Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур

Висш полицай празнува рожден ден, било "мероприятие с благотворителна цел"
30 май 2009 08:27, Красимир Ангелов
214
Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур
Снимка: БГНЕС

Пищно тържество разтърси София в деня на национален траур за жертвите на жестоката катастрофа край Ямбол.

Оказа се, че шумната тълпа празнува рождения ден на Венци Рангелов, началник на “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в СДВР.

Освен полицейските шефове в празненството участваха и много известни публични личности.

Сред тях бяха футболните звезди Христо Стоичков и Борислав Михайлов, Валентин Михов и стрелците Таню Киряков и Мария Гроздева, информира БГНЕС.

В ресторанта бе и сръбската фолкзвезда Мирослав Илич.

На паркинга до НДК бе забелязан и служебният автомобил на вътрешния министър Михаил Миков.

Въпреки това от пресцентъра на МВР поясниха, че в последните дни Миков не е използвал служебното "Ауди" и че не е присъствал на въпросния купон.

От своя страна рожденикът Венци Рангелов поясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца.

"Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги", обяви топполицаят.

Случилото се обаче веднага отключи остри реакции сред българските политици.

"Отвратен съм от случилото се тази вечер в центъра на столицата в деня на национален траур. Направо не ми се говори", коментира столичният кмет Бойко Борисов по повод тържеството.

"На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев – 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен”, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Видяхме шумен гуляй с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич", се казва в специална декларация на РЗС.

"Пред ресторанта бяха служебното ауди на Михаил Миков СА 0101 АС заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове. В ресторанта бе претъпкано с пиещи и веселящи се МВР началници – шефът на Граничната полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата”, допълват още хората на Яне Янев.

Dnes.bg припомня, че правителството се обърна официално с молба към всички граждани, общини и политически партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви заради националния траур на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това ли са професионалистите ТИ, с морал и етика ..........
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
No 4: Много правилно! Става въпрос за частно парти. Хайде сега да почнем да търсим сметка на всички, които са си празнували рождените дни на 30-ти Май.Журналистите да дръпнат малко юздите!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тука не става въпрос за Гошо от 2-я етаж, който в деня на траур пие ракия и е надънил планета, нито за пешо студента, който въпреки траура е било петък и трябва да се *** на дискотека! Иде реч за държавни мъже, които трябва да дават пример! Неприятно е, ама като си висш служител като трябва и ще си отложиш юбилея. В това да си отгоре не трябва да има само дивиденти и лапане, а трябва и пример да се дава.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що не вземете да я махнете тая статия? Само дразните хората!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що Бате ви Бойко не се изказа така пламенно за насила взетите деца. Е тоя няма спирка...а неговите емисари по малките градове разправят на предизборните срещи , че щял да оправи страната с помощта на полицията , щото му имали доверие .....сещай се със сила и диктатура, кога каже той яжте-ядем, пийте-пием....и всичко друго. Ей голям ненормалник.....разбрахме, че може да разваля, обаче не разбрахме как оправя!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Bate Stanio Garvana преди 15 години
Платените червени списачи много рано сте станали да защитавате господарите си. Явно добри заплатки взимате за форумния ПР. А за случката нищо чудно няма, нищо не се е променило от 60 години на сам червената гавра е една и съща но под различни форми.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да се бяха снимали с труповете на загиналите.***
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
войко е обиден, че са го пренебрегнал.и, затова реагира така остро.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво им пречи,нали не са техни роднини.Преди години имаше подобен случай
4
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 15 години
" припомня, че правителството се обърна официално с молба към всички граждани, общини и политически партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви заради националният траур на 29 май."Колкото и да ги недолюбвам отбелязвам,че мероприятието не е публично,а частно!Да не си празнува юбилея ли човечеца?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е, то затова няма пари за обикновен Ушев... пий сине :)
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Голяма работа! Хайде оставете хората намира най-сетне. Аман!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И тъй като гладните журналистчета не били поканени се заканили да оплюят публично мероприятието, щото гроздето било кисело.