Околосветски смях

У нас идва световноизвестният английски комик Майкъл Пейлин, познат като актьор от "Монти Пайтън" и автор на телевизионни пътеписи
27 яну 2009 12:20,
2
Околосветски смях
Майкъл Пейлин в кадър от поредицата си за Източна Европа "Новата Европа". Снимка: София филм фест

Световноизвестният английски комик Майкъл Пейлин пристига у нас като специален гост на 13-ия международен София Филм Фест.

Той ще получи наградата на София за своя принос в киното и телевизията.

Актьорът и сценарист Майкъл Пейлин е особено популярен у нас като един от легендарните “Монти Пайтън”.

Специалитетът, превърнал се в запазена марка на талантливия британски комик, е образът на типичния, учтив и бавно загряващ англичанин, външно сноб, вътре в себе си – ранима душа.

Другият му прочут скечов персонаж от епизодите на “Монти Пайтън” е на кардинал от испанската инквизиция.

Освен със своите кинопревъплъщения, днес Майкъл Пейлин е популярен като един от най-обичаните телевизионни водещи не само на Острова, но и в цял свят.

Кариерата му стартира покрай познанството му с Тери Джоунс, но след грандиозния успех на "Монти Пайтън", тя продължава в нова насока.

Майкъл Пейлин е автор на едни от най-интересните и любими на поколения документални филми на BBC.

След почти 30 години снимане на документални пътеписи той няма умора, а последният му проект е свързан пряко с България – "Новата Европа" (2007) на Майкъл Пейлин е най-новата му пътешественическа поредица за страните зад Желязната завеса, които той винаги е искал да посети.

„Източна наслада“ пък пряко се отнася за България – във филма Пейлин е включил празненствата на „Бялото братство” в Рила, конните надбягвания в Столипиново, Перперикон, амфитеатъра в Стария Пловдив, интервю с Азис и варене на семейната ракия Дядо-Тотовата.

Като специален гост на 13-ия международен София Филм Фест, Майкъл Пейлин ще представи панорама от избрани епизоди от неговите най-харесвани филми: „Животът на Брайън”, "Летящият цирк на Монти Пайтън", "Около света за 80 дни", „Сахара”, „Хималая”, "От полюс до полюс" и „Новата Европа на Майкъл Пейлин”.

Подробно за невероятния път в шоубизнеса на Майкъл Пейлин чети тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
vazmuten преди 15 години
Този *** М. Палин представи във филма си по ББС България, като типична бананова република, без права на ***, а най-великата личност в страната е Азис!!! Възмутен съм, че той ще получи наградата на София за своя принос в киното и телевизията, което показва отново нашето НАВЕЖДАНЕ, пред долното човече(наричам го така, защото не беше обективен във филма си за моята родина)! Че е популярен в Англия - това е вярно, но с какво е популярен в България и защо ще получава български награди, които не заслужава!? Да си го награждават в ББС! Да не говорим, че е голям сметкажия и скъперник и използва името и влиянието на ББС, за да пътува безплатно, да не плаща хотели и превоз и винаги търси личния си "келепир"(облагане) от филмите, които създава, а те са му платени СТОКРАТНО от влиятелната британска телевизия!