Путин: Русия и КНДР ще решат за военната помощ, предвидена в пакта

Всеки изход от конфликта в Украйна трябва да бъде в полза на Русия
25 окт 2024 14:30, Елка Василева
127
Путин: Русия и КНДР ще решат за военната помощ, предвидена в пакта
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че когато му дойде времето, Русия и Северна Корея ще вземат решение как да се задейства предоставянето на военна помощ, предвидено в двустранното споразумение между Москва и Пхенян, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Когато трябва да решим нещо, ще вземем решение ... но наше суверенно решение е дали ще го приложим, дали няма да го правим, дали имаме нужда от него“, каза той в интервю за "Россия-1".

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун подписаха пакта за взаимна отбрана по време на посещението на Путин в Пхенян през юни, припомня Ройтерс.

В интервюто Путин също така отбеляза, че вече два пъти с посредничеството на Турция Украйна се е обръщала към Русия с предложения, но веднага е отхвърляла собствените си инициативи, предаде ТАСС. Руският президент посочи, че страната му не отказва контакти с Украйна по една или друга инициатива, но няма да прави компромиси с интересите си в преговорите.

На срещата на върха на БРИКС в Казан турският президент Реджеп Тайип Ердоган е връчил на Русия нови предложения за контакти с Украйна. Те се отнасят до корабоплаването в Черно море и "някои други" въпроси. От казаното от Путин обаче става ясно, че е твърде рано да се каже за какво могат да се споразумеят Русия и Украйна, тъй като не се водят преговори по същество.

Всеки изход от конфликта в Украйна "трябва да бъде в полза на Русия" и да "произтича от реалностите на бойното поле", посочи в интервюто Путин.

Според руския президент Западът започва да оценява реално ситуацията около Украйна и да променя реториката си спрямо Москва, но степента на конфронтация все още не е намалена: "Днес обаче реториката вече се промени, виждаме го и, както казах, можем само да ги похвалим за това - за това, че започват да мислят и реално да оценяват ситуацията."
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от Русия
Русия е разположила най-малко 1500 войници от Северна Корея
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
ВНИМАНИЕ! Един вид е застрашен от изчезване - Русофил живеещ в Русия. хахаха Нека всички със задружни усилия се погрижим, повече русофили да живеят в Русия. Русофили, вие какво ще кажете? Живее ли ви се в Русия или предпочитате хубавото в ЕС? Кой бяга от хубавото, нали?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Северна Корея е световен фактор, играч на световната политическа сцена с която дори САЩ сa принудени да се съобразяват, а жалката България навсякъде я презират и подритват като мpьcна изтpивалка.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен "Другари, кой е по-висок Ким или Путин?" Питаш грешните хора. Може би Другарят Бойко Борисов ще знае. Бил е при Путин, а бай Дончо може да му е разказал за Ким, на кратката им няколкосекундна среща в Белия Дом.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
За 10 дена Киев и съвсем скоро след това пълна пабеда над капитализма
11
2
 
8
 
! Отговори
Руският президент преди 3 часа
Владимир Путин и лидерът на КНДР Ким Чен Ун през лятото подписаха договор за всестранно стратегическо сътрудничество, който отменя всички санкции срещу изстрадалата корейска страна.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Другари, кой е по-висок Ким или Путин?
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
8
3
 
3
 
! Отговори
Крим НЕ е Украйна преди 3 часа
В договорът по прехвърлянето на Крим от Османската на Руската империя има интересна клауза. Ако Русия загуби контрол над Крим, следва да го върне, в съвремието на Турция. Този договор не е денонсиран. И Турция може да си потърси интересите. Затова Ердо(г)ан се усуква около и.в.д. президент на Украйна Зеленски.
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Китай, и Северна Корея са едни от малкото страни в света където има истинска демокрация, където лидерите на страните реално работят за народа, а не измамата на западната демокрация с изборното шоу.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Договора е подписан, и това означава, че от този момент Северна Корея е под ядрения чадър на Русия - никой не може да напада Северна Корея. А как ще действа 4тата клауза - Путин каза: това ще решим сами.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Скоро Путин ще наложи исляма в Русия защото много му харесало как при приятелите му джихадисти жената е забулена и седи вкъщи да ражда деца за фронта а в Русия не щат да раждат и баламурници за фронта са дефицит
4
2
 
12
 
! Отговори
Русия и КНДР ще преди 3 часа
решат. Разбира се. Те са суверенни държави и няма да тръгнат да питат трети страни.
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Горките корейчета, от глад и мизерия в Корея - на глад и мизерия на фронта да се бият за изперкали къси комплексари
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Какви са в очите на останалия свят питеците севернокорейци Джудж, най-много да ти се изсмеят мощно в лицето :)))
1
2
 
10
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 3 часа
Чисто-стратегически ходове. Нищо повече.