Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо

Те са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване
24 окт 2024 11:55, Елка Василева
198
Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Южна Корея Ким Йон Хьон заяви, че севернокорейските военни, разположени в Русия, са "наемници и пушечно месо", предадоха ДПА и Йонхап.

Още по темата
Той също така обвини лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, че експлоатира въоръжените си сили "за противозаконна агресивна война".

Южнокорейската разузнавателна служба вчера информира депутати, че Северна Корея е изпратила около 3000 войници в Русия, които да преминат обучение, преди да бъдат разположени на бойното поле в Украйна.

"Когато военни бъдат изпратени в чужбина, те обикновено са под командването на собствената си страна и гордо извършват дейностите си в своята военна униформа, със своите отличителни знаци и под своя флаг", заяви южнокорейският министър на отбраната на парламентарно изслушване. Севернокорейските военни обаче са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване без каквито и да било оперативни правомощия, добави Ким.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вчера заяви, че Вашингтон е видял "доказателства", че в Русия има севернокорейски военни.

"Предстои да видим какво точно те правят там", каза той.

Ако намерението на военнослужещите на Пхенян обаче "е да участват в тази война на страната на Русия, това е много, много сериозен проблем", каза още Остин и добави, че това би довело до всеобхватни последици, без да дава повече подробности. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от Русия
Ким Чен Ун играе опасна игра, ще скара ли Русия и Китай?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
5
 
! Отговори
3 преди 2 часа
на река Соленая близо до централния пазар. Въпреки факта, че фашизоидните бандеровски мизерници успяха да задържат настъплението на руските войски за около месец и се биеше практически в покрайнините на града в района на Михайловка, поредица от тактически успехи на юг и север от града, отрязвайки основните пътища за доставка на боеприпаси и ротация, както и контролът на огъня над единствения маршрут в района на Вишневое значително отслабиха позицията на мизерниците в града. Нощният масиран артилерийски обстрел срещу мизернически цели, извършен преди два дни ги изненада,
108
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 2 часа
В централната част на града се наблюдава локално сриване на фронта на фашизоидните бандеровски мизерници. Руските войски първо се закрепиха в покрайнините на улица Береговая, а след това атакуваха първите многоетажни сгради в микрорайон Южни, където беше издигнат руският флаг. Противно на изявленията на украински източници, той не е бил изхвърлен от БПЛА, а е бил поставен от бойци: вчера вечерта се появиха кадри на военнослужещ от руските въоръжени сили със знаме в противоположното крило на същата сграда. Друго руско знаме се появи на жилищна сграда на отсрещния бряг
107
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 часа
Селидовско направление. Части на руските въоръжени сили пробиха отбраната на фашизоидните бандеровски мизерници в Селидово. Щурмоваците напреднаха западно от терикона на мина "Коротченко" по ул. Мира в посока към гаражната кооперация. Преди това около три седмици се водеха битки в района на завода за стоманобетонни конструкции, но не беше възможно да се продължи напред поради превъзходството на мизерниците в БЛА и постоянното дежурство във въздуха на няколко селскостопански дрона Баба Яга.
106
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 2 часа
Фашизоидните бандеровски мизерници периодично контраатакуват и понякога дори възвръщат загубени позиции. Вярно, не за дълго. На южния фланг руските въоръжени сили продължават постепенното си настъпление към Щербиновка.
105
1
 
4
 
! Отговори
ПЕТКО КАТЪРА преди 2 часа
До Баба,,Явно и ти здраво си го закъсал!
104
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха-хи РЕЦИПРОЧНО преди 2 часа
Военните наемници от НАТО-мато-НАСРАТО на САЩ-Франция.Англия,Полша и Румъния,когато бъдат изпратени в чужбина,те обикновено са под командването на собствената си страна и гордо извършват дейностите си в своята военна униформа,със своите отличителни знаци и под своя флаг,обаче те умишлено са дегизирани в укро униформи и действат под укро командване без каквито и да било оперативни правомощия.Предстои да видим какво точно те правят там.Чий го крепят в Курска област ???
103
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 часа
Торецко направление. Продължават боевете в Торецк (Дзержинск), където руските войски настъпват в няколко района на града. В центъра бойците на руските въоръжени сили са се укрепили в сградата на детска градина 8 "Златен ключ" и се опитват да напреднат по улица "Маяковски" и успоредната улица "50 лет Октября". На юг фронтът все още минава през зоната на многоетажното застрояване. Според някои съобщения руските войски са изтласкали фашизоидните бандеровски мизерници от територията на мина "Дзержински", въпреки че все още няма обективни доказателства за това.
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Константиновско направление. След значителното настъпление на руските въоръжени сили в Часов Яр нови новини не бяха получени. Предполага се, че сега руските бойци се закрепват на нови позиции и водят насрещни боеве с фашизоидните бандеровски мизерници на новите граници на контролираната територия.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Лиманско направление. Части на руските въоръжени сили освободиха селището Новосадово и напреднаха малко на юг. Сега боевете се водят в покрайнините на Терни. Руските въздушно-космически сили работят по позициите на фашизоидните бандеровски мизерници в населеното място - извършва се ФАБизация на мизерници. Предполага се, че тече подготовка за нападение от две страни - от север и от изток.
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Още миналата година при посещението на Путин беше казано че хиляди корейци искат да се включат като доброволци . Не виждам нищо странно. На страната на Украйна е цялото Нато и страните от Г 7.
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Курск. В района на Курск се водят битки почти по целия фронт. Фашизоидните бандеровски мизерници продължават контраатаките в района на Зелени Шлях, Новоивановка и Толстой Луг. Редица източници съобщават, че остатъците от фашизоидните бандеровски мизерници са напуснали района на Любимовка. Подразделения на руските въоръжени сили настъпиха в района на дерето Калинов Лог, както и в района на Должик и Россошное в района на Кореневски югозападно от Калинов.
98
0
 
0
 
! Отговори
Буратино преди 2 часа
Т-по материалче.Но ,очевидно, има кой да му се кефи.
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Баба Соросе, много бързо пляскаш глууупостите си във форума, не може да те настигне човек, да не са ви сложили норма от Сорос? Само измислици и инсинуации дращиш тука
96
1
 
4
 
! Отговори
Мечока преди 2 часа
До 95.Ама бабо 25 процента от Украйна е в ръцете на Мечока,най богатите украински земи.Освен това Украйна намаля на 20 милиона другите избягаха на Запад.Хич не искаха да остават в Западна Украйна например защото е мизерия и там.Мечока работи бавно но методично.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
На 24 февруари 2022 г. руският президент Владимир Путин обяви началото на военна операция в Украйна с цел демилитаризация и денацификация на фашизоидната държава, както и защита на цивилното население на Донбас от геноцид на киевската хунта. След началото на военните действия украинските власти въведоха военно положение в цялата страна и започнаха обща мобилизация. В Русия частичната мобилизация беше обявена през септември 2022 г. През октомври същата година четири нови региона влизат в състава на Русия: ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области.
94
1
 
6
 
! Отговори
дезинформатор преди 2 часа
Вчера голям бой на украинците по целия фронт. Русия бая нови територии превзе.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Баба Бабо Яго, сороски пропагандаторе, ето ти по точки: 1. В Курска област завзетите от украинците територии намаляха до 1/3 и руснаците ликвидираха почти 20 000 от тях там 2. Къде точно ти е потънала рублата??? Курса и е по-висок от Йената 3. Швеция и Финландия са въздух под налягане общо под 10 млн и винаги са били "в джоба" на САЩ 4. В Молдова Санду заедно с ЕС търпя крах 5. "Толкова много загуби"? Нещо си объркал държавата - загубите на Украйна са над милион, на Русия стотици хиляди.
92
5
 
3
 
! Отговори
Баба преди 2 часа
Путин толкова закъсал, че с 5 пъти по-голяма армия, трябва да проси от С. Корея войничета и ракекти. Ама така е като нападаш братска славянска православна държава, и тя ти отвръща както само славяните могат. Затова пРосия не само не можа да стигне до Киев 3 години, но и успя да е първата ядрена държава в световната история, която губи територия (Курска област) от неядрена държава. Абсолютен позор за славяноубиеца и диктатор фашист Путин.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Гатанка: има всички ресурси на планетата и е бедно като църковна мишка, що е то?Отговор: примата руснака
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ами да те са доброволци. Има много повече желаещи но не са подготвени.