Отново кратко и отново двойно

Вече е ясно кое ще бъде тазгодишното жури за конкурса за късометражно кино по време на София Филм Фест
8 яну 2009 17:02, Петя Славова
Отново кратко и отново двойно
Кадър от миналогодишния победител "Семейна терапия". Снимка: София филм фест

Вече е ясно кое ще бъде тазгодишното жури за конкурса за късометражно кино Jameson, който се провежда в рамките на София Филм Фест.

Петчленна комисия ще оценява 12-те номинирани филма.

Новите членове са Петър Вълчанов – режисьор, носител на наградата Jameson за 2008 година, Иглика Трифонова режисьор, Юрий Дачев – драматург, Янко Терзиев – кинокритик, и председател – проф. Александър Янакиев.

Призът има запазено място в професионалния живот на българските кинаджии и е добре приет не само от младите, но и от утвърдените имена сред тях.

От миналата година има и онлайн конкурс за късометражни филми, в който самите зрители имат възможност да гласуват за своя фаворит.

Кандидатстването в конкурса ще става с подаване на документи и филмови копия в офиса на София Филм Фест. Селектираните филми ще участват в надпреварата за наградата и също както в досегашните издания, ще бъдат излъчени на София Филм Фест.

Крайният срок за подаване на филмите, които да бъдат номинирани за отличието, е 20 януари, напомнят организаторите.

Наградите на онлайн победителите ще бъдат връчени на специална прожекция в Дома на киното, след закриването на София Филм Фест в края на месец март 2009 г.

Участниците могат да се състезават и в двата или само в един конкурс, защото става дума за две отделни награди.

Сроковете за подаване на документи са от 2.12.2008 г. до 20.01.2009 г. и в тях могат да участват всички късометражни филми с над 50 на сто българско финансиране и заснети след 1 януари 2008 година.

Изрично условие е и филмите да не са по-дълги от 30 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание