Борис Бонев иска реформаторско мнозинство без участието на ГЕРБ

Кризата с избора на председател на СОС продължава
11 яну 2024 09:02, Елка Василева
64
Борис Бонев иска реформаторско мнозинство без участието на ГЕРБ
Снимка: архив, БГНЕС

Кризата с избора на председател на Столичния общински съвет продължава. За днес отново е насрочено заседание, но на него ще бъде предложено изборът да бъде отложен. Това съобщи пред БНТ общинският съветник Борис Бонев.

Още по темата
Така работата на Столичния общински съвет остава блокирана. До следващото заседание в понеделник ще се обсъждат два варианта за това как да заработи общинският съвет. И двата са временни. Единият е идея на ПП-ДБ и "Спаси София" за ротационно председателство в рамките на една година. Вторият - временен председател до гласуването на бюджета на общината.

"Не е добър вариант с ротацията. Но когато си предложил за председател човека с най-много преференции и и водач на листата на спечелилата най-много партия, отхвърлен е, говоря за себе си, когато сме предложили другите да излъчат кандидат, когато след шестото заседание няма избран председател и не сме подкрепени, налага се да направим по-нетрадиционни предложения. Ротацията дава възможност потенциални участници да получат сигурност, че всеки ще има възможността и сигурността да се изяви. Най-голям смут обаче предизвиква моментът, когато изискваме да бъде подписан документ за реформите и политиките, които ще се направят в София", каза Борис Бонев.

Бонев подчерта, че амбицията му е да се сформира реформаторско мнозинство без участието на ГЕРБ.

"Няма как тези, които са управлявали 18 години София, изведнъж да станат честни, некрадливи, принципни, работливи. Нека обикалят и се снимат. Видях как вадят павета на "Света Неделя". Какво ще е поведението на ГЕРБ - слабо ме интересува. Моята цел е ГЕРБ да не бъдат част от управлението на София. Това не е лична вендета срещу Бойко Борисов или някоя личност от ГЕРБ. Тук въпросът е как си представяте, ако ГЕРБ участват в управлението, да се направят реформи, които ще прекратят изтичането на пари във фирми, близки до партията? Не си го представям", посочи Бонев.

"Всички останали, които не са били част от управлението на София през последните 18 години, трябва да имат шанс да покажат и да докажат, че могат да управляват, да постигат резултати", допълни той.

Бонев коментира и аргументите на БСП за отказ от подкрепа.

"Нали никой не си мисли, че този тип покани не са съгласувани с хората, които ще ги получат. Защо реакцията е такава? Паметникът на Съветската армия е съборен, няма да се върне, ако БСП решат да застинат някъде между 7-15 декември и там да си останат, могат да го направят. Нашият призив е да изберат на коя страна застават. На страната на тези, които са докарали София до това дередже или са готови като партия, която 35 години не е управлявала София, да поеме отговорност", каза Бонев.

Общинският съветник засегна и темата за непочистените от снега и леда тротоари в София.

"По-голямата част от тротоарите в София са задължение на собствениците на сградите, пред които са тези тротоари, да ги почистят. Където тротоарите са задължение на Столична община, вече съм изискал проверка дали е почистено и има ли наложени глоби", каза общинският съветник.

Анализ и мерки за подобрение ще се вземат, обеща Борис Бонев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Столичани пък искаме Борис Бонев да се разкара от политиката изобщо.Вреден е за столицата и това не е от вчера.
40
0
 
4
 
! Отговори
Ташакос Мъдуракис преди 4 месеца
Бончита, по скоро ще заченеш, от кокото да станеш председател на СОС
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бонке, огледай се, без ден трудов стаж, не си забил един пирон, не си залепил една плочка, затова се върни в гетото, от където си дошъл. Ти си падение, един търтей и прозрачен в популистките си лъжи. Ти си срам за София и действителните софиянци. Не те искаме, Бонке в ССО.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АХ ТОЗИ ВЛАЖЕН ПОГЛЕД :))))))))
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Oбpacлия моджаxидин първо да си оправи гетoто от където се е пръкнал!
36
1
 
15
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Я се виж какво представляваш нито ден трудов стаж никаква професия ходи да размества павета да снима лъжи лежи по цял ден в офисите на топло избран от педд В София живеят още много други честни българи ПОЗОР ПАДЕНИЕ Оставка и нови избори за кмет за съветници Оставка
35
0
 
19
 
! Отговори
Стига Ве преди 4 месеца
Мис Бони е оакан до ушите и се опитва да дирижира положението.
34
0
 
16
 
! Отговори
Социолог преди 4 месеца
Реформаторското мнозинство на София е това мнозинство , което си е сменило пола.
33
2
 
23
 
! Отговори
Сандо преди 4 месеца
без ГЕРБ няма да им мине номера на тия "реформатори"
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не вервам днеска да решат нещо, а само да отложат заседанието за две-три сетмици, да не се пренапрегнат.
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Все си мисля че по-тъъппи предложения не може да ги роди тая бонева ръмбеста глава, ама товада се връткат прецедателите е уникално, може и всяки лунен месец или фаза на лунатта да се менкат, или през седмица да се връткат, или на четно/нечетно число. Не разбра ли че не го щем тоя, ОСТАВКА!
30
0
 
30
 
! Отговори
Оказа се плямпач! преди 4 месеца
Много е лесно да стоиш отстрани и да даваш съвети, обаче като дойде време за работа се вижда какво представляваш! С една дума ПП-ДБ-СС разкриха пълната си управленска немощ! Господ да ни е на помощ! Само касиране на изборите в София ще е от полза!
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С нетърпение софиянци чакат "да се изявите" и "да покажете какво можете". Засега не ви се получава. Показвате единствено какво НЕ можете. По тази причина дори БСП не искат да ви подкрепят, защото знаят, че управлението ви ще е провал за всички, които участват в него.
28
0
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 4 месеца
А бе тоя много е нагъл. Все едно без него света ще умре.
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От къдя на къдя?От дек на дек?
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
визуално си прилича малко с Ваня Григорова, да не са рода?
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ето общинарите в София го измислиха. Как да получаваме заплата без да работим.
23
0
 
20
 
! Отговори
Избирател преди 4 месеца
А, избирателите питахте ли какво те искат? Не са ви дали абсолютна власт - съобразявайте се!
22
1
 
19
 
! Отговори
Ceci_ преди 4 месеца
Бони, отивай да управляваш с паметника