Митничари задържаха над 3700 л гориво без документи в София

Контрабандата е открита при две проверки
10 фев 2023 22:03, Анисия Иванова
7
Митничари задържаха над 3700 л гориво без документи в София
Снимка: БГНЕС

Митничари задържаха 3730 литра гориво без документи за платен, начислен или обезпечен акциз при две проверки в София, съобщиха от Агенция "Митници".

В първия случай на 01.02.2023 г. при проверка на дворно място в краен столичен квартал, обособено като паркинг, в метална клетка тип „гараж“ митническите инспектори установяват наличието на три PVC резервоара тип „куб“, всеки от които с вместимост 1000 л. Два от тях са изцяло пълни, а третият наполовина, с течност с мирис на петролен продукт.

В близост до PVC резервоарите митническите служители откриват и 19 броя пластмасови туби с различна вместимост, също съдържащи течност с мирис на петролен продукт. В хода на проверката лицето, стопанисващо обекта, заявява пред митническите власти, че съдържанието на резервоарите и тубите е дизелово гориво за лично ползване, за което не разполага с документи. Общото измерено и задържано количество е 2730 л.

При друг случай на 27.01.2023 г., при проверка на паркинг в гр. София, митническите служители установяват в товарния отсек на лекотоварен автомобил „Фолксваген“ наличието на PVC резервоар тип „куб“, с вместимост 1000 л., съдържащ течност с мирис на петролен продукт. Съдът е свързан с маркуч, помпа и пистолет за зареждане. В хода на проверката не са предоставени документи, удостоверяващи плащане, начисляване или обезпечаване на дължимия акциз.

Работата по двата случая продължава.

През изминалата 2022 г. служителите на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница София са установили общо 15 случая на държане на общо 12 229 л енергийни продукти без документ за платен, начислен или обезпечен акциз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: митницаСофиягориво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един такъв голям гений си напазари крадена нафта и после отиде на ски, ами замръзна му горивото и му излезна златно.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй гадини мръсни ... Нещо, дето го купуват на 30 стотинки, на мен ми го пробутвате на 3 лева ... Ми няма да стане тая работа!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
ДЕВИЗА Е преди 1 година
,,ПАРИ, БЕНЗИН И СЧЕТОВОДСТВО,,
3
1
 
2
 
! Отговори
това преди 1 година
жепейците са го складирали,тях никой не ги закача
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От баба си знам,че човек спре ли да кеши и добре да живее,се чете по вестниците.
1
0
 
5
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Значи ако всеки българин си вземе само един ден отпуск и използва този ден да работи като митничар, ще задържи 3 тона и половина гориво. И сега да смятаме - седем милиона българи по 3500 литра годишно, по 2.50 лв да го сложим, това прави повече от 50 милиарда лева! Това е близо 40% увеличение на БВП ей-така от нищото, само един ден отпуск!