Светото семейство

Филмът на Красимир Крумов също с премиера на София Филм Фест
13 фев 2010 14:55, Петя Славова
2

Снимки: София Филм Фест

Специална премиера на фестивала на 1 март ще има и „Светото семейство (Нина и Мариян)" на Красимир Крумов.

Режисьорът, създал през 90-те години „Екзитус”, „Мълчанието” и „Забраненият плод” и представил в програмите на СФФ „Под едно небе” (2003, награда “Кодак” за най-добър български игрален филм) и „Смисълът на живота” (2004), разказва една не съвсем обикновена човешка история.

Още по темата
10 фев 2010 12:12
5
3 окт 2008 11:15
31

Съкратена работничка намира препитание в отдалечена мандра в планината. Дъщеря й Нина трябва да продължи учението си, за да не повтори съдбата на майка си Наска.

Връща се своеволно в града, но училищните власти не й разрешават да живее сама.

Междувременно закриват мандрата и майката се забърква в инцидент, едва не завършил с убийство…

Шокиращ репортаж за фабриката отвежда разследваща журналистка от местната кабеларка до инцидента с Наска и стига до разкрития, които застрашават самата нея. Синът на журналистката Мариян също е на 12. Той се сближава с Нина и бяга от къщи, когато му забраняват да се среща с нея… Двете деца, Нина и Мариян, останали сами, заживяват като семейство.

След неизбежния скандал Нина доброволно отива в Дом за сираци, за да продължи учението си. Мариян я последва…

Ролите са поверени на Стефани Дойчинова, Богдан Плъков, Светлана Янчева, Йорданка Стефанова, Емил Котев, а зад камерата отново е Емил Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
4ru.eu преди 13 години
СВЕТОТО СЕМЕЙСТВО е социално критична Филм-драма. Може би най-българският филм, за последните 20 години, защото третира най-българските проблеми, в епохата на постапокалиптична България.
5
0
 
4
 
! Отговори
Ангелова преди 14 години
филмът е чудесен и същевременно тъжен, повдигащ сериозни въпроси, на които управниците ни не намериха отговор вече 20 години. За съжаление безчовечността се е настанила в душите на властимеющите и новобогаташите, които няма да се развълнуват от съдбата на 80% от българите, която е разкрита във филма. Вероятно и журналистите ще предпочетат да пишат за брадъри, чалга и т.н., но не и за реалният живот на българите в 21 в., в центъра на Европа.
4
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 14 години
Филмът има изключително силно въздействие и кара всеки мислещ човек да се запита: "Майко Българийо, кой доведе децата ти до този хал?".
3
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Филмът разкрива потресаващата българска реалност, при която в 21 в. родители не могат да нахранят и изучат децата си, поради липса на работа и смислен живот. Поздравления за режисьора.
2
0
 
0
 
! Отговори
гошо хубавеца преди 14 години
kкои пьк тебе те е карал насила да гледаш нещо ?гледаи сина радо прашката усрана !
1
3
 
0
 
! Отговори
na преди 14 години
Само като скивах кадрите от филма и разбрах, че няма да го гледам... Поредният български псевдо-филм. Навремето беха задължителни, вече не са ;)