Парламентът не одобри Желязков за премиер, ДПС се цепна

Пропадна възможността за кабинет с първия мандат
Обновена: 3 юли 2024 16:36 | 3 юли 2024 16:25, Александър Попов
298
Парламентът не одобри Желязков за премиер, ДПС се цепна
Снимка: БГНЕС

Парламентът гласува и не одобри за премиер на България Росен Желязков, с което бе сложен край на надеждите за кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС. "За" гласуваха 98 депутати, против 138, а двама се въздържаха.

По процедура, след като не е одобрен кандидатът за министър-председател, то тогава не се гласува и структура и състав на Министерския съвет, предложен от кандидата за премиер.

Любопитното е, че ДПС не гласува единно и само 30 депутати подкрепиха Желязков за премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от Политика
Авторитетът на Доган под въпрос, ще се разцепи ли ДПС?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Е, ясно, ще ни управляват служебни правителства. Но това не е чак толков лошо, защото ще държи алчните пепета далече от властта. Важното е повече да не им се дава никаква аванта на тези псевдоевроатлантици.
256
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 ден
До избирател: по твоята логика след като 70% от избирателите са заявили, че не искат никой от предложените кандидати, защото не са гласували, значи никой не трябва да управлява и е редно да се пристъпи към нови избори което се и случва, значи всичко е ок.
255
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 ден
До избирател: първият управлява когато има повече от 50% подкрепа, а избори са легитимни когато са гласували повече от 50% от избирателите. А сега нито едно от двете не е вярно. Да искаш да управляваш с 7% подкрепа е смехотворно. Ако не знаеш, ако на избор за президент кандидат не събере 50+1% се ходи на балотаж, за разлика от партиите. При избор за президент може да си президент само 2 пъти, а за депутат може колкото си пъти искаш. За парадна фигура имаме повече изисквания от тези за депутат.
254
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 2 дни
Гласуването показва, че и в редиците на Герб има депутати, спазващи клетвата си и гласуващи в името на народа. Вярно само трима за сега, но и това е прецедент за отцепване от слугата на Тодор Живков. Да се надяваме че още хора ще гласуват в името на народа и против ОПГ герб и Делян.
253
2
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 2 дни
За първи и надявам се не за последен път някой от дпс послуша съвестта си (или може би Доган) и гласува против мафи ята. Браво на 14тте гласували за България!
252
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този Желязков как ще е MП? Да идеш в ***, да вдигнеш юмрук и да кажеш "Слава Усраине!" Та ти не си казал Слава на България, а отиваш да казваш за друга държава Слава? Правителство няма да има дълго време още. Първо тока се вдигна от завчера, второ Бължария ше влезе в еврозоната и това ще е от 01 януари 2025 г, колкото и България да не е готова, и за да не се носи отговорност от партиите - да я носи служебното правителство!? Най-вероятно това ще е сценарият. Може и 5 -6 пъти да има избори
251
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма ни харизма, ни интелигентност, парашутист
250
3
 
7
 
! Отговори
Чакаме преди 2 дни
правителство на коалиция "Решетников".
249
1
 
6
 
! Отговори
избирател преди 2 дни
До Анонимен 248 Патология и то психопатология е когато гласуваш не за нещо, а против някого! Ако това не беше патология, щеше да го има и в други страни. В Америка, Британия, Франция, Испания. След като това явление го има само тук, значи точно то е патология, предизвикана от избиратели с ментални проблеми и психопатология. Които не си го признават и да се лекуват при съответните специалисти, а гласуват за все нови и нови партийки-еднодневки. Щото бръмбарите им бръмчат в главите, празни.
248
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ама 6 милиона овце не разбират
247
7
 
10
 
! Отговори
само питам! преди 2 дни
Този, който не подкрепи първия мандат, няма как да иска подкрепа за третия или четвъртия. С какви очи ще иска подкрепа за своя мандат?
246
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Желязков щом иска да помага на Украйна- да заминава там и лично да им помага, а не с народните пари!
245
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До избирател Патологията е ГЕРБ. Вижда се ! лесно и забележимо.
244
5
 
4
 
! Отговори
избирател преди 2 дни
До Анонимен 250 Не виждам повече смисъл да водя дискусии със смаххнати хора. Дискусии се водя с нормални хора, не с патологията!
243
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До избирател Може и да не знаеш, но да... Не винаги този с най-много гласове става президент, но ти си и двойно вдлъбнат, ако не разбираш, че ние изобщо не сме пРезидентска република.
242
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не знам за какво разцепление в ДПС се говори тук! ДПС, напротив, прогледна! Защо да дават безусловна подкрепа на правителство което е изцяло ГЕРБ и изцяло срещу някои от тяхнтие избиратели? Напротив. ДПС вече не е маша на крадливото управление на ГЕРБ и при следващи избори ще набере обороти, ако има такива.
241
4
 
8
 
! Отговори
избирател преди 2 дни
До Анонимен 242 В Америка и Франция, кой става президент? Човекът получил най-много гласове? Или този с най-малко гласове? Днес валя дъжд, но все пак да запитам? Нещо да си слънчасал?из
240
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ех,Желязков,костинбродски фалшификаторе,нямаш ли поне малко достойнство в тая глава,приличаща на пъпеш?Не ти ли стигна това,че те свалиха от шеф на НС,та сега и тоя резил?
239
9
 
8
 
! Отговори
избирател преди 2 дни
До Анонимен 242 Кое е герберски фантазии? Ти нормален ли си? Или си излязал скоро от някоя лудница? Ако не управлява партията получила най-много гласове на избирателите, тогава КАКЪВ Е ИЗОБЩО СМИСЪЛЪТ НА ИЗБОРИТЕ? Защо въобще да има избори? Мнозинството избиратели имат ли думата според теб, да определят кой да управлява или не? Ами да образуват правителство тогава партиите, които останаха под бариерата и не влязоха в парламента? Ти нова парламентарна система ли измисли? Откри колелото и топлата
238
7
 
14
 
! Отговори
Сега преди 2 дни
Няма визия човекът ,те гербавистите цял следобед се плюнчиха и накрая ДПС ги пусна по пързалката какъв кеф