Цената на меда падна с близо 50%

Тонове готова продукция залежава
3 юли 2024 16:03, Инна Ангелова
55

Пчелари от Добруджанския край споделят с тревога, че с близо 50% е паднала цената на меда за настоящата година. Те допълват, че десетки тонове готова продукция залежава.

Няма пазар, а климатичните промени водят до спад на продуктивността на пчелите.

Проблем, за който пчеларите сигнализират, е изключително ниската изкупна цена на меда, въпреки че крайните потребители купуват килограм от пчелния еликсир за 12-15 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: медценапчелари
Още от Страната
Сърна в безпомощно състояние е спасена от горски служители
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
от производител преди 11 часа
Има възможност производители на каквато и да е земеделска продукция и крайни клиенти да си комуникират и да си пазаруват един от друг, без посредник. Правете го по-често и прекупвачите ще намалеят, а останалите, ще си оправят цените.
45
0
 
5
 
! Отговори
Отказал се преди 2 дни
Преди години гледах пчели , трудна работа, не благодарна много пари , труд и най на края като вземат да измрът и всичко на вятара.Няма смисъл от толкова блъскане
44
0
 
5
 
! Отговори
Дени преди 2 дни
Аз ям всеки ден почти мед слагайки го в топлото мляко.А през уикендите не само в млякото с какао, но и в течния тахан,най-вече фъстъчен.Пробвайте го да видите.Супер е, а и освен това и полезен.Сусамовия тахан с мед прочиства кръвоносните съдове.Не се бъзикам, а апелирам.Не правя самореклама,а уважително нюансирам.Не настоявам,а подчертавам!Не искам да се натрапвам,а да упътвам!Кой чел-чел,кой не-нали знаете... 💯 години трудно или невъзможно да се стигнат без да се прочистват редовно ...
43
2
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 2 дни
И ьа6 15лв ментетата са 80%. Престанах да си купувам мед, защото не е мед или поне не е пчелен. Съжалявам за пчеларите,но наистина тяхното е на умирачка...няма смисъл,а е приятен в тоноветечай,които пия, но свикнах и без мед. Тамън по-малко калории...
42
0
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 2 дни
Видно е, че с пчеларство не се занимаваш, така че не пиши глупости,а и тези с ,,+" да четат или да питат преди да имат отношение. Въпрос на елементарна култура и интелект близък до средния.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 41, това е теза :) повтаряте клишета без да разбирате какви ги блещите :) 80% ;)
40
3
 
15
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 дни
Измрат ли пчелите, че измреме сите
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Купувам 1 тенекия по 5 лева килото :)))
38
7
 
5
 
! Отговори
пешеходец преди 2 дни
Ми да пръснем,,вредителите''с Раундъп,белким се ОПРАВИ положението,в България!!!
37
8
 
25
 
! Отговори
Пореден преди 2 дни
Единствената храна ,която не се разваля.слагаш я в буркана завиваш капачка и готово. Нито се вари нито се пече.Ще е годен и след 100 години.
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
То леда няма срок на годност, проблема е че шанса да си купиш менте е 50%
35
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Веднъж бяха уличили един, че храни пчелите си със захар, а той гледа невинно и казва "Ама нали захарта минава през стомахчето на пчелата? Така става лечебна!" От пчелар до пчелар има огромна разлика. Затова мед трябва да се купува само от познати и проверени хора.
34
8
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 2 дни
Ако лежиш по цял ден няма полза. Ползата е за активните хора! Ако работиш, спортуваш и се движиш много меда ти дава сила и те държи във форма. Можеш цял ден да изкараш на 3 супени лъжици мед и 2 литра вода.
33
8
 
21
 
! Отговори
наглите преди 2 дни
Това е последицата от прекрасното управление на Менков и Патков и Висилев. Че не само не могат да управляват но и не дават на никой да управлява. Съсипаха много народ тези вредители.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не се разбира колко е изкупната цена. Меда по принцип си е храна за пчелите за през зимата и може да издържа доста дълго без да се разваля.
31
22
 
27
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 2 дни
Яжте си го Сами! аз вече Отвикнах да Ям Мед и повече никога няма да си купя и левче да го направите - късно се сетихте!!
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 17 Само че как да го проверим дали е истински?
29
4
 
29
 
! Отговори
Зависи преди 2 дни
Истинският пчелен мед от кошерите на добросъвестни пчелари, събиран от пчели в екологични зони, всъщност няма цена. Всякакви други стоки от типа фалшименто не струват и 1 лв/1 кг.
28
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Със 6лв минимално заплащане е скъпо! Даже заПенсиите не ги комвнтирам!А така съпоставено мед за 20лв или мкдоналдс за 20лв е ясно ,но тия който си взимат тоя доналдс имат и ментални проблеми!Ако верно е 20кинта в бг донълдса остай
27
3
 
14
 
! Отговори
BTV преди 2 дни
Във едно вечерно шоу на въпроса какво може да се направи от вода, глюкоза, лимонена киселина като се за грее...... Фалшив мед. Последва и пояснение и че, Австрия и Германия разбрали миналата година че, внася ли това Нещо от Турция Китай и Украйна видиш ли😁😁😁😁😂