Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия

Бройката е двойно по-голяма от посочените по-рано данни
23 окт 2024 13:21, Стела Стоянова
197
Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия
Снимка БТА

Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия, за да я подкрепят във войната ѝ срещу Украйна, заявиха днес южнокорейски депутати въз основа на предоставена им от южнокорейското разузнаване информация, предадоха Ройтерс и АФП.

Според новите данни числеността на военнослужещите е два пъти по-голяма от посочената в изнесени по-рано от южнокорейското разузнаване сведения.

„Смята се, че още 1500 войници са били разположени в Русия, с което общият им брой достига 3000, каза депутатът Пак Сун-вон, член на парламентарната комисия по разузнаването.

Пхенян е обещал да предостави общо 10 000 войници, като разполагането им се очаква да приключи през декември, заявиха депутатите.

Както Москва, така и Пхенян отрекоха твърденията, включително на Киев, за севернокорейски войници, поели към бойните полета.

Украинският президент Володимир Зеленски вчера призова съюзниците си да реагират на доказателствата за севернокорейската намеса във войната.

Още по темата

В началото на седмицата високопоставен американски дипломат заяви, че Вашингтон се консултира със съюзниците си за последиците от севернокорейска намеса и допълни, че това „би било опасно и предизвикващо силна загриженост развитие на събитията“, ако бъде потвърдено.

В петък Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изпратила с кораб около 1500 войници в Русия.

Междувременно германското правителство днес е повикало севернокорейския шарже д'афер в Берлин, за да обсъди с него нарастващото безпокойство около изпращането на севернокорейски войници в Украйна, съобщи външното министерство на федералната република, цитирано от Ройтерс.

"Ако се окажат верни съобщенията за севернокорейски войници в Украйна и че Северна Корея сега подкрепя руската агресия в Русия с войски, това би било нещо сериозно и в разрез с международното право", заяви външното министерство в социалната мрежа "Екс" и допълни, че севернокорейската подкрепа за Русия заплашва сигурността на Германия и мира в Европа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от Русия
Европа ще трябва да понесе по-голяма тежест в подкрепа на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
За 400 кози,3000 бойци...
65
5
 
2
 
! Отговори
Елементарно преди 5 часа
Относно развитието на войната, реакцията на Запада трябва да е: "Ако установим участие на чужди войски в Украйна, или не преустановите настъплението, ще разрешим използването на далекобойни оръжия навътре в Русия!!!"
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
За сведение на сентажийте - само един фаб на ден утилизира в пъти повече хохали, отколкото всичките видеа, които те публикуват на убити руснаци! Пада фаб-а, бам и целият окоп в радиус от няколко стотин метра се превръща в грообище! И на дан това се случва над 100 пъти! Отделно имаме и ТОС - един залп и един квадратен километър се превръща в добре заравнена нива, а 100на хохала се предислоцират при пандерата.
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
И какъв е тоя кораб дето ще побере 1500 души, вие нормални ли сте ахахахх
62
10
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 5 часа
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
За корейците дават ли бяла лада?
60
2
 
8
 
! Отговори
Наемник преди 5 часа
Спокойно , няма да има намеса, ще бъдат регистрирани като доброволци, по примера на нашите съюзници.
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Всички вече разбираме какво се случва.След началото на СВО военната част на гробището в Лвов бързо се напълни, а сега е пълно и полето.Редици от нови гробове са украсени със снимки, футболни шалове и плюшени животни. Майки, бащи, приятелки, съпруги и приятели носят цветя и сядат на пейките.Разходката с бързо темпо през гробището от край до край отне 45 минути.Гробището е толкова огромно, че е зловещо.Много гробове бяха изкопани през септември, а в болшинството от тях са млади хора.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
The Times: Украинците разбраха какво се случва, те вече ненавиждат Зеленски. Мъжете не излизат от къщи с месеци, за да не попаднат в месомелачката на първа линия на фронта, пише изданието.33-годишният Роман, предприемач от Лвов, твърди, че плаща 1000 долара на месец, за да бъде освободен от военното си задължение.Осемдесет процента от моите приятели, които отидоха на война, загинаха, а аз не искам да се присъединявам към тях, казва той.
57
4
 
6
 
! Отговори
Защо преди 5 часа
52 страни пращат оръжие и воени в Украйна,а тези сега плачат че Северна Корея ,помагали на Русия!!!
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Това са инструктори!
55
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Както винаги русофилите са с най-къса памет. Русия не е спирала да реве, че НАТО помага на Украйна, а сега русофилите питат защо НАТО било против СК да помага на Русия, след като НАТО помагало на Украйна хахаха Ми хубаво, нека СК помага на Русия, ама руснаците ще спрат ли да мрънкат за помощта на НАТО? Нали именно това руснаците изтъкват през 3 дни като аргумент, че може да стане ядрена война. И добре, че имат ядрено оръжие, иначе като тръгнат 5 армии като украинската и Русия ще приключи...
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Що да не праща? Нато и Укрия са им врагове.
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Много малко от севернокорейските окупатори на славянски земи ще остареят!
52
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
3 дена офсет на загубите
51
5
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 5 часа
Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
50
5
 
7
 
! Отговори
Шоу преди 5 часа
Защо не пищяхте когато в Украйна влизаха западни воени и техника, каквото повикало такова се обадило...
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен--49 А американците , на колко км. сЪ ?И какъв го дирят янките в Европа ,... и не само в Европа ?
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Не са ли 300 хиляди???????
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ще дойде ден,когато минаретата на Кремъл ще рухнат със страшна сила върху мумията на рептила Ленин и това сатанинско сборище ,наречено Расийска Федерация да се затрие от лицето на Земята, ведно с Антихриста Путин!