Елате ни на гости

Милчо Манчевски лично ще представи филма си "Сенки" на София Филм Фест
22 фев 2008 17:53,
Елате ни на гости
Режисьорът. Снимка: София Филм Фест

Вече знаете, че София Филм Фест започва. Знаете, че на фестивала ще бъде представен последният филм на Милчо Манчевски - „Сенки“, който е и българска ко-продукция.

Освен това напомняме, че сме си говорили за него още през септември, когато той се класира за Филмовия фестивал в Торонто, а след това стана македонският претендент за Оскар.

Най-новото около него е, че режисьорът лично ще го представи на гала-премиерата му в София.

Манчевски ще дойде у нас и ще говори за лентата на 17 март, от 18.30 часа в кино Люмиер.

Българската публика познава режисьора от игралния му дебют „Преди дъжда”(1994) - отличен с над 30 международни награди, сред които „Златен лъв” от Венеция (1994 г.) и номинация за „Оскар” (1995) за най-добър чуждоезичен филм, както и от представянето на филма му „Прах” (2001) на международния София Филм Фест 2002.

Милчо Манчевски е роден през 1959 г. в Скопие. Утвърждава се като фотограф и автор на експериментални филми, както и на награждавани музикални клипове за световни имена в музиката като „Арестед Дивелопмънт”.

Завършва кино и фотография в Университета на Южен Илинойс, САЩ. В момента живее в Ню Йорк и преподава режисьорско майсторство във факултета за изкуства, кино и телевизия към Нюйоркския университет.

За новия си филм режисьорът споделя: “„Сенки” е филм за секса, смъртта, и още няколко важни неща. Той разказва за човек, който в опита си да води диалог със смъртта, става по-витален и се зарежда с още по-силно желание за живот.”.

Още за “Сенки” чети тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание