София Мийтингс

Осмото издание ще се състои от 10 до 13 март
Обновена: 9 мар 2011 11:48 | 9 мар 2011 11:48, Петя Славова
0
София Мийтингс
Снимка: София Филм Фест

София Мийтингс се провежда с подкрепата на програмaта МЕДИА на Европейския съюз, ИА “Национален филмов център” и партньори.

Това е форум, насочен към професионалната киноаудитория – режисьори, продуценти, дистрибутори, представители на финансиращи организации и филмови фестивали, който се провежда в два самостоятелни модула: Feature Films Pitching (представяне на проекти за игрални филми) и Balkan Screenings (прожекции на филми от България и региона).

Feature Films Pitching – представяне на проекти за първи, втори или трети пълнометражен игрален филм на режисьори, търсещи финансова подкрепа или копродуценти.

В селекцията са включени проекти за пълнометражен игрален филм, които ще бъдат представени от режисьорите и продуцентите им пред широк кръг утвърдени специалисти от национални и международни финансиращи организации, продуцентски и дистрибуторски компании.

Програмата ще се състои от публично представяне на проектите, следвано от индивидуални срещи между участниците и проявилите към тях интерес специалисти.

Balkan Screenings – представяне на най-новите български и балкански пълнометражни и късометражни игрални филми. В програмата са включени и някои от най-новите български документални филми. Прожекциите са предназначени за представители на филмови фестивали, международни компании за разпространение на филми и журналисти.

Тази година бордът на Европейската филмова академия и асоциацията Europa Distribution ще проведат ежегодните си срещи по време на София Мийтингс. Над 40 дистрибутори ще се присъединят към нас и ще имат възможността да гледат български и балкански филми.

Над 100 продуценти, дистрибутори, представители на международни филмови пазари, финансиращи фондове и тренинг програми от Европа и региона, както и представители на престижни филмови фестивали ще вземат участие в предстоящото събитие.

Паралелно ще се проведе интензивна програма от уъркшопи, представяне на трейнинг и финансиращи кинопрограми.

В партньорство с EAVE ще бъдат представени 3 проекта. В партньорство с Crossroads Co-production Market печелившият проект от София Мийтингс ще бъде представен на Crossroads, както и обратното. В партньорство с Moscow Business Square на София Мийтингс ще бъде представен проект, както и обратното. Продуцентите на два наградени проекта от София Мийтингс ще бъдат акредитирани за Producers Network Cannes Market.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари