"Прогноза" на фестивал

Филмът на Зорница София също е част от СФФ
16 фев 2010 14:08, Петя Славова
0

Снимки: София Филм Фест

Програмата "Между два фестивала" на 14-ото издание на София Филм Фест продължава с „Прогноза” на Зорница София.

Филмът разказва любовна история с балкански пулс, емоционален драматизъм и щастлив край. Сюжетът се завърта около група приятели от Македония, България и Сърбия, които решават да отидат на уиндсърфинг на турски остров.

Когато пристигат там обаче, заварват безветрие. Докато чакат вълните, преживяват любов, смърт и приключения.

Във филма участват Теодора Духовникова (член на тазгодишното жури), Асен Блатечки, Юлиян Вергов, Стефан Щерев и Деян Славчев – Део. Главната мъжка роля е поверена на хърватина Крешимир Никич.

„Идеята за филма беше за съвременна любовна история и за съвременни млади хора. Прибавиха се и лични преживявания и случки. И мен ме забравиха на един мост като героинята на Теодора Духовникова – Маргарита, от филма”, разказва Зорница София.

Според нея темата на „Прогноза” е за трудното общуване между хората, за невъзможността да се разбираме и за проблема на идентичностите, който не е национален или регионален, не е само за Балканите.

„Това е основната цел на този филм – направен е за младите, и аз съм убедена, че те ще разберат и оценят посланието му. За мен това е изключително красив филм”, казва Теодора Духовникова.

Съсценаристи със Зорница София на „Прогноза” са Емил Бонев и Алексей Кожухаров. Продуценти са „Булгар бийтс” и „Ню Бояна филм”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари