Мрачно настроение в киноувлечение

София Филм Фест завърши
25 мар 2010 10:12, Петя Славова
2
Мрачно настроение в киноувлечение
Кадър от "Бялата лента". Снимка: София Филм Фест

В последния ден от София Филм Фест прожекциите продължават в Дом на киното.

От 14.45 отидете да гледате „Кумбийска връзка” на Рене Виляреал. Той ни разказва за трима младежи, които изживяват своите страсти и дилеми, бродейки из стръмните бедняшки квартали и луксозните райони.

От 16.30 има прожекция на „Според размера”. Филмът показва сумото като начин за получаване на признание и е протест срещу обсебения от мисълта за диети свят и социалния натиск върху хората с наднормено тегло. Младите режисьори Ерец Тадмор и Шарон Маймон ни разкриват интригуващи и чудати персонажи и не оставят нито един повод за смях да им се изплъзне.

Мрачни настроения ви очакват от 18.15, когато ще се прожектира  „Бялата лента” на Михаел Ханеке. Сюжетът отвежда зрителите в малко протестантско селце в Северна Германия, където се случва поредица от зловещи престъпления. Хората са шокирани и започват да търсят виновници и причини. Прокрадва се намек, че в ужасяващите деяния са замесени деца, жертви на родителски заплахи и жестоко отношение към тях.

Последният филм за деня е „Neil Young Trunk Show” от 21.00 часа. Спонтанният и почти необработен допълнително филм е заснет по време на два концерта на Нийл Йънг и групата му в залата „Тауър” в Ъпър Дарби, щата Пенсилвания, по време на турнето „Chrome Dreams II”. Филмът предлага на зрителите интимно личен портрет на музиканта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
BLEVINS31BELINDA преди 14 години
Make your life time more simple take the <a href="lowest-rate-loans/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a> and everything you require.
1
0
 
0
 
! Отговори
ХейДжуд преди 14 години
Да си бяхте сверили информацията. Програмата е сменена и "Бялата лента" е паднала.