Десетки арестувани в руския град Коркино след бунтове

Те са избухнали заради убийството на таксиметрова шофьорка
25 окт 2024 15:33, Елка Василева
45
Десетки арестувани в руския град Коркино след бунтове
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки хора бяха арестувани в руския град Коркино, Челябинска област, след бунтове заради убийството на таксиметрова шофьорка, за която се предполага, че е била ранена смъртоносно с нож, съобщи Радио "Свободна Европа".

Къща е била замеряна с камъни и коктейли "Молотов" според информация на медията от публикации в приложението "Телеграм" и разговори с очевидци. Коркино се намира на около 35 километра от град Челябинск.

Бунтовете са избухнали, след като тялото на местна жена (на четиридесет години според информация на ТАСС), която е работила като таксиметрова шофьорка, е било намерено в колата ѝ. По всичко е личало, че тя е била намушкана.

Граждани на Коркино са се събрали около къща, в която се знае, че живеят представители на ромската общност, и са твърдели, че двама души, които са гостували там, са виновни за престъплението, отбелязва Радио "Свободна Европа".

На място са пристигнали специални полицейски части, които са направили кордон около къщата и са разгонили разгневената тълпа. Протестиращите са се разпръснали из града, като са предизвикали пожари в още две къщи и са подпалили и няколко автомобила, които са предполагаема собственост на роми.

Подразделението на Министерството на извънредните ситуации на Русия в Челябинска област информира, че пожарите са били потушени.

Губернаторът на Челябинска област Алексей Текслер обяви, че двама от неговите заместници и служители на специалните части на Росгвардия са заминали за Коркино, като обеща "подкрепа и съдействие" на семейството на убитата жена.

Местната медия 74.ру информира, че представители на ромската общност в Коркино се изнасят масово в съседния град Еманжелинск и че най-малко 30 души са отведени в полицейския участък. Местни жители са се струпали около полицейското управление, за да засвидетелстват подкрепа за задържаните.

Младеж на седемнайсет години, жител на Коркино, засега е главният заподозрян за убийството, посочва Радио "Свободна Европа". Предполага се, че той е бил клиент в автомобила на покойната и между двамата е възникнал конфликт, след което той я пронизал в гърдите най-малко четири пъти. Местната служба на руския Следствен комитет обяви, че участието на тийнейджъра в престъплението все още не е доказано.

Тепърва предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде решено какви мерки да му бъдат наложени, уточняват от Следствения комитет за ТАСС. Разследва се още един човек, заподозрян в съучастие.

Ако ежедневната работа по подадените от граждани жалби се върши своевременно и качествено, такива ситуации няма да възникват, заяви по повод на трагедията депутатът от Челябинска област в руската Държавна дума (долната камара на парламента) Владимир Бурматов, цитиран от ТАСС. Според Следствения комитет в града отдавна постъпват сигнали за противозаконно поведение на роми.

"Безредиците в Коркино са краен резултат - абсолютно по мое мнение, от това, че проблемът не е бил овладян. Всички подобни проблеми би трябвало да се разглеждат профилактично, а не да се създават предпоставки животът на гражданите да бъде застрашен", заяви Бурматов.

Властите в Коркински район ще поемат разходите по погребението на убитата, каза на среща с граждани главният прокурор на Челябинска област Игор Донгаузер.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от Русия
Година след смъртта му Пригожин е легенда в Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Голяма новина, голямо нещо! Руснаците искали да линчуват някакви индуси, те онези навсякъде правят золуми. Полицията прибрала индусите, сигурно ги съветва. прибрала е изглежда и руснаци, може и тях да съветва. Така се прави по принцип. Не както из свободния свят, където индусите са свещени крави. Пък приказките за "бунтове" направо къртят.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Аве Днес, М о ло тов вече цензурира ли се, баси комсомолците дето сте, ай бегайте в матушката си да ни отървете от присъствието си :))
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
дАЙТЕ МАЛКО НЕЦЕНЗУРИРАНО ОТ сащ ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ 40 000 И НАГОРЕ ЖЕРТВИ ОТ ЕЖЕДНЕВНИТЕ МАСОВИ СТРЕЛБИ И СРАВНЯВАЙТЕ КЪДЕ Е ПО-РАЙСКО ЗА ЖИВОТ.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
На вожда им ако хвърлят коктейли ***, нема да е лошо :))
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ааа не може да бъде, според нашите копейки в Расиа е рая на земята, и там от чешмите тече мед и масло
13
2
 
21
 
! Отговори
Тук не става въпрос преди 4 часа
за русофилия или русофобия. Това съобщение трябва да бъде излъчено подробно довечера в централните тв-новини, за да си направят извод нашенци как трябва да се действа по отношение на едни, които си въобразяват, че всичко им е разрешено и всичките им дивотии остават безнаказани. Не минава и седмица без да ни се съобщи за издевателства и зврески жестокости над самотно живеещи старци. И все от една и съща малцинствена общност са извършителите. И през соца, и днес властта си ги дундурка!
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
ЗА ВСИЧКИ ТЕЗИ ВОЙНИ Е ВИНОВЕН УКРАИНСКИЯТ ПРЕДАТЕЛ МИХАИЛ сЕРГЕЕВИЧ ГОРБАЧОВ. РАЗБИЛ ОГРОМНАТА СТРАНА В КОЯТО ИМАШЕ 60 ГОДИНИ МИР И СПОКОЙСТВИЕ. пЪРВА ПРЕЗ 1990 ГОДИНА ЧЕЧЕНСКАТА НАРОДНА ДЕПУТАТКА САЖА ГО РАЗОБЛИЧАВА ЧЕ ВОДИ СТРАНАТА КЪМ ВОЙНИ И ОМРАЗА ДОКАТО ГОВОРИ С ЧОСОВЕ ПРАЗНИТЕ СИ СЛОВА. ОКАЗВА СЕ ПРАВА ЖЕНАТА. СЕГА ТЯ ПРИЗОВАВА ЗА ПОДКРЕПА ЗА ПУТИН ЗАЩОТО ВЪЗСТАНОВЯВА СТРАНАТА ОТ РАЗПАДА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ.
11
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Направо страхотно се живее в Расию, нали копейки?
10
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Рушлямистки ценности, сър!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО СРЕЩУ ЛЪЖЛИВИТЕ ***, КОИТО СИСТЕМНО СИ СЛАГАТ ЛАЙКОВЕ КАТО ЕЙ СЕГА, ТРИЯТ И МАНИПУЛИРАТ И ТРОВЯТ МЕДИЙНАТА СРЕДА С ФАЛШИВОТО СИ ЗАБЛУЖДАВАНЕ НА РПЕАЛНОТО ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ.
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
триете ли линковете с укропленниците и труповете на окупаторите на Курска област а триете ли
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Дайте видеата да видиме лъжливия ви соросоиденн бунт. На видеото се виждат протести край ромските къщи и им чупят стъклата с камъни.
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Блатная се разпада.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"Пропълзях от Вугледар по колене до самото Богоявление"Член на Легендарното тактическо прегрупиране по стандартите на НАТО разказва как е било🔒🔽ГЛЕДАЙТЕ ТУК:pizdec-alina09/06/2024.mp4 237.2mb
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
мАЛКО Е ПРЕЕКСПОНИРАНА НОВИНАТА. ПРОСТО СА ПРОТЕСТИ, КАКТО И ДНЕС ЗА УБИЙСТВО НА ТАКСИМЕТРОВ ШОФЬОР-ОПИТ ПРЕДИ ПЕТ ГОДИНИ ТЕ ПРОТИСТИРАТ ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА. ТАКА ЧЕ АКО ЕДНОТО СА БУНТОВЕ И ДРУГОТО СА БУНТОВЕ
3
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Може да е бил някой току що завърнал се от фронта иzzверг? Усладило му се е да убива украински жени и деца, и си е продължил сатанинското дело.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Римляните навсякъде създавт проблеми. Да ги пращат на фронта, като пушечно месо.
1
5
 
27
 
! Отговори
бл преди 4 часа
Будните граждани са искали да линчуват виновни представители на дадено малцинство, а вие наричате това "бунтове"? Еееех, журналистчета, какво да ви правим, кажете!