Убежище в киното

Още филми от София Филм фест
22 мар 2010 11:24, Петя Славова
0
Убежище в киното
Кадър от "Бялата лента". Снимка: София Филм Фест

Ако още не сте гледали филма на Михаел Ханеке "Бялата лента" може да го направите на 22 март в Дом на киното.

Прожекцията е от  14.00 часа. Сюжетът отвежда зрителите в малко протестантско селце в Северна Германия, където се случва поредица от зловещи престъпления. Хората са шокирани и започват да търсят виновници и причини. Прокрадва се намек, че в ужасяващите деяния са замесени деца, жертви на родителски заплахи и жестоко отношение към тях.

В 16.45 започва „Убежище” на Франсоа Озон. Той ни разказва историята на жена със зъл нрав, която разбира, че е бременна след като приятелят й е починал от свръх доза. Тя решава да задържи детето и да продължи живота си в уединена къща извън Париж.

В 18.30 ще има прожекция на „Анна Каренина” като част от програмата София Филм Фест за учащи. Филмът на Сергей Соловьов е класическа екранизация по едноименния роман на Лев Толстой – разказ за трагична любов и предателство, за съдбата на една жена, която, обзета от силна страст, решава да промени изцяло живота си.

В 21.30 е филмът „В търсене на Ерик” на режисьора Кен Лоуч. Сюжетът е за безнадежден футболен фен, чиито живот е абсолютен хаос. Но една вечер се напушва и му се явява неговият идол и съименник Кантона. Тогава нашият главен герой получава втори шанс да подреди живота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари