Слънчево време в сряда, на места следобед ще превали

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - 26°
24 сеп 2024 17:15, Красимир Ангелов
1
Слънчево време в сряда, на места следобед ще превали

През нощта ще бъде предимно ясно със слаб вятър, в сутрешните часове на места в котловините и по крайбрежието на морето ще има мъгла или ниска слоеста облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са от 10° - 12° в Югозападна България до 17° - 19° на изток, в София - около 11°.

В сряда ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в планинските райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

В сутрешните часове по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 23° -26°. Температурата на морската вода ще е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в масивите в Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 12°.  

В четвъртък облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, в Източна България – до умерен.

В петък ще е слънчево, в сутрешните часове ще е почти тихо и на места в Източна България за кратко ще има ниска облачност или намалена видимост. Вятърът ще остане югоизточен, в източната половина от страната до умерен.

Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални в петък ще бъдат между 27° и 32°. Минималните - между 11° и 16°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Видео прогноза
В събота ни очакват 30°, а в понеделник идва студен фронт
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
:)