Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо

Те са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване
24 окт 2024 11:55, Елка Василева
198
Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Южна Корея Ким Йон Хьон заяви, че севернокорейските военни, разположени в Русия, са "наемници и пушечно месо", предадоха ДПА и Йонхап.

Още по темата
Той също така обвини лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, че експлоатира въоръжените си сили "за противозаконна агресивна война".

Южнокорейската разузнавателна служба вчера информира депутати, че Северна Корея е изпратила около 3000 войници в Русия, които да преминат обучение, преди да бъдат разположени на бойното поле в Украйна.

"Когато военни бъдат изпратени в чужбина, те обикновено са под командването на собствената си страна и гордо извършват дейностите си в своята военна униформа, със своите отличителни знаци и под своя флаг", заяви южнокорейският министър на отбраната на парламентарно изслушване. Севернокорейските военни обаче са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване без каквито и да било оперативни правомощия, добави Ким.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вчера заяви, че Вашингтон е видял "доказателства", че в Русия има севернокорейски военни.

"Предстои да видим какво точно те правят там", каза той.

Ако намерението на военнослужещите на Пхенян обаче "е да участват в тази война на страната на Русия, това е много, много сериозен проблем", каза още Остин и добави, че това би довело до всеобхватни последици, без да дава повече подробности. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от Русия
Ким Чен Ун играе опасна игра, ще скара ли Русия и Китай?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Покорния васал на САЩ - Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо. Интересно, какви са 15 000 наемници от западна Европа и света в Украйна? Голяма пропагандна пушилка вдигнаха заради северно корейци в Русия (не на фронта!!!). Всъщност, количеството на севернокорейците, ако изобщо са верни данните, които се разпространяват, е капка в морето на руската армия, числеността на която е над милион. Според спецове, корейците са отишли да набират военен опит против НАТО и САЩ.
88
7
 
4
 
! Отговори
Баба преди 3 часа
Какво постигна геният Путин: 1. Загуба на територия (Курска област) 2. Рублата потъна и имат санкции по целия свят 3. НАТО се разшири с две страни (Финландия и Швеция) 4. ЕС ще се разшири с Молдова 5. Толкова много руски загуби, че се моли на най-жалките страни в света (С. Корея и джихадистите от Иран) за войници и ракетки.Ей това ако не е гениален държавник, не знам.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
В Украйна всичкото натовиско чучеLо сна си наемници и са там от години, но чак сега им хрумна на мисироците да пишат. А пушечно месо са самите украинци, за огромно съжаление. Защото тях ги ловят и пращат насила на фронта, а не доброволно срещу възнаграждение.
86
3
 
1
 
! Отговори
дезинформатор преди 3 часа
И пак ще повторя. В момента Русия воюва с българско оръжие от съветски времена. А и не само съветски. Поне в това отношение сме спокойни, че България помогна на Русия.
85
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Недоимперията РАСИА: знаме - от Холандия, герб - византийски, химн - интернационал", територия - на Златната орда на Чингис, население - блатна чорба от буряти,марийци,фино-угри,чечени,калмики,татари. Расийски език - изкилифинчен старобългарски,с първа граматика от 1756 година,написана от Ломоносов. История - фантазии на душевно-болни сатрапи като Сталин и Путин. Няма расийски фолклор,дрехи,песни и танци,всичко е крадено от други народи.Вечен крепостен затвор,управляван от нерасиани
84
4
 
7
 
! Отговори
дезинформатор преди 3 часа
Цялата измишльотина е за това, Сеул да прати оръжия на Украйна, да трепят севернокорейци. Ей това е цялата работа, като химическата работа на Садам.
83
5
 
3
 
! Отговори
Мечока преди 3 часа
На Вова не му трабват корейци, руските щурмови части наемници вече са в покрайнините на Покровск.Падне ли този град цял Донбас ще е в лапите на Мечока.При липса на защитни линии не се знае докъде може да стигнат в следващата укрообласт.
82
7
 
4
 
! Отговори
ТАСС преди 3 часа
Паника в Курск! Местните масово крият домашните си любимци,първите севернокорейци вече прочистиха бездомните глутници по гарите на транссибирската железница!
81
2
 
7
 
! Отговори
(((аплодисменти))) преди 3 часа
Надминахте севернокорейската пропаганда...
80
2
 
2
 
! Отговори
Говедовъд преди 3 часа
Сега остава някой западен политик ,като Блеър,да се изтапанчи пред хората с бурканче северно корейски войници в ръце!
79
4
 
0
 
! Отговори
дезинформатор преди 3 часа
74, бъркаш едно нещо. Танковете не са съветски, а български, правени в Червен Бряг и Търговище. Да. Те и картечниците на Пригожин се оказаха мадеин България.
78
3
 
3
 
! Отговори
До 77 преди 3 часа
А какво е "антихрист"
77
3
 
3
 
! Отговори
До 74 преди 3 часа
Се тая...ти ога им прави инвентаризация на руската армив? И кво те бърка?
76
11
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 3 часа
Антихристът Путин ще дойде от Изток и ще донесе войни,смърт и страдание. Тогава ще бедя спрян от Владимир,който ще възроди истинската Рус. Киевска Рус!
75
3
 
4
 
! Отговори
До 73 преди 3 часа
Ти кога ги видя че се домъкнаха?
74
3
 
5
 
! Отговори
дезинформатор преди 3 часа
Е и? Защо ни за имавате с прстотии? Вчера бяха 12000, днес се оказаха 3000, току виж утре са 300, ама не били военни, а цивилни. И не били Севернокорейци, а пленени южнокорейци... Да.
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
В руската армия униформите китайски,дроновете ирански,радиовръзката китайска,танковете съветски,екипажите бурятски,колите китайски,снарядите севернокорейски,ракетите ирански,главнокомандващ монгол. Всъщност с кого воюва Украйна???
72
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Поредната порция азиатски нашественици,домъкнати от Антихриста Путин ще бъде утилизирана от братския,славянски народ на Украйна!
71
3
 
7
 
! Отговори
до Баба преди 3 часа
гледай си алцхаймера, щото историята си знае работата и Путин и той.....По хубав полигон за тренировка няма да намерят.Реални бойни действия, калени ветерани и нови методи за война.Перфвктно за всички, а Киев не му трябва на никой...смърди и вече е пълна скръб в сравнениебс 1998 и 2006 когато бях. Сега имам предвид август 2024....смрад, курваляк и полска гмеж....
70
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 3 часа
Безмислени са тези дрънканици, сложени в устата на южнокорейскиото "ръководство". Няма да помогнат за допълнителна мотивация на редовите европейци и американци да ходят в Украйна. Редовите европейци и американци чудесно осъзнават кой и за какво се бие там, и нямат желание да стават курбан заради нюйоркските гърбоноси. Бадева хвърлени пари за пропаганда.