Хартиеният кораб в непознатата земя

Филмова награда на фондация Роберт Бош
Обновена: 14 мар 2013 20:15 | 14 мар 2013 20:14, Петя Славова
0
Хартиеният кораб в непознатата земя
Кадър от "Малкият червен хартиен кораб". Снимка: София Филм Фест

Фондация Роберт Бош раздава три награди на млади немски и източноевропейски кинотворци на стойност до 70 000 евро за всеки селектиран проект в категориите анимация, документален и късометражен филм. Младите продуценти, режисьори, оператори и сценаристи имат възможност да научат повече за начина на създаване на кино в страните партньорки.

Източна и Югоизточна Европа се гордеят с богатата си кинотрадиция, която продължава да се развива успешно, въпреки трудните условия. Фондация Robert Bosch насърчава копродукциите, за да се развива обменът на идеи и да се обогатява европейското кино. За 2014 г. можете да кандидатствате от месец май 2013 нататък. За повече информация посетете: www.filmprize.de

Тази година с гордост представяме двама носители на Филмовата награда, които са включени в официалната програма на фестивала. Немско-молдовската копродукция „Панихида” на режисьорката Ана-Фелиция Скутелнику и продуцента Йонас Вайдеман е селектирана за Международния конкурс. Също така се радваме, че можем да отбележим световната премиера на немско-полската късометражна анимация „Малкият червен хартиен кораб” на режисьорката Александра Зареба и продуцентката Лена Вурма. Авторите на филма ще присъстват на прожекцията, за да го представят.

Прожекцията на "Малкият червен хартиер кораб"  е на 14 март от 18.00 часа в Дом на киното. Сюжетът ни среща с един мъничък кораб, попаднал на непозната земя. Той е направен от парче хартия, но има храбро сърце и вярва, че няма невъзможни неща. Един ден решава да се отправи на пътешествие за осъществяване на мечтата си. А то се превръща в голямо приключение, което ще го промени завинаги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари