Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур

Висш полицай празнува рожден ден, било "мероприятие с благотворителна цел"
30 май 2009 08:27, Красимир Ангелов
214
Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур
Снимка: БГНЕС

Пищно тържество разтърси София в деня на национален траур за жертвите на жестоката катастрофа край Ямбол.

Оказа се, че шумната тълпа празнува рождения ден на Венци Рангелов, началник на “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в СДВР.

Освен полицейските шефове в празненството участваха и много известни публични личности.

Сред тях бяха футболните звезди Христо Стоичков и Борислав Михайлов, Валентин Михов и стрелците Таню Киряков и Мария Гроздева, информира БГНЕС.

В ресторанта бе и сръбската фолкзвезда Мирослав Илич.

На паркинга до НДК бе забелязан и служебният автомобил на вътрешния министър Михаил Миков.

Въпреки това от пресцентъра на МВР поясниха, че в последните дни Миков не е използвал служебното "Ауди" и че не е присъствал на въпросния купон.

От своя страна рожденикът Венци Рангелов поясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца.

"Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги", обяви топполицаят.

Случилото се обаче веднага отключи остри реакции сред българските политици.

"Отвратен съм от случилото се тази вечер в центъра на столицата в деня на национален траур. Направо не ми се говори", коментира столичният кмет Бойко Борисов по повод тържеството.

"На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев – 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен”, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Видяхме шумен гуляй с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич", се казва в специална декларация на РЗС.

"Пред ресторанта бяха служебното ауди на Михаил Миков СА 0101 АС заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове. В ресторанта бе претъпкано с пиещи и веселящи се МВР началници – шефът на Граничната полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата”, допълват още хората на Яне Янев.

Dnes.bg припомня, че правителството се обърна официално с молба към всички граждани, общини и политически партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви заради националния траур на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цяла България е в траур,знамената са наполовина а те купон си правят.Бил благотворителен-ами така ще кажат разбира се.Не ме изненадват и имената на купонджиите,нормално.За сетен път се убеждавам че България се управлява от бездушни,нагли,алчни и двулични негодници.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
60 годишното кърваво хоро върху тленните останки на Родината се засилва с всяка изминала година ... Частно парти с публични лица - държавници по време на траур е недопустимо!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига с това частно парти бе *** платено .Ще ти запуша аз остицата смрадлива .Много трудно ли си мислиш е да те намеря л'ино недо'срано
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези хора от МВР се оплакваха от ниски заплати ..................а какви партита правят..............благотворители.............на доста хора от участващите се вижда че е са дадени разрешителни за оръжия...................
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе трупове, кръв, загинали, национален траур, много важно. Важното е да има тумба-лумба, да люлеем тумбаците да ги пълним с алкохол и да денсим.
28
0
 
0
 
! Отговори
Kalin72 преди 15 години
И друго нещо, Бойко Борисов е един ***, престъпник, който има нужда от затвор за делата и думите си. Как не го е срам, а и всички като него, да горят такива простотии, да се репчат по новините, и простия народ да им се връзва. Не виждам нито един известен български политик, който да заслужава да бъде на свобода.
27
0
 
0
 
! Отговори
Roko преди 15 години
Това ако бяха честни полицаи досега да са ги уволнили. Големи професионалисти-няма що. Но така ще е докато не се измете комунистическата смрад
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е това вече е прекалено - дай да затворим света заради трафика... да няма партита и смях... НИКОГА ПОВЕЧЕ!!! това се нарича ИЗДРЕБНЯВАНЕ!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
моралът е под всякакъв санитарен минимум, не само на "държавниците", а и на обществото
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама как в България можем да направим проблем от всичко? Че са малки, гадни, крадливи, престъпни *** всички политици, ченгета, секретари, министри и тн, е ВЯРНО. Но от друга страна, както се каза, това е частно парти. Подобни събития не се планират от днес за утре. Има наеми и резервации на зали, певци, храна, гости и тн и тн и тн. Да не си мислите, че е лесно да са отмени в последния момент с молба - ами хайде да го оставим за утре.Това не е като да си поканиш приятели на бира у вас! От друга стран, защо тези хора да ни си правят партито, а всички дришлюофци на 18 да си празнуват бала, да се перчат от лъскавите автомобили, да се разхождат пияни като гъзо..е на другата сутрин, целита в повръщано и да крещат като луди 1,2,3.... направо могат да продължат до 16 да броят!!! Всички сме съпричастни с ужасната трагедия, която за пореден път се случи в България. Знам какво ще предизвика следващото ми изречение, но...... Трагедии, достойни за траур се случват всеки ден, всеки час. Нима смърта на едно 4 годишно дете, поради лекарска грешка или най-често небрежност, не е достойно за траур? Нима, смърта на майка с дете в автомобилна катастрофа, предизвикана от пиян шофьор не е достойна за траур и скръб и уважание? Нима смърта на един е по-маловажна от смъртта на 16?Айде да се замислим над това, преди да критикуваме. И всички, които имат деца които са имали бал вчера, да се замислят преди да критикуват! Защо трябва да чакаме политиците да ни дават пример, като ние сме мислещи хора или поне за такива се имаме.
23
0
 
0
 
! Отговори
djasta prasta преди 15 години
учудващо е желанието на журналистите да правят от всяко нещо новина. доколкото ми е известно по време на траур се забраняват публичните прояви, т.е. такива организирани от държавата, общината, организации или институции.частното парти, в частна сграда (т.е. не на открито), какво общо има тук???да, могло е малко по-тихо да го празнуват, но да го пишете така, всякаш са потъпкали всякакви човешки ценности и норми е голяма глупост.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вече сте банални с тези статий да не са празнували вчера само те поклон пред всички загинали но живота неможе да спре дано господ да им прости не ний да ги съдим
21
0
 
0
 
! Отговори
HG преди 15 години
Това ли са професионалистите ТИ с морал и етика ........Няма нужда от коментар
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
брей ако пропуснат да си натъпчат гърлата за един ден няма да могат да го преживеят
19
0
 
0
 
! Отговори
Емилия Илиева преди 15 години
И нова телевизия снощи не отложи просешкия си концерт за пари с оправданието, че е за нуждаещите се.Тези пък от месеци ме подлагат на тормоз с техните дай 1,20, дай 1,20. Е, пратих колкото ми позволява бюджета, не съм бездънна яма и не мога да спася света, дори и да искам.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
12 говориш си сам.
17
0
 
0
 
! Отговори
Kalin72 преди 15 години
Няма ли кой да им каже на ония отгоре, че национален траур не се прави при такива поводи! Съжалявам за загиналите, но е смешно и абсурдно цяла държава да е в траур.А по повод тържеството - частно тържество, никой няма право да налага мнението си!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
Мостич преди 15 години
Този висш милиционер колко заплата взима, че да прави такъв рожден ден?Явно има и странични доходи ...........от къде ли са?
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тази *** трябва да се орине.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Червените тикви сън не ги хваща да се подиграят с народа.Това им остава