Днес на София филм фест - акценти и програма

Полезна информация какво ще има днес - 21 март, в програмата на всички кина, които излъчват филмите на София филм фест. Вижте тук!
21 мар 2008 12:47,
Днес на София филм фест - акценти и програма
Лого: СФФ

На 21 март от 16:30 часа в кино Люмиер можете да гледате филма „Сензацията” на режисьора Уди Алън.

Докато е на посещение при свои приятели в Англия, Сондра Прански – американска студентка по журналистика, посещава шоу на илюзионисти. Докато е на сцената, за да участва във фокус, тя научава от духа на убит репортер, че богатият и красив син на влиятелен аристократ води двоен живот като сериен убиец. Заинтригувана, Сондра се впуска в опасно разследване. До какво ли ще доведе това разследване?

От 18:30 часа гледайте филма „Зоната” на режисьора Родриго Пла.

В своя силен дебют Зоната Родриго Пла изследва социалното разделение, измъчващо Мексико и разделящо страната на две. Зоната е затворен квартал в Мексико сити. Неговите жители – привилегировани богаташи, живеят в параноичен страх, денонощно охранявани с камери. Все пак група бедни момчета успяват да проникнат в Зоната. Докъде ще стигнат обитателите на Зоната в своя страх, усещайки своята затворена общност заплашена?

От 20:30 часа гледайте филма „Семейство Севидж” на режисьора Тамара Дженкинс.

Завладяващ комичен поглед към съдбата на брат и сестра, принудени да преосмислят семейния си живот и кариерата си, когато им се налага заедно да се грижат за възрастния си баща. Уенди и Джон са принудени да преодолеят дълго наслагвани противоречия – помежду си, с баща си и със света въобще, за да могат да осигурят на Лени място, където спокойно да изживее последните си дни.

Дом на киното

От 14:30 часа можете да гледате филма „Поколение: Изгубени и намерени”, съставен от новелите на режисьорите Кристиан Мунджиу, Ясмила Жбанич, Корнел Мундруцо, Майт Лаас, Стефан Арсениевич и Надежда Косева.

От 16:30 часа гледайте руския филм „Александра” на режисьора Александър Сокуров.

Началните минути на този завладяващ филм се различават от всичко познато в съвременното кино. Като че ли в някакъв сън група войници отвеждат възрастна жена до брониран влак и я качват на него. Отвличат ли я, депортират ли я или я изпращат на смърт? Всъщност тя просто посещава своя внук на фронта на руско -чеченската война. Заедно с нея Сокуров ни потапя в тази зловеща „война без война”, проучвайки позициите на двете страни в конфликта.

В 18:30 часа можете да гледате филма „Отнесен от жената” на режисьора Петер Нес.

Безименният главен герой на филма е необикновено инертен ерген. След като червенокосата Мариане внезапно започва да се отбива при него със своето неспирно бърборене, той реагира както винаги, когато нарушават спокойствието му: задрямва с надеждата проблемът да изчезне. Но когато чува нейния разказ за травмиращо изживяване в детството, той инстинктивно изпитва съпричастие. На другия ден Мариане се връща с 12 кашона багаж и ослепително жълт скрин.

От 20:30 часа гледайте филма „Волфсберген” на режисьора Нанук Леополд.

Докосващ болезнените проблеми на четири поколения, Волфсберген представлява завладяваща, смешно-тъжна история за няколко съсипани живота. Мария, жена над 50-те, отдадена на кариерата си, се опитва да избяга от кризата на възрастта с помощта на пластичната хирургия. Съпругът й Ернст безпомощно съзерцава кризата на съвместния им живот. И докато двете им дъщери също се борят с проблемите си, дядото на фамилията, Конрад, обмисля самоубийство, неспособен да преодолее мъката по мъртвата си съпруга.

От 22:30 часа гледайте филма „Халъм Фоу” на режисьора Дейвид Макензи.

Халъм живее с баща си и втората си майка в голяма усамотена къща в провинцията. Времето му минава в шпиониране на съседите и опити да замeси мащехата си в мистериозната смърт на майка си. Идва време Халъм да напусне дома и той заминава за Единбург. Животът му обаче отново се обърква, когато среща миловидната Кейт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание