украйна...
154
2
 
6
 
! Отговори
До Баба преди 1 час
Натаняху, Буш, Клинтън и Обама ти се смеят на вица за Хага :))
153
12
 
5
 
! Отговори
Баба преди 1 час
"Украйна е изтощена - няма пари, нямат вече и хора"Русия не може една ракета да изстреля, прави си кратери в собствената земя. Един Курск не може да си върне. Свършиха им наемниците, разбойниците и пияниците. Ще пратят сега бабите и жените, и после няма армия.Срам за Русия, 5 пъти по-голяма армия, нищо не постигна 3 години освен че си загуби армията.
152
4
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 час
"Той просто изтребва украинци бавно, каквато беше и целта. Явно си забравил. Тва е война до пълно изтощаване"Явно си забравил, това не е война, а специална военна операция, ***. И нека си изтребва каквото и да било, затова има еднопосочен билет към Хага, това се случва с хората, които "изтребват"."Спонсорите на зелката са толкова хуманни, че убиха няколко милиона цивилни в Ирак, Сирия и Афганистан"Поне не нападат братски славянски православен народ.
151
1
 
7
 
! Отговори
Направо се преди 1 час
оляхте с далекобойните ракети. Колко изобщо имат и колко мислите, че могат да им бъдат доставени. Да не споменаваме и колко далекобойни са за площта на РФ. Авантюрата в Курск е пълна глуп0ст. Ще имам аз над 1000 км фронтова линия на своята територия, пък ще се пъча как съм нахлул в РФ. Ами успех с този "план за победа".
150
0
 
12
 
! Отговори
Превод преди 2 часа
Губиме по цялата фронтова линия!
149
2
 
2
 
! Отговори
До Омбре преди 2 часа
Съмнявам се че дори 1 лев от твоята заплата си дарил за Украйна..
148
1
 
12
 
! Отговори
До Баба преди 2 часа
3 дни, 3 години, 3 века. Колкото трябва, толкова ще отнеме. На Путин територия не му трябва. Той просто изтребва украинци бавно, каквато беше и целта. Явно си забравил. Тва е война до пълно изтощаване. Украйна е изтощена - няма пари, нямат вече и хора. Спонсорите на зелката са толкова хуманни, че убиха няколко милиона цивилни в Ирак, Сирия и Афганистан. Да, това от човечност, нали? Хирошима, Нагазасаки - над цивилни в центъра на града. Хуманисти.. Така е.
147
7
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 часа
Аз мойте пари с кеф давам,и ще давам за Украйна,в ущърб на русия!
146
1
 
2
 
! Отговори
Зеленски греши! преди 2 часа
Този , който ще срази крепостните е Пентагона, а не Зеленски и сега е още рано...
145
2
 
3
 
! Отговори
Превод преди 2 часа
Мандата на Байдън е близо до края си!Парите също!
144
5
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 часа
До 133 Вас това ли ви успокоява,че Украйна била заробена със заеми? На мен не ми пука,но се кефя,че русия кърви като лейка!
143
3
 
10
 
! Отговори
До 82 ОМБр преди 2 часа
Точат твоите пари, за да изхранват украинските екскурзианти по морето, м_унчо! Ама ти си твърде kьорaв, явно.
142
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
Така е. Угледар ще бъде освободен до седмица.
141
5
 
5
 
! Отговори
Баба преди 2 часа
"Зелката ще хвърля бомби в центъра на Москва и ще убива цивилни, викаш"Путин така прави с Киев, и няма проблеми. Но да, украинците и техните спонсори са много по-човечни от раш-истите.Колко години да ги чакаме тез ра-шисти да победят. Не са 3 дни, не са 3 години, колко още? Сарматите дето се самовзривяват, колко да ги чакаме? Колко време им отнема да си върнат Курск. Смешници руски долнопробни, нападнаха вероломно братя славяни православни, и пак нищо не правят.
140
1
 
5
 
! Отговори
Превод преди 2 часа
Вече съм си купил билет за Маями!
139
1
 
7
 
! Отговори
Превод преди 2 часа
Парите свършиха!
138
4
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 часа
Русо филистиците умират от яд,че точим руска кръв и пари в особено големи количества;))
137
0
 
2
 
! Отговори
До До бачкатор 120 преди 2 часа
Бласъчко мечтателника си ти. Зелката ще хвърля бомби в центъра на Москва и ще убива цивилни, викаш? 1. Не може. 2. Ако го направи, всички спонсори ще се отрекат от него и ще го ликвидират на същия ден. Изобщо, разбирам, че си напълно неадекватен. Ако ставаше така лесно, Путин щеше да срине Киев 100 пъти до сега. Какъв би бил международният отзвук на подобно действие, според теб? Хора, вие главите ползвате ли си за мислене или са само за украса. На колко години си, човече?
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Зеленски е време да подаде оставка и някой друг по-подготвен за война да заема поста му. Истината, че той направи много грешки и тази смехотворна ПР авантюра в Курска област, която забуксува тежко, е една от многото, за която украйнската армия плаща скъпо. В Донбас само за няколко дни Украйна загуби 100 кв. км, руснаците напредват към Покровск, напът са да обкръжат и атакуват Часов Яр, почти превзеха Торецк, но великия стратег атакува Курск?