Десетки арестувани в руския град Коркино след бунтове

Те са избухнали заради убийството на таксиметрова шофьорка
25 окт 2024 15:33, Елка Василева
40
Десетки арестувани в руския град Коркино след бунтове
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки хора бяха арестувани в руския град Коркино, Челябинска област, след бунтове заради убийството на таксиметрова шофьорка, за която се предполага, че е била ранена смъртоносно с нож, съобщи Радио "Свободна Европа".

Къща е била замеряна с камъни и коктейли "Молотов" според информация на медията от публикации в приложението "Телеграм" и разговори с очевидци. Коркино се намира на около 35 километра от град Челябинск.

Бунтовете са избухнали, след като тялото на местна жена (на четиридесет години според информация на ТАСС), която е работила като таксиметрова шофьорка, е било намерено в колата ѝ. По всичко е личало, че тя е била намушкана.

Граждани на Коркино са се събрали около къща, в която се знае, че живеят представители на ромската общност, и са твърдели, че двама души, които са гостували там, са виновни за престъплението, отбелязва Радио "Свободна Европа".

На място са пристигнали специални полицейски части, които са направили кордон около къщата и са разгонили разгневената тълпа. Протестиращите са се разпръснали из града, като са предизвикали пожари в още две къщи и са подпалили и няколко автомобила, които са предполагаема собственост на роми.

Подразделението на Министерството на извънредните ситуации на Русия в Челябинска област информира, че пожарите са били потушени.

Губернаторът на Челябинска област Алексей Текслер обяви, че двама от неговите заместници и служители на специалните части на Росгвардия са заминали за Коркино, като обеща "подкрепа и съдействие" на семейството на убитата жена.

Местната медия 74.ру информира, че представители на ромската общност в Коркино се изнасят масово в съседния град Еманжелинск и че най-малко 30 души са отведени в полицейския участък. Местни жители са се струпали около полицейското управление, за да засвидетелстват подкрепа за задържаните.

Младеж на седемнайсет години, жител на Коркино, засега е главният заподозрян за убийството, посочва Радио "Свободна Европа". Предполага се, че той е бил клиент в автомобила на покойната и между двамата е възникнал конфликт, след което той я пронизал в гърдите най-малко четири пъти. Местната служба на руския Следствен комитет обяви, че участието на тийнейджъра в престъплението все още не е доказано.

Тепърва предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде решено какви мерки да му бъдат наложени, уточняват от Следствения комитет за ТАСС. Разследва се още един човек, заподозрян в съучастие.

Ако ежедневната работа по подадените от граждани жалби се върши своевременно и качествено, такива ситуации няма да възникват, заяви по повод на трагедията депутатът от Челябинска област в руската Държавна дума (долната камара на парламента) Владимир Бурматов, цитиран от ТАСС. Според Следствения комитет в града отдавна постъпват сигнали за противозаконно поведение на роми.

"Безредиците в Коркино са краен резултат - абсолютно по мое мнение, от това, че проблемът не е бил овладян. Всички подобни проблеми би трябвало да се разглеждат профилактично, а не да се създават предпоставки животът на гражданите да бъде застрашен", заяви Бурматов.

Властите в Коркински район ще поемат разходите по погребението на убитата, каза на среща с граждани главният прокурор на Челябинска област Игор Донгаузер.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Русия
Европа все още плаща на Русия за газ, а Москва използва парите във войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
НЕ СЕ "КОРКАЙТЕ преди 18 минути
В МАГНИТОГОРСК БУНТОВЕТЕ СА ВЕЧЕ ВОЙНА....ХАХАХА ......ИМА убити по улиците.....
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 19 минути
До Гого - Да се махаш от България! Заедно с любимите ти бхаратци заминавай за Индия! Поне влез в някой руски сайт и прочети - противозаконните прояви на индусите са минали всякакви граници, затова на хората им е дошло до гуша! Освен това, жената е била повикана с таксито си на адрес именно в индийската махала и след това вече връзката с нея е била изгубена!
31
3
 
0
 
! Отговори
Гого преди 24 минути
Раша продължава да не спазва правата на човека. Не било сигурно дали момчето от ромски произход е виновно но рашистите са започнали да бият ромите. Това не може да се случи в нормална европейска държава. Насилие над малцинствата са абсалщтно не приемливи в ЕС. По добре ромите да напуснат рашиски мир и да отидат на места където ще ги ценят като хора. Добре са дошли при нас в ЕС за да не будат насила мобилизирани в войната на П'тлера срещу цевилизования свят.
30
0
 
3
 
! Отговори
Видях снимката на преди 26 минути
убитата четиридесетгодишна жена. Прекрасна фигура, красавица за възрастта си. Най-вероятно двамата са отказали да си платят транспорта.
29
0
 
3
 
! Отговори
и в Русия го има преди 34 минути
този проблем. Отдавна постъпват сигнали за противозаконно поведение на роми и мигранти.
28
0
 
0
 
! Отговори
Кръчматъ преди 38 минути
Либерализъм, батее..., там дето "стъпи", Престъпниците имат повече права от Жертвите си!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
В къщата преди 41 минути
живеят представители на ромската общност и двамата гостували също са представители на ромската общност.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
99.9 престъпници и злодеи. Навсякъде. Да се връщат откъдето са дошли
25
3
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 час
Така се действа с размах, а тука ги осъждаме на по 3 години или съдебните процеси се протакват във времето
24
3
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 час
Затова е голяма Русия. Щото *** ядат бой. Щото руснака не търпи телефонни измамници, тука има тука нема и прочие чалъми.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
хохохо руските роми ще бъдат изпратени на фронта заедно със севернокорейските роби, всички под ножа бе
22
1
 
3
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 1 час
Кой сега ще бъде мобилизиран ;-) Хайде да видим на фронте как ще ги утилизират!
21
1
 
11
 
! Отговори
Броженията там не са преди 1 час
незначителни. В руските сайтове, според съобщения отпреди няколко часа, на мястото се намират десетки полицейски автомобили, спецназовците стрелят уж във въздуха, но двама от протестиращите са простреляни. Поток от индийци бяга от града и се отправя към съседен град, но в социалните мрежи местните хора се организират, за да попречат на бягащите ц. да се установят в града им. Съобщава се още, че убитата оставя две деца, а също и че противообществените прояви на индийците били многобройни.
20
8
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 час
руский свят
19
1
 
8
 
! Отговори
И линч е, и бунт преди 1 час
"Ако ежедневнта работа по подадените от гражданите жалби се върши своевременно и качествено, такива ситуации няма да възникват. /.../ Според Следствения кометет, в града отдавна постъпват сигнали за противозаконно поведение на роми." - Ето това изказване на тамошния депутат трябва да се вземе предвид, за да стане ясно защо линчът, който гражданите са се опитали да осъществят, има характер и на БУНТ. Бунт срещу безхаберието на някои органи. Същото, каквото наблюдаваме и у нас.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Голяма новина, голямо нещо! Руснаците искали да линчуват някакви индуси, те онези навсякъде правят золуми. Полицията прибрала индусите, сигурно ги съветва. прибрала е изглежда и руснаци, може и тях да съветва. Така се прави по принцип. Не както из свободния свят, където индусите са свещени крави. Пък приказките за "бунтове" направо къртят.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Аве Днес, М о ло тов вече цензурира ли се, баси комсомолците дето сте, ай бегайте в матушката си да ни отървете от присъствието си :))
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
дАЙТЕ МАЛКО НЕЦЕНЗУРИРАНО ОТ сащ ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ 40 000 И НАГОРЕ ЖЕРТВИ ОТ ЕЖЕДНЕВНИТЕ МАСОВИ СТРЕЛБИ И СРАВНЯВАЙТЕ КЪДЕ Е ПО-РАЙСКО ЗА ЖИВОТ.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
На вожда им ако хвърлят коктейли ***, нема да е лошо :))
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ааа не може да бъде, според нашите копейки в Расиа е рая на земята, и там от чешмите тече мед и масло