Предизвикани от кратките киноформи

Филмите в 5-ото издание на Sofia Short Challenge
16 мар 2013 09:57, Петя Славова
0
Предизвикани от кратките киноформи
Снимка: София Филм Фест

Днес от 12.00 часа в кино „Люмиер” ще се състои прожекцията на филмите, които участват в 5-ото издание на Sofia Short Challenge.Тази година входът за прожекцията ще е свободен за всички.

Журито в състав Иван Бърнев, Красимир Андонов и Иван Богданов ще гледа филмите и клиповете. След едночасова пауза ще вземе решение кой от участниците ще пътува до Клуж (Сараево). Всички банди, които са предоставили своя песен, също ще бъдат в залата. Те ще преценят с кого биха искали да работят, а одобреното видео ще стане техен официален клип.

Темата за филмчетата и музикалните парчета тази година беше обявена на 28. 02. 2013 г. от организаторите „СинеМафия“. Изискванията за филмчетата включваха четири съставки – думите „ИГРА” и „ПЪТУВАНЕ” и два звука.
Участниците в предизвикателството трябваше да бъдат креативни и да намерят начин да използват съставките като драматургичен ход, а не просто да бъдат маркирани. Филмите, в които има текст или диалог, задължително трябва да имат субтитри на английски. Всеки екип имаше правото да си избере една от песните и да работи по нея. Качените на сайта sofiashort.com музикални парчета бяха: The Chalga Band – Лоло Шали, Mental Architects – Here Is Where, Where

Better, dpot – Strange Business (Basscatz Remix), Pistamashina –The Inventor и звуците „Бухал” и „Кибрит”. Броят на филмчетата на тазгодишното издание е почти наполовина от миналата година – 27 заявили участие. Вероятно младите ентусиасти и вдъхновени агенти на киното са повлияни от глобалната икономическа криза. За други пък предизвикателството продължава и никой не е в състояние да ги спре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари