Украйна изпрати поне 110 дрона срещу 7 области в Русия

Те са били прихванати
20 окт 2024 08:45, Стела Стоянова
22
Украйна изпрати поне 110 дрона срещу 7 области в Русия
Снимка БГНЕС, архив

Украйна е изстреляла серия дронове срещу Москва и Западна Русия, съобщиха днес представители на местните власти, като допълниха, че няма пострадали при атаките, нито сериозни материални щети, предаде Ройтерс.

По официални данни на руското военно министерство, през нощта са били прихванати 110 украински дрона - 43 над Курска област, 27 – над Липецка, 18 - над Орловска, 8 – над Нижегородска, 7 – над Белгородска, 6 – над Брянска. Руската противовъздушна отбрана е унищожила най-малко един дрон, насочен към Москва, заяви кметът на руската столица Сергей Собянин в приложението Телеграм. Според първоначална информация няма пострадали или нанесени щети, а останките са паднали в района на Раменское в Московска област. Няма данни за неприхванатите украински дронове.

Останки от дронове предизвикаха краткотрайни пожари в Липецка област в Западна Русия, съобщи областният губернатор в Телеграм. Не се съобщава за пострадали, добави той.

Губернаторите на Брянска и Орловска област, също в западната част на страната, съобщиха, че противовъздушната отбрана е унищожила там няколко дрона. Около 3.30 е имало взривове в Джерджинск, Нижегородска област, твърдят очевидци. Има данни за поне 4 пострадали, предимно пожарникари, пише "Сега".

До момента няма коментар от Украйна, посочва агенцията. Киев често е съобщавал в миналото, че украинските въздушни атаки са насочени към критична инфраструктура, която е от съществено значение за военните усилия на Русия и че ударите са в отговор на продължаващите атаки на Москва срещу Украйна. Такава поредна атака имаше снощи към Киев, съобщи снощи кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: УкрайнаРусиядронове
Още от Русия
Юлия Навална: Искам Путин да се превърне от цар в затворник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Слава на Украйна! преди 8 минути
https://politikus.info/video/164227-doskakalis-na-maydane.html
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 18 минути
Според руските официални източници при нито една атака с дронове няма нито щети, нито пострадали. Само кой ли им вярва? Дори поданиците вече не се хващат на пропагандните им въдици.
19
2
 
1
 
! Отговори
Истината е преди 23 минути
Руските складове и бази за гориво са празни, затова и при тази атака е нямало поражения, пожари и взривове както беше едно време
18
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 39 минути
Удри пропадналото Блато.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
нещо гейовете от ппдб и спаси София са притихнали .Явно това че Путин мачка по всички фронтове им се отразява на негативно на настроението.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И получиха десет Искандера и два три Кинжала
15
6
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 час
Дано Русия скоро вземе Часов Яр и цяло Кураховско и то с малко жертви!
14
17
 
8
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 час
Нато разсипа Русията. Там са в тежка икономическа криза. 7 Евро доматки при 250 Евро месечна заплата, добре е. Само напред другари! Към мизерията!
13
6
 
16
 
! Отговори
Хях преди 1 час
31 държави изпразниха оръжейните си складове за да се ние Украйна срещу Русия , Жозеп Борел го каза миналата седмица - без нашата помощ Украйна ще капитулира за две седмици ...думите му ги има , който желае нека чуе изказването му.Въпреки колосалния поток от западно оръжие положението на фронта е видно в чуя полза е и накъде отиват нещата
12
3
 
4
 
! Отговори
До Мъдрецът преди 1 час
кои копейки - руските или украинските? щото и в двете страни "стотинките" са "копейка". толкова относно какво знаечш. на страната на силните си застанал ти, "свободомислещия" по версията на "дойче" веле. реално главата ти се намира в podex-a, където си търсиш виновни, вмесо да гледаш напред и да търсиш начин да се измъкнеш сам от ямата, без някой да те спасява - все едно дали нов СССР или Германия.
11
5
 
15
 
! Отговори
Мда преди 2 часа
20 000 убити нацисти самов Курск ...чудесна бройка :)
10
4
 
18
 
! Отговори
До 6 преди 2 часа
Русия не бързаше да освобождава Курск при положение че там задържаха хохли които иначе щяха да са в Донбас ...Курск ще остане в историята като последния пирон в ковчега на бивша Украйна
9
1
 
15
 
! Отговори
Зе Роберто преди 2 часа
Безсилие и агония.Друго нищо.
8
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До МъдрецътКопейките не са като хората. Не са и като Изкуствения Интелект. ИИ има поне интелект, но няма чувства и морал. Копейките НЯМАТ НИЩО. Непотребна, дори вредна имитация на хора.
7
18
 
10
 
! Отговори
Мъдрецът преди 2 часа
Една от разликата между нас и копейките. Копейките са убедени че трябва да застанем на правилната страна тоест, че трябва да се умилкваме на по силния. Ние, свободомислещите смятаме, че трябва да подкрепим по слабия и нападнатия и да застанем на справедлива позиция! А не да си търсим оправдание за гузна съвест, че някога някой се е бил за нас, гледайки с капаци и премълчавайки злините които са ни нанесли!
6
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До MdaМда, 3 месеца, втората по сила армия в Курска област не може да освободи 1200 кв. километра от собствената си земя. Унижение без сравнение.
5
3
 
15
 
! Отговори
Украйна изпрати поне преди 2 часа
Fake news! Toпъл въздух! Просто за новините написано, без осибено значение или иначе казано, без информационно съдържание!
4
7
 
22
 
! Отговори
Mda преди 2 часа
До момента е освободена 50% от Кърска област , от 1300 кв. км в началото в момента укрите удържат малко над 600 кв.км.Изтреблението на нацистите продължава
3
6
 
19
 
! Отговори
Войводата преди 2 часа
1. ЗА НЕЯ 2. Статията е манипулативна 3. Първо нарича се бивша Украйна 4. Второ тези дронове не са нейни значи тя не ги е пратила а ПРЕПРАТИЛА 5. Когато се използват точните термини изводите сами се налагат иначе е пропаганда
2
5
 
21
 
! Отговори
Вече 2 дни преди 2 часа
главните събития се разгръщат на трасето Зеленый Шлях Малая Локня, между Новоивановка и Викторовка. Предстоят решителните битки за освобождаване на цялата Курска област.