НАТО потвърди: КНДР е изпратила войски в Русия, част са в района на Курск

Рюте: Това е значителна ескалация на войната в Украйна
28 окт 2024 16:36, Елка Василева
141
НАТО потвърди: КНДР е изпратила войски в Русия, част са в района на Курск
Снимка: архив, БГНЕС

Мога да потвърдя, че севернокорейски войски са изпратени в Русия и част от тях са разположени в района на Курск, съобщи днес генералният секретар на НАТО Марк Рюте след съвместно заседание на Северноатлантическия съвет и представители на разузнаването и министерството на отбраната на Южна Корея в централата на алианса в Брюксел.

Още по темата
Рюте определи тези действия като "значителна ескалация" на войната в Украйна и призова от името на НАТО те да бъдат незабавно прекратени. По неговите думи задълбочаването на връзките между Москва и Пхенян е заплаха за сигурността.

Пхенян достави милиони боеприпаси за руската страна и подкрепя конфликт в сърцето на Европа, като по този начин застрашава световния мир, посочи Рюте.

По неговите думи изпращането на севернокорейски войници в Курск показва "нарастващото отчаяние" на руския президент Владимир Путин. Около 600 хиляди руски войници са ранени или убити от началото на нахлуването в Украйна, Русия не може да продължи войната без външна подкрепа, обобщи Рюте. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Русия
Кремъл: Външни сили се опитват да дестабилизират Грузия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тротинетки я кажете кога ,, великата хамериканска армия '' е нападнала някоя държава сама? Буахааааа
107
0
 
7
 
! Отговори
Стрелчока преди 1 час
Ако ви претрепят със щатско оръжие това е чест для вас, все едно ви е блъснал "Мерседес". Следователно щатското оръжие е хуманно оръжие.
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Преди около два часа в руските телеграм канали излезе клип с трофеи и трупаци на ДРГ,опитала се да проникне в РФ в района на Брянска област. Групата от 10-15 диверсанта е била засечена още при подхода, 6 диверсанта са ликвидирани в стрелкови бой, останалите са си плюли на петите и са били доубити с артилерия и FPV. Три трупа са останали на място, но останалите три тела са мълчаливи херои във видеото. На синьо платнище трупаците са опънати като дивеч, наред с щурмови пушки AR15 и лека картечница.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До До 99 Deep state е украински проект бе пингвин,не е руски или проруски.
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 102 Това ме навява на мисълта че след като риснаците могат да използват други за пушечно месо няма защо да използват своите. Все едно ако мога да аз да пусна теб по пързалката вместо аз да съм на нея.
103
6
 
2
 
! Отговори
До 99 преди 1 час
А на мен ми казаха, черуснята вчера е направила два парада на победата - в Одеса и в Киев, а спец.частите на тавагишча Путина перат червени потници и розови куртки на Ламанша. Всичко е по план и ЩЕ е по план.
102
10
 
2
 
! Отговори
До 100 преди 1 час
Защо тогава Путягата се надупи на Иранци, Китайци и кУрейци. Това не ти ли навява някакви мрачни мисли за края на Матушката и настоящ дефицит на пушечно месо?
101
8
 
3
 
! Отговори
Джудже преди 1 час
Войската ни е на привършване, никой не ще да запълни местата на падналите в боя наши солдати, но шаманите от Магнолия ми нашепнаха: "Вземай трупове от Северна кУрея!" Ония и без това е по-добре да са мъртви, нежели да я карат на вегетация.
100
3
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 1 час
Твоята преценка си я запази за себе си виж какво казват от BBC Medusa за Руските жертви до 01/10/24 год. Руските жертви са малко над 72К. За Украинските пишат, че са 1 400 000 и 80К осакатени. Днес WSJ пише, че ВСУ нямат новобранци за защита. От къде си ги измисляте тези цифри не знам ?
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А Deep state казва че руснаците са превзели Горняк и напредват в Селидово .
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да припоня че НАТО потвърди че руснаците вече нямат ракети. Така че на НАТО може да се вярва безрезервно. Муахахахахаааааа...
97
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
По моя преценка 260 000 убити руснаци и 70 000 трайно осакатени първа група .
96
4
 
3
 
! Отговори
Беше отдавна преди 1 час
и съм позабравил кой кого нападна. Русияне нападнаха или Украйна атакува, че да си дойдем на темата. Червените потници имат думата. :)
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
След като опряха и до дръпнатите си повелители московските халопи губят и ги е страх
94
3
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 часа
600 000 убити и ранени руснаци !?!?!?!? Този яко преувелачава като ПП в предизборна кампания !
93
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
руснаците свършват явно жертвите им са огромни
92
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Няколко Северо корейци вече са в плен официално .Деескавиращите глупости не работят блатните трябва да бъдат клани и тъпкани Разбират само от бой деескавирането го смятат за слабост
91
10
 
6
 
! Отговори
Kвuчaщu Koneйku преди 2 часа
По същата логика войски на НАТО имат пълното право да влязат в територията на Украйна.
90
1
 
4
 
! Отговори
Не преди 2 часа
До 88,ти нормален ли си?!
89
2
 
11
 
! Отговори
35г. преди 2 часа
Нато създава напрежение и конфликти.