Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия

Бройката е двойно по-голяма от посочените по-рано данни
23 окт 2024 13:21, Стела Стоянова
196
Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия
Снимка БТА

Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия, за да я подкрепят във войната ѝ срещу Украйна, заявиха днес южнокорейски депутати въз основа на предоставена им от южнокорейското разузнаване информация, предадоха Ройтерс и АФП.

Според новите данни числеността на военнослужещите е два пъти по-голяма от посочената в изнесени по-рано от южнокорейското разузнаване сведения.

„Смята се, че още 1500 войници са били разположени в Русия, с което общият им брой достига 3000, каза депутатът Пак Сун-вон, член на парламентарната комисия по разузнаването.

Пхенян е обещал да предостави общо 10 000 войници, като разполагането им се очаква да приключи през декември, заявиха депутатите.

Както Москва, така и Пхенян отрекоха твърденията, включително на Киев, за севернокорейски войници, поели към бойните полета.

Украинският президент Володимир Зеленски вчера призова съюзниците си да реагират на доказателствата за севернокорейската намеса във войната.

Още по темата

В началото на седмицата високопоставен американски дипломат заяви, че Вашингтон се консултира със съюзниците си за последиците от севернокорейска намеса и допълни, че това „би било опасно и предизвикващо силна загриженост развитие на събитията“, ако бъде потвърдено.

В петък Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изпратила с кораб около 1500 войници в Русия.

Междувременно германското правителство днес е повикало севернокорейския шарже д'афер в Берлин, за да обсъди с него нарастващото безпокойство около изпращането на севернокорейски войници в Украйна, съобщи външното министерство на федералната република, цитирано от Ройтерс.

"Ако се окажат верни съобщенията за севернокорейски войници в Украйна и че Северна Корея сега подкрепя руската агресия в Русия с войски, това би било нещо сериозно и в разрез с международното право", заяви външното министерство в социалната мрежа "Екс" и допълни, че севернокорейската подкрепа за Русия заплашва сигурността на Германия и мира в Европа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от Русия
Форумът на БРИКС в Русия показва, че Путин далеч не е изолиран
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Христо Христов "Дано за всеки загинал украинец Мордор да дава по 200 оркоида жертва." -------- ще обясниш ли как точно това би се случило при артилерийно превъзходство 10:1, при многократно повече руски ФПВ дронове, при тотално въздушно превъдходство, при над 100 фаба НА ДЕН, при превъзходство на бронирана техника и в пъти повече военни на терен? Отделно хохалите нямат стабилни отбранителни линии понеже постоянно отстъпват. Та как точно си представяш руснаците да дават повече жертви?
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Севернокорейските роби чий го дирят на 6000 километра?
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Среща на Корея с Америка , на чужда територия !Корейците имат да си връщат на янките !
42
3
 
11
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 5 часа
Аха значи може без проблем в Украйна да има натовски воени и техника а не може С Корея да помага на Русия?!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
"До Анонимен--37 А Запада как е , ..поне да имаше ''армия'' !" - Това, че ти имаш дефицити относно познанията ти за света си е само твой проблем.
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Христо Христов - Те от 3 години все имат напредък и още не са превзели дори половината Украйна. С тези темпове до 4-5 века може и да стигнат до Берлин хахаха Ако някой през 2022г. ми беше казал, че Украйна сама и само с помощ оръжия ще държи 3 години Русия щях да му се изсмея, въпреки че не съм фен на Русия. Днес вече съм наясно, че ако НАТО тръгне с Русия е свършено. Само ядрените ракети ги пазят, иначе вече щяха да са история.
39
9
 
5
 
! Отговори
Страшно е преди 5 часа
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен..Ама какво те интересува Русия , глеЙ си ЗАПАДАЩИЯТ ЗАПАД . Тръмп го каза на ГЛАС ..., за Запада !
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
"Според новите данни числеността на военнослужещите е два пъти по-голяма от посочената в изнесени по-рано от южнокорейското разузнаване сведения."................Е нали обясняваха как им били разпознали лицата на всичките с изкуствен интелект? Как станаха 3000? ИИ ги клонира ли?
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен--37 А Запада как е , ..поне да имаше ''армия'' !
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До горд Украинец...Останаха ли украинци в Украйна , същото както и :Във Франция , има ли французи ???
34
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 часа
Вчера и днес руснаците имат голям напредък на фронта. Дано да продължава все така и с по-малко жертви от тяхна страна!
33
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Защо така? Руската армия не смогва ли, че имат нужда от помощ? хахаха
32
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Нормално е. Русия води антична война с невиждан брой жертви. Над 1.2м души. За да се избегнат масови протести, въпреки че руснакът извън големия град е страхлив роб като нашия бачкотещ бачкер русофил, РФ прибягва до какво ли не. Който има заможни приятели и роднини в Русия, знае за какво говоря. 3 мобилизации по 300к души, защото от основната армия 70% я няма. Не се пипа в големите градове, а в селата, в които скотовете нямат тоалетни, камо ли достъп до интернет. Кажеш ли дума, умираш.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен "В една друга статия пишеше.." --------- а в друга пишеше, че вече били пленили 50 000 корееца, в трета пък, че все още ги били обучавали в другия край на Русия... истината е, че голяма страах трееесе окрааино-афро-атлантиическата "общност"!
30
3
 
3
 
! Отговори
Кюмюрсен преди 5 часа
За путнико с любов! Не ми ги връщайте!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Dostoevski - Русия реве, че НАТО помагало на Украйна. Защо тогава НАТО да не реве, че СК помага на Русия?
28
1
 
7
 
! Отговори
Зевс преди 5 часа
И каква стана тя, в Украйна корейски войници отмъщават срещу западните наемници за американските зверства от времето на Корейската война :)
27
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 часа
Инак, дано не дадат много жертви и съберат ценен опит как се ликвидират натовски окупатори - ще е нужен при освобождаването на поробената Южна Корея.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Натовците напълниха памперсите хахахха