Путин: Със сърбите сме вековни приятели

Днес сме стратегически партньори
20 окт 2024 11:30, Стела Стоянова
126
Путин: Със сърбите сме вековни приятели
Снимка БГНЕС

В продължение на векове руснаци и сърби са били един до друг в борбата срещу общия враг. Заедно сме преодолявали нещастия и изпитания.

Това написа руският президент Владимир Путин в писмо до сръбския държавен глава Александър Вучич по повод 80 години от освобождението на Белград от германската окупация, предаде БГНЕС.

"Много е важно да съхраним добрите приятелски традиции, които ни завещаха дедите ни, и които днес ни служат като основа за развитието на стратегическото партньорство между Русия и Сърбия", пише още Путин.

От кабинета на Вучич информираха, че днес сръбският президент ще има телефонен разговор с Путин. "Двамата ще разменят вижданията си по регионални теми, както и по неблагоприятната ситуация на сръбския народ в Косово", се казва още в кратката информация от кабинета на Вучич.

Миналата седмица Вучич получи покана за участие в БРИКС. Днес или утре се очаква и официалният отговор на Белград на тази покана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: ПутинВучич
Още от Балкани
Вучич призова за тясна икономическа интеграция със сърбите в Черна гора
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 25 минути
Затова ли там горивата са по скъпи отколкото у нас?А като покрай теб мине някоя дизелова кола и ти идва да избягаш. Дори и най новите са така!Ходя всяка година в Сърбия и това съм го видял с очите си!
115
5
 
0
 
! Отговори
Защо преди 28 минути
Българите сме с руски имена!
114
0
 
4
 
! Отговори
Мара Бунева преди 32 минути
Руски имперски шовинизъм и сръбски псевдоимперски шовинизъм:голямото и не по-малкото зло, които доведоха Балканите,Европа и света до невиждани катастрофи.Разбира се,не бива да се забравя хлъзгавата и извъртлива Франция,от която тръгва и самият шовинизъм:фалшивото самомнение за някакво мнимо превъзходство-било то културно,расово,религиозно или някакво друго.Отродяването на македонските българи става с внушение за расово и културно превъзходство на ,,етническите македонци"(?) над ,,татаробугарите"
113
1
 
6
 
! Отговори
Мара Бунева преди 41 минути
И вековният враг е? За сърбите знаем, че сме ние, българите. А за Русия? Ако се включите в някой руски форум на подобни теми, веднага ще ви кажат, че ,,българите са предатели", защото не желаем да слушаме кремльовските государи. Тези хора имат да извървят дълъг път, докато от ,,държавен народ" станат истинска нация. Или пък няма никога да станат. За тях стойността на личността се измерва с ,,величието" на империята. А величието се измерва със страха, който россията предизвиква у другите.
112
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
В началото на балканите е имало население от чиято мъжка хромозома е останало 40% в Сърбия, 20% в България. После дошли египтяни от Палестина 20%, каквито имат албанци и гърци. индоевропейци 5-10% от степите, балтийски 15-20%, славянски 10%, които ни оставят езика си и се наплодяват диалекти. и приносът на тюрки е 10%.
111
1
 
6
 
! Отговори
Карел Чапек преди 1 час
Русия бявява съседите си за славяни,а после славяните за руснаци.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
и ни сърби..
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Сърбите си мислят,че Путин им желае доброто. Ако имаха обща граница с Расиа,отдавна да бяха заличени от световната карта.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Руските олигарси и приятели на Путин- Абрамович,Ротенберг,Милер,Авен, Мордашов,Чорни, Дерипаска ,Микелсон и Викселберг са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
107
1
 
5
 
! Отговори
Сега преди 1 час
Югославия/днешна Сърбия/ при Тито вървеше по стъпките на западните държави в Европа.Хората там слушаха свободно Гласът на Америка или Свободна Европа.По него време сърбите имаха право да идват в България един път в седмицата а ние не.Имаше и медии но затъмнение
106
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 час
И понеже знаем от историята и от настоящето, какво ни мислят сърбите, сами си отговорете какви са ни руснаците???
105
2
 
7
 
! Отговори
шафьорчето Путин... преди 1 час
...НЕ ПОЗНАВА ИСТОРИЯТА ---ДРЪНКА ГЛУПОСТИ , КАКТО ЗА АЗБУКАТА НА БАЛКАНИТЕ , ТАКА И ЗА МИНАЛОТО ИМ...ХА,ХА,ХАААААААА
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Дано станат част от брикс, за да видим на практика кой съюз е по добър тука на балканите. Но парите които налива ЕС в Сърбия също трябва да спрат за да се направи реална съпоставка. Ако ни минат, значи русофилите имат право за Exit от ЕС.
103
2
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 час
Русия и Сърбия--нямат нищо общо до ПСВ --освен дипломатическите интриги на Русия с Австро-Унгария , за подялбата на Балканите и областите на влияние , според "Райхщатското споразумение" за бъдещата Руско-турска война!---до ПСВ-Сърбия е васална част от Австро-унгарската империя!
102
1
 
9
 
! Отговори
ОБЛАСТТА МИЗИЯ: преди 1 час
.....ВКЛЮЧВА --ДОБРУДЖА , СЕВ. БЪЛГАРИЯ И СЪРБИЯ --/ДО СЛОВЕНИЯ /..И Е НАСЕЛЕНА С МИЗИЙСКИ ПЛЕМЕНА, ДАЛЕЧ ПРЕДИ ОЩЕ МОСКОВСКОТО КНЯЖЕСТВО ДА СЕ ПРЪКНЕ ОТ БЛАТАТА НА ДНЕПЪР!
101
2
 
8
 
! Отговори
Опаа преди 1 час
Ама чакай сега: Значи, руските фашисти били "вековни приятели" със сърбите, а пък сърбите искат в ЕС, които са обявени от същите руски фашисти за "неприятели".
100
0
 
2
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 1 час
Тракийската конница е учствала в битката за Троя , на страната на Приам и сина му Хектор!./...четете Илиадата и ще се убедите.../ ..Ахил --е от островите на р. Дунав от Одескага гръцка колония --а Патрокъл, е чист македонец , като Филип и Александър Македонски !...ТУК ПРИ НАС Е ОСНОВАТА НА ЦЯЛА ЕВРОПА!
99
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Сърбите са българи, които се сърбеят. Когато се е създала Сърбия е била създадена от българи от Бългград, предатели, както днес Македония. С течение на времето тези ренегати си създават държава и формират нова нация. Тоест самите сърби са българи, предали своя род и родина още преди хиляда години. Белград е български град, повторен и създаден от българи. Дори името му означава, Български град.
98
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
На 2 ноември 1885 г. сръбският крал Милан започна война срещу България, защото след Съединението се била разширила твърде много. Зад Сърбия в тази война застанаха Русия и Австро-Унгария!
97
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Путин: Със сърбите сме вековни приятели, заедно срещу българите, за да им отнимаме повече територии.