Аутопсията на пребитата от тийнейджър жена: Починала е от ударите

Очаква се прокуратурата да измени обвинението в по-тежко
24 сеп 2024 18:45, Стела Стоянова
35
Аутопсията на пребитата от тийнейджър жена: Починала е от ударите
Снимка БГНЕС, архив

Аутопсията на починалата жена, която беше пребита от тийнейджър в Перник, е готова. Според информацията причината за смъртта е двустранна бронхопневмония, която се е развила заради исхемия на централната мозъчна артерия. Това означава, че ударите са били причината за леталния край, съобщи Нова тв.

Очаква се да се изготви нова съдебномедицинска експертиза и след това прокуратурата да измени обвинението на нападателя в по-тежко.

Резултатите от аутопсията трябваше да изяснят дали момчето ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, или за умишлено убийство по хулигански подбуди. Досега обвинението, което беше повдигнато на непълнолетния нападател, беше за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Преди дни стана ясно, че 56-годишната жена, която беше пребита от 17-годишен ученик в Перник, е починала. Тя беше на командно дишане повече от месец. Това съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Рахила Ангелова".

Инцидентът стана ранните часове на 29 юли пред магазин в пернишкия кв. „Изток".

В социалните мрежи се появи клип от случката. На него се вижда как жената сяда на масичка пред магазина. Идват две момчета. Секунди преди това техен познат им е казал: "Внимавайте, тази е психично болна. Преди време ми счупи огледалото". Мъжът държал друго денонощно магазинче. Дори им показал клип от случилото се.

В този момент се приближава младеж с качулка на главата, който със скръстени ръце и в заплашителна поза застава пред нея. Секунда по-късно се приближава друго момче, също с качулка и с къси гащи. На клипа не се чува да казва нещо на жената. Директно я удря в лицето. Тя пада назад заедно със стола. Агресорът не се спира, а напротив. Приближава жената, жестоко я рита няколко пъти в лицето и тялото, а тя пищи. След това хулиганите се отдалечават. В този момент от магазина излиза друга жена, вероятно продавачка, която започва да вика след потъналите в мрака нападатели. Сигналът бил подаден в полицията от спешните медици, които настанили пребитата перничанка в болницата. Тя била със счупена лицево-челюстна кост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Общество
Иззеха контрабандни цигари за около 100 хил. лв. на Лесово
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Do29 преди 5 минути
И, кое те кара да вярваш, че всичко което се случва и то негативно е, евроатлантическо, мислиш ли, че в другото време, и при другите не се случва....Христо, свали очилата
31
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 минути
Какво ревете, про'с'таци неграмотни?! ВИЕ гласувате за ЕС, където защитата на престъпниците е ценност!
30
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 минути
До 27 "Ами ако жената не беше починала поради една случайност, пак ли щеше да е квалифицирана със "средна телесна повреда";- да, можеше и лека. Така е в ЕС и евроатлантическите ценности.
29
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 минути
Колко евроатлантическо! Нека всеки гласуваш за ЕС се докосне до тези прояви на евроатлантически ценности. Нека!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
Ще му дадат 12 години от които ще лежи половината е ще излезе на 24 в разцвета на силата си и още по закоравял психопат . По бай Тошово нямаше и да се чуе повече за него
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
Ами ако жената не беше починала поради една случайност, пак ли щеше да е квалифицирана със "средна телесна повреда"? Какво значи убийство по непредпазливост??! И още - пише , че са й направили аутопсия , за да са сигурни дали смъртта й наистина е настъпила вследствие на побоя.....???? А от какво да настъпи, от намеса на извънземни?!
26
0
 
7
 
! Отговори
Копейкин преди 35 минути
Колкото осъдиха убиеца на М. Цветков толкова ще осъдят и тоя изверг. Процеса ще се точки шест - седем години, ще се на значат петорни експертизи с коя ръка я е ударил първо, пил ли е китайски чай и колко е бил висок в деня на "инцидента". Жалка страна.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
трябва специален закон за сиришници, нещо им има, клинично увредени са
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 46 минути
На кадрите се вижда че въобще не беше убийство а линч. Заслужава да лежи най малко 15 години . Най малко
23
0
 
16
 
! Отговори
Възмездие преди 1 час
А ако не беше изтекъл записът? Този непълнолетен убиец явно се е чувствал безнаказан и не му е пукало, че пребива жената пред камера. Едва ли му е за пръв път, личи си опитът, но досега му се е разминавало.
22
0
 
24
 
! Отговори
Горката жертва! преди 1 час
Горката жена, пребита до смърт един изверг, за когото побоят над беззащитните е просто прищявка! Наистина, колкото и да е младо момчето, не мисля, че оттук нататък мястото му е сред хората. Законът е прекалено мек.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Доживотна!
20
0
 
22
 
! Отговори
Смъртна присъда преди 1 час
Аз лично съм за смъртна присъда. Тези отпадъци не ни трябват в обществото. Живот за живот, това е справедливо.
19
1
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 1 час
Дневниците, внимавайте като преписвате, щото това дето сте го написали е невъзможно.Като не знаете не си съчинявайте а не пишете изобщо медицински диагнози.Щото ако някой ми обясни как от стеноза на ACI се развива бронхопневмония ще вземе нобел.Иначе е ясно - изродчето ще получи условна, от сега ви казвам. То нещастното дете не било искало и тя жената се била спънала и сама се е нанизала на юмрука, даже май била искала да се самоубие и дет се вика това добро дете й помогнало.
18
0
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Тоест убийство. Това не чух от медиите.На кого е близък убиеца???Стига сте ги пазили!!!!!
17
0
 
12
 
! Отговори
Justice for ALL преди 1 час
Българският съд - най голямия длъжник на обществото!
16
17
 
1
 
! Отговори
Язе преди 2 часа
Всички грешат, пуснете момчето, той със сигурност съжалява !!!България има нужда от млади хора.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Поредния връзкар!
14
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 часа
Възпитаниците на бай Ставри ще се обзаведат с млада булка.Ще ги радва години наред.
13
1
 
16
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 часа
Има по-добър вариант за присъда на този убиец-пращане за пушечно месо,на фронта да го видим ,колко е мощен!!!Поне ще натори украинската земя ,да има картофи за догодина!!!