Кремъл: Ядрените учения на НАТО подклаждат напрежение

НАТО трябваше да започне годишното си ядрено учение „Steadfast Noon“
14 окт 2024 21:00, Гергана Попова
50
Кремъл: Ядрените учения на НАТО подклаждат напрежение
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кремъл заяви, че започналото в понеделник годишно ядрено учение на НАТО с участието на военни самолети, способни да носят ядрена енергия, подхранва напрежението в светлината на "горещата война", която се разгръща в Украйна, съобщава Ройтерс.

Още по темата
НАТО трябваше да започне годишното си ядрено учение „Steadfast Noon“ в понеделник, каза генералният секретар на алианса Марк Рюте в четвъртък, нещо, което той определи като мощна демонстрация на способности за възпиране на фона на засилената ядрена реторика от руския президент Владимир Путин.

Изтребители F-35A и бомбардировачи B-52 ще бъдат сред около 60 самолета от 13 нации, които ще участват в учението, организирано от Белгия и Холандия, казаха служители на НАТО.

„В условията на гореща война, която се води в рамките на украинския конфликт, подобни учения не водят до нищо друго освен до по-нататъшна ескалация на напрежението“, каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков каза също така, че е невъзможно да се проведат преговори за ядрени оръжия със САЩ, нещо, за което Вашингтон сигнализира, че е отворен, тъй като западните ядрени сили са участвали в конфликта срещу Русия и следователно всякакви преговори за сигурност ще трябва да бъдат много по-широки по обхват.

Президентът на САЩ Джо Байдън каза след присъждането на Нобеловата награда за мир миналия петък на Нихон Хиданкио, движение на японци, оцелели от американските атомни бомби, хвърлени над Хирошима и Нагасаки в края на Втората световна война, че САЩ са готови да се включат в преговори с Русия, Китай и Северна Корея без предварителни условия за намаляване на ядрената заплаха.

„В контекста на войната, която се води срещу Русия с непрякото и дори прякото участие на ядрени сили като САЩ, Великобритания и Франция, е абсолютно невъзможно да се говори за това, без да се обвърже въпросът с всички останали аспекти. на сигурността“, каза Песков.

"Всъщност нашият президент вече говори за това. Русия смята подобни контакти за необходими и те не търпят отлагане, но трябва да разгледаме всички въпроси на сигурността като цяло, като вземем предвид сегашното състояние на нещата."

Песков отхвърли изявлението на Бруно Кал, ръководител на германското външно разузнаване, който каза по-рано в понеделник, че руските сили ще бъдат в състояние да атакуват територията на НАТО най-късно до края на това десетилетие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Русия
Затворническите дневници на Навални за ада в колонията "Полярен вълк"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Sebro преди 22 минути
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо!---> https://shout.to/maxpro
46
0
 
3
 
! Отговори
Gonzo преди 28 минути
Откога Песков почнада нарича СВО. "война"?Тия сами се отричат от думите си.След една година ще казват че е "Украинска инвазияв Русия".Жалки са
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Македония кво се натиска за ЕС? Да отиват в БРИКС. Там цъфтят диктатурите от третия и четвъртия свят!!!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Македония кво се натиска за ЕС? Да отиват в БРИКС. Там цъфтят диктатурите от третия и четвъртия свят!!!
43
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
НАТО пълни памперса при мисълта че натовските държави могат да изчезнат от картата за 30 минути :D
42
1
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 1 час
Ама през 44-та рушняциите осакатиха първи братовчед на дядо ми дето ги е приютил в дома си! Приятелски огън и човека куца до 2002 г, докато умря! МаамичкатаИм *** фашистка руска
41
1
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 1 час
Ама през 44-та *** осакатиха първи братовчед на дядо ми дето ги е приютил в дома си! Приятелски огън и човека куца до 2002 г, докато умря! МаамичкатаИм *** фашистка руска
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Пешков е дал на код кафяво и от 1 година само за атоми говори!?! Що не изправи великата Блатная армия срещу НАТО в конвенционална война???????? Нали и руски мужик
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тоя мустакат изрооод ми прилича на някакъв анимационен герой
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
пешков намокри ли памперса?
37
7
 
1
 
! Отговори
Хи хи до 35 преди 1 час
Ако при бомбардировките над България 44-та бяха утрепали маkя ти, сега нямаше да си на 50 години, и изобщо нямаше да те има !
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
От както " сТРАШНИЯТ" сармат не можа да излезе от шахтата , не съм видял нито един руШафил да напише думата сармат. Ха-ха .
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
През 50 години живот на тая земя американец никога не ме е заплашвал с ядрено оръжие. Руснак го прави всяка седмица. Е на кой да симпатизирам....
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Сармат кво стана полете ли, или сви сърмите още в силоза?
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
да се знае, само русия може да прави ядрени учения и да заплашва с ядрени удари! Да си ги нямаме такива натовски ядрени учения, рийшли!
32
7
 
2
 
! Отговори
Джендъра преди 1 час
Ние от Нато ще покажем на руснаците колко сме силни
31
1
 
11
 
! Отговори
Нигерец преди 1 час
Путин ни освободи!Ще замина за западна Европа!
30
0
 
10
 
! Отговори
Русия Прекалява преди 1 час
Започва да става малко прекалено тези заплашвачи да заплашват населението на планетата по 2 пъти в седмицата с ядрен апокалипсис. Верно е, че никой не се плаши, но най-добре да си сменят малко реториката, защото прекаляват с ядрените си пpocтотии...
29
9
 
2
 
! Отговори
Ами да почват ядрени преди 1 час
учения на Русия с Куба и Мексико за да има баланс! Хе хе хе!
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Според Асоциацията на американските ветерани AMVET жертвите от страна на ВСУ са стигнали 1 милион