Операция Кино

Още награди на София Филм Фест
16 мар 2010 14:02, Петя Славова
1
Операция Кино
Снимка: София Филм Фест

За втора поредна година в партньорство със Cinemafia беше реализирано филмово предизвикателство – Sofia Short Challengе.

В самото начало на фестивала беше обявен конкурс за късометражни филми без жанрови ограничения, с тема „Просто така – като случка. Без край”.

Бяха създадени 36 филма, а резултатите са следните: жури в състав Иван Владимиров – режисьор, Валери Йорданов – актьор, Иван Рамляк – режисьор, определиха най-добрия игрален филм в предизвикателството.

Това е “Началото” на режисьора Севда Козарева. За най-добра анимация беше определен филмът “5 метра коридор” на режисьора Димитрий Ягодин.

Наградените филми ще бъдат показани на международните филмови фестивали в рамките на „Операция Кино” – Истанбул, Клуж, Сараево и София. За първи път беше връчена и Специалната награда на Кодак за операторско майсторство – наградата е диплом, филмов негатив и лабораторни услуги на стойност 1000 долара.

За втора поредна година София Филм Фест организира фотоконкурс. Темата, обявена на 14-ия СФФ, беше „Бели дни, бели нощи”, а наградата е 3 дни в Санкт Петербург.

Изборът на най-добра снимка направи лично легендата на руското кино режисьорът Сергей Соловьов, който сподели, че ще се радва победителят в конкурса да направи прекрасни снимки в неговия роден град – Санкт Петербург.

Щастливата фотографка се нарича Лиляна Дворянова. По традиция след завръщането на победителя във фотоконкурса снимките конкуренти ще бъдат изложени във фоайето на Дома на киното заедно с новите снимки на Лиляна Дворянова, които ще направи тя по време на своето пътешествие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
знаещ преди 14 години
ЛЕЛЕ, КОЛКО СТЕ ЗЛЕ!СЕРГЕЙ СОЛОВЕВ НЕ Е РОДЕН В САНКТ ПЕТЕРБУРГ!!!!КАТО ПИШЕТЕ, ПОНЕ НАПРАВЕТЕ СПРАВКА В GOOGLE!!!Е, НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО В БЪЛГАРИЯ- ВСИЧКО Е ОКОЛО И МОЖЕ БИ!СРАМНА РАБОТА!АФЕСТА БЕ НАПРАВО "КЪРТЕЩ". ОСОБЕНО ОТКРИВАНЕТО, А ПЪК ЗА ЗАКРИВАНЕТО НЯМА ДОСТАТЪЧНО СИЛНИ ДУМИ ДА СЕ ОПИШЕ ЦИРКЪТ, НА КОЙТО КИТАНОВ НИ НАПРАВИ!АМА ТАКА Е- ТОЛКОВА НИ Е КУЛТУРАТА И УМЕНИЯТА. НИВО!!!